divendres, de juliol 21, 2006

Montilla fa avançar el PSC

Aquests dies s'han conegut noves enquestes que revelen un increment del vot decidit a favor del PSC a les properes eleccions, coincidint amb l'elecció de José Montilla com a candidat socialista a la Presidència de la Generalitat. Després que diverses enquestes en mitans de comunicació advertissin del corrent de fons que s'està mobilitzant afavor del PSC, el Baròmetre d’Opinió Pública de la Generalitat publicat aquesta setmana indica un lleuger avantatge del PSC (del 18.6% del baròmetre de març passa al 21.8%, mentre CiU passa del 22.5% al 20.2%).
:
En Saül Gordillo fa un breu esment a la guerra al ciberespai contra Montilla que estan fent de forma descarada (i amagada, ja se sap, tires la pedra..), en la qual, òbviament, el factor clau és l'origen del candidat socialista, tractat amb la sorna del seu accent a l'hora de parlar. El propi Duran ha hagut de sortir per demanar a Mas i els seus que no mensytinguin el seu adversari. També seria bo que pensessin en l'efecte que pot tenir la befa amb aquesta mena de coses. El món es ple de candidats menystinguts, motius de burla per molts enteradillos, i que després resulta que la majoria de gent se sent identificada amb la víctima més que el botxí. El corrent de fons. No ho oblidem.
:

2 comentaris:

Pedro ha dit...

La pregunta sobre a qui votaria "si demà se celebressin eleccions al Parlament de Catalunya", ve a continuació de la pregunta sobre "a quin partit o coalició va votar en les darreres eleccions autonòmiques de novembre del 2003". Les respostes a aquesta darrera pregunta demostren que la mostra està clarament esbiaixada, ja que els vots vàlids de la mostra es reparteixen de la següent manera: PPC 6,08% (en realitat el 2003 va treure un 11,9), CiU 26,12% (va treure un 30,9), ERC 20,52% (va treure un 16,5%), PSC 34,65% (va treure un 31,2) i ICV 9,31% (va treure un 7,3%).

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Hauria de mirar bé l'enquesta, d'acord amb el record de vot. però tens raó, l'únic que compta és la que es farà el dia 1 de novembre.