dimecres, de desembre 05, 2007

Contra ETA, així de clar.

Foto: R. Gallofré (capgros.com)
:
Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Mataró, amb excepció de la CUP, vam acordar la presentació d'una Declaració Institucional perquè sigui llegida i votada al proper Ple Municipal en què es condemna l'atemptat recent d'ETA al Sud de França, on morí un guàrdia civil i on un altre quedà ferit greu. La declaració també inclou a demanda de dissol·lució de la banda terrorista i la fi de les seves accions, alhora que mostra la solidaritat amb les víctimes i el suport als cossos i forces de seguretat de l'Estat. La teniu més avall.

Crec que cal celebrar la rapidesa i coincidència assolida per les forces democràtiques mataronines en un acte que no és simbòlic, només, sinó que referma el compromís dels mataronins per la vida, per la llibertat i contra el terrorisme.

Dit taixò, crec que cal criticar sense embuts que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) hagi trencat unilateralment el consens que vam demanar-li des del primer dia i no hagi fet cap condemna de l'atemptat i de la banda terrorista. La CUP té una magnífica oportunitat de sumar-se als partits democràtics que sempre hem condemnat les accions terroristes i desmarcar-se de posicions comprensives impossibles davant el fenomen terrorista que viu el nostre país, i així s'allunyaria definitvament dels assassins del jove guàrdia civil, de tantes i tantes víctimes del terrorisme i dels qui els encobreixen.

Proposta de Declaració Institucional que presenten els grups municipals del PSC, CiU, PP, ICV-EA i ERC de l'Ajuntament de Mataró de condemna a l'atemptat contra dos guàrdies civils a Capbreton

El passat 1 de desembre, la banda terrorista ETA va comentre un atemptat a Capbreton (sud de França), que va costar la vida al guàrdia civil Raúl Centeno i va causat ferides greus al seu company Fernando Trapero.

L'Ajuntament de Mataró ha expressat reiteradament la seva repulsa a la violència terrorista, la seva solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions i forces cossos de seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA. Però de nou, expressant el sentiment dels ciutadans i ciutadanes, la Corporació vol fer sentir la seva veu i la seva fermesa davant un nou atemptat terrorista amb l'únic resultat de mort i de sofriment.

Per això, els sota signants proposen l'adopció dels següents acords,

1. Condemnar rotundament l'atemptat comès per la banda terrorista ETA contra dos guàrdies civils, que causà la mort de l'agent Raúl Centeno i ferides greus a l'agent Fernando Trapero.

2. Expressar la solidaritat amb els familiars dels agents que han estat objecte d'aquesta acció.

3. Reiterar el rebuig de l'Ajuntament de Mataró al terrorisme i exigeix a la banda ETA la seva dissol·lució i la finalització de les seves accions.

4. Posar de manifest la unitat de totes les forces democràtiques en la lluita contra el terrorisme.

5. Mostrar el suport a les institucions democràtiques i a la tasca que estan desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA.

6. Trametre aquests acords al Govern espanyol.

No obstant, el Ple decidirà.

Mataró, 4 de desembre de 2007

:

47 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Ramón tú sabes a que hora fue la rueda de prensa de la cup y si facilitó a los presentes (periodistas) su comunicado que por cierto, lo he leído y no sé si condenan o no. En serio, lo han leído más personas cercanas y hay dos opiniones distintas. No es tan contundente como el del resto de fuerzas.

Todo esto te lo digo, lo de las fechas, etc por que hay algo que no me cuadra, pero me faltan detalles.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
No tengo ni idea, sólo sé que se descolgaron de la negociación y presentaron una alternativa que no condena el atentado.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Pero has leído su comunicado o como lo llamen y crees que no lo condenan?.

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
Yo hablo de la moción alternativa dónde, efectivamente, no se condena ni el atentado ni a ETA.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Espera por que no es normal, que integrantes de la cup digan que si o yo por ejemplo diga que no,

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE LA CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR RELATIVA A L’ATEMPTAT D’ETA AL PAÍS BASC.

La Candidatura d’Unitat Popular, composta per persones vinculades al teixit cívic, als moviments per la pau, la solidaritat i la societat civil del nostre país, preocupats pels esdeveniments ocorreguts.

Manifestem el nostre condol i solidaritat als familiars i amics de Raúl Centeno mort pels dispars d’ ETA a Capbreton (País Basc), i també al seu company greument ferit.

Manifestem el nostre malestar i preocupació pels fets ocorreguts en l’atemptat d’ETA el passat dia 1 de desembre de 2007.

Entenem que fets violents i tristos com aquest no s’haurien de produir mai més, i és per això, en la defensa dels principis següents, que la Candidatura d’Unitat Popular proposem al Ple l’adopció dels següents acords:

ACORDS:

1. Continuar el nostre compromís en suport al diàleg i la recerca d’un procés de pau. Considerem que l’objectiu de la pau és una prioritat política de màxima importància.
2. Donar suport a iniciatives ciutadanes que cerquin la pau. No volem ser espectadors ni espectadores, i considerem imprescindible la participació activa de la societat civil per assolir aquest objectiu.
3. Reafirmar que l’opció per la pau s’ha de donar en absència de violència i amb el respecte de tots els drets humans individuals i dels drets col·lectius dels pobles, per a totes les persones i pobles del món. Només un procés democràtic de negociació política permetrà una solució al conflicte. Tots i totes compartim que construir un escenari de pau requereix d’una realitat de no violència i respecte a tots els drets. Aquest és l’únic camí.
4. Reafirmar la necessitat que en una futura negociació de pau, totes les parts implicades en el conflicte, participin de la solució política.
5. Demanar la presència d’institucions i persones d’àmbit internacional com a observadores i garants d’un nou procés de pau definitiu.


No obstant això, el Ple decidirà





Xavier Safont-Tria i Ramon
Regidor-portaveu del grup municipal de la CUP

Mataró 3 de desembre de 2007

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
Pues lo dicho: no hay condena ninguna.

Napoleón Bonaparte ha dit...

La parte de Acords, la tengo muy clara desde que la leí, pero esta primera, es que no lo dicen expresamente pero se puede entender que sí al menos algunos esto defienden. Y yo, tengo mi opinión al respecto, pero como este texto (en cambio el otro, no deja lugar a dudas), pues que quieres que te diga. Que quiero opinar sobre esto y de forma contundente, y me encuentro dos versiones.

Manifestem el nostre condol i solidaritat als familiars i amics de Raúl Centeno mort pels dispars d’ ETA a Capbreton (País Basc), i també al seu company greument ferit.

Manifestem el nostre malestar i preocupació pels fets ocorreguts en l’atemptat d’ETA el passat dia 1 de desembre de 2007.

Entenem que fets violents i tristos com aquest no s’haurien de produir mai més, i és per això, en la defensa dels principis següents, que la Candidatura d’Unitat Popular proposem al Ple l’adopció dels següents acords:

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Totalment d'acord Ramon, les CUP haurien de condenar tot atemptat terrorista.

David Morgades

elracodemataro.blogspot.com

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,

En las propuestas de resolución, lo que es ejecutivo es la parte deispositiva de los acuerdos (ninguno de ellos condena ni a Eta ni el atentado), no la parte preliminar de la exposición de motivos. A pesar de ello, sin embargo, en la parte expositiva que reproduces, tampoco hay ninguna condena a ETA ni al atentado.

- David,

Jo també ho crec, és inadmissible que no ho facin. En política, no tot val.

Otger Cataló ha dit...

No se com ho enteneu vosaltes, però dir ... CUP dixit: "Manifestem el nostre condol i solidaritat als familiars i amics de Raúl Centeno mort pels dispars d’ ETA a Capbreton (País Basc), i també al seu company greument ferit.

Manifestem el nostre malestar i preocupació pels fets ocorreguts en l’atemptat d’ETA el passat dia 1 de desembre de 2007."

No sóc militant de la CUP, però sincerament això em sembla una condemna a la violència etarra.

Edu Casabella
tornarem-a-vencer.blogspot.com

Ramon Bassas ha dit...

Edu,

Doncs no entenc per què van mostrar el seu rebuig a la proposta de consens de la resta de grups municipals que condemna explícitament (cosa que no fan ells) aquest atemptat i els seus autors.

I, compte, no caiguis a la trampa: aquesta part, com he dit, no pertany als acords que es porten a votació.

Res. És inadmissible.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Pues aquí seguimos con el que, si que la Abuela fuma. Lo del tecnicismo es cierto pero igual ni han caído en este detalle. Tú y otros lleváis más tiempo en el Ajuntament que la puerta, ya me entiendes.

El tot:
dimarts, 04 desembre 2007

L’absència del regidor de la CUP Xevi Safont-Tria en la concentració de condemna de l’atemptat d’ETA tenia motiu. El regidor va comparèixer davant la premsa per explicar que el seu grup proposaria al Ple Municipal una proposició alternativa a la presentada pel PSC. En aquesta proposta la CUP reivindica solucions polítiques pel conflicte basc i aposta per la recerca de la pau a partir del diàleg, mentre reafirmen que cap violència és tolerable.

El text resa perquè “totes les parts implicades participin de la solució política del conflicte”. Safont-Tria ha assegurat que espera que partits com ICV-EUiA, ERC i CiU se sumin a la proposta “perquè PSOE i PP fan d’aquest important conflicte que comporta patiment, dolor i violència una arma electoralista” en paraules de l’independentista.“La CUP condemna totes les violències, vinguin d’on vinguin” va dir Safont-Tria.

No se, ya lo dije algo no me cuadra. Estos no quisieron sumarse a la "fireta" según ellos y discrepan de la forma de acabar con esta lacra.

Lo digo, más que nada, por que aquí algunos les están echando mierda a estos y por este tema, es muy grave. Un conocido los llama asesinos a los de la CUP, etc.

Yo suscribo el otro planteamiento, el de el resto al cien por cien. Estoy en contra de cualquier dialogo con estos asesinos terroristas, ETA etc. pero eso no quita que sea justo con la parte de la condena de los de la CUP al terrorismo.

Si han condenado en una propuesta en la "casilla" que no coresponde, dos cosas:

O lo han hecho a propósito (cosa que dudo) sino si que es lamentable aún más este asunto

O simplemente, no lo sabían por acaban de llegar al ajuntament.

Las irresponsabilidades políticas son gravísimas. Estos, por pardillos que no saben cumplimentar una propuesta y otros, por aprovechar la lacra, para echar mierda al ruedo político.

El Safont, este lo que debe hacer es aclarar todo esto. Aunque o, ya lo tengo claro.

Sabes que opinión del terrorismo y de los partidos políticos, en nuestro blog, lo decíamos el otro día. Hablábamos de mierda en todo esto por parte de los partidos tradicionales.

Y en este caso, lo confirma.

Un saludo

Anònim ha dit...

Ramon,
crec que la utilització electoralista del terrorisme d'ETA, sobretot per part dels de la gavina, però també nostra, està cansant el pais. Cada manifest, cada picabarralla sobre el tema és un favor als assassins (no sé què vol dir terrorista); els posseu en l'actualitat, els doneu un protagonisme que no merèixen (són assassins, maleïts assassins).

El dolor per unes morts injustes pot expressar-se interiorment, sense deixar-se dur per la filarmònica política (t'asseguro que no és fàcil). Espero que la Justicia sigui inflexible amb els criminals, que les forces policials treballin a fons, i que tots els representants públics siguin dignes del vot d'uns ciutadans que volen viure en pau. Ramon, crec sincerament que ens convé molt la via del silenci i el treball. Estic contra ETA i per això NO EM MANIFESTO NI SUBSCRIURIA CAP DECLARACiÓ, així de clar.

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
Que Nuestro Señor proyeja tu inocencia.

- Vladimir,
Tot el que vulguis... però no hi pot haver cap cobertura política, cap comprensió de cap força que es digui democràtica, d'aquest fet. Com dic, no tot val en política. I no dir res seria com permetre-ho.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb en Vladimir. Això que l'altre dia va sortir per peteneres amb allò de la barretina i l'espardenya....Per a mi, avui diu veritats ben grans....
Ni la CUP ha callat en aquest tema_ en Bonaparte ens ha ben informat_ ... ha parlat com i quan ha volgut ...NO HA MANTINGUT aquest SILENCI que ho permet tot.

Allò lamentable és la utilització política dels actes terroristes.
Ja cansa ...i molt !

Cansen discursos buits que nomès s'omplen de morts.

Ho sento però com deia el Sr. Marín al Congrès avui , ja va sent hora de la Politica de veritat, i no aquest joc de nens entre PSOE i PP amb un tema prou delicat.

No veig tanta claretat en aquesta qüestió com el teu títol proclama.
I la claretat del PP ens porta a les tenebres.
Acabeu parlant un llenguatge allunyat del sentir de la gent .

Jokin

Àlex Maymó i López ha dit...

Ramon, em sembla que us equivoqueu d'aliats. Si voleu que s'acabi la violència d'ETA primer heu de reconèixer que hi ha un conflicte violent a Euskadi amb connotacions polítiques.

Heu de ser valents i desmarcar-vos de la línia del PP. A la CUP ens trobareu a favor si avanceu cap a una resolució pacífica del conflicte.

I també heu de fer autocrítica, que ETA no ha estat ni és l'única part violenta del conflicte. Et recomano que et llegeixis l'article que he penjat al meu bloc.

Salut!

Napoleón Bonaparte ha dit...

El pp ha negociado con ETA.
El PSOE ha negociado con ETA.

Hace unos meses el PSOE negociaba con ETA. PP=PSOE PSO=PP.

Este febrero PSOE sic"El PSOE dice que no condenar el terrorismo "no es motivo suficiente" para ilegalizar al PCTV" y todos sabrmos quienes son.

La CUP, no quiere como dicen, que utilicéis el terrosrismo (mercadeando con muertos), según las intenciones de voto por ejemplo.

Yo estoy en contra del dialogo, ya lo he dejado claro antes.

El PSOE organizó el GAL. (terrorismo de estado).

El Batallón vasco español, ni te cuento.

La Iglesia en el País Vasco, ya sabemos algunos como ven no a las victimas del terrorismo sino, a los caídos de ETA.

Y recuerdas que algo no me cuadraba, pues si no condenan el terrorismo en su propuesta institucional, etc, o como se llame (que no es el cas el técnico eres tú), repito si no lo condenan ¿por que invitan a todas las fuerzas del Ajuntament a que se adhieran al mismo?

Interpretar las cosas de forma tendenciosa, es muy sencillo.

Tu artido es el menos indicado para dar lecciones de antiterrorismo y los del PP, menos aún.

Además, dais pena ¿Tu sabes los medios que cuenta algunos cuerpos policiales en este p... País?. Hay guardias civiles, que tienen que pagarse el chaleco antibalas, o que solo tienen un uniforme desde hace años.

Y ves lo inocente que soy, que hace unos meses tu partido defendía el dialogo incluso el día, que "os" asesinan a Ernest LLuc.

Y esto va para todos. ¿Como se puede uno sentar con unos tíos que han matado a miles de personas incluido niños, a traición?

Tanto el PP como el PSOE, lo ha hecho. Incluso Carod Rovira.

Contra el terrorismo se está o no se está. Pero no según os convenga utilizarlo.

Yo no soy del PP, pero a esta gentuza de terroristas, solo hay un camino. La cárcel.

Acabar con ETA, solo lo conseguirás cediendo ante los muertos que ponen encima de la mesa.

Sí, que voten lo que quieran por que si sale que no en el País vasco, que pasa ¿continuarán matando hasta que salga que sí?.

¿Cuantos terroristas han dejado las armas e incluso reniegan de la actual ETA?. Recuerda a Yoyes, por ejemplo.

Los que de verdad pueden acabar con esto, es la propia sociedad vasca pero a pocos nos gusta, que unos pocos nos puedan matar y amedrentrar por que tienen armas y están locos y son unos asesinos.

Ramon Bassas ha dit...

- Jokin
Precisament el valor de la rsolució de la reta de grups és que ens hauem pogut posar d'acord, aparcant les diferències polítiques.

- Alexandre,
A banda del que pensem cadascú de nosatres sobre la política basca i aquest pressumpte 'conflicte', no exclou que ni aquest argument ni cap altre justifiqui una sola vida humana. Crec que en aquest punt cal ser ferms.

- Napoleón:
Insisto, no sé qué tiene que ver todo eso con la necesaria reacción política y popular contra los asesinos y su banda, así como su persecución policial y judicial.
Respecto a los procesos de diálogo (los ha habido en todos los gobiernos de la democracia), i opinión es que deben darse en condiciones estrictas y siempre en tiempos de alto el fuego. Como hoy no se dan, obviamente, creo que no debe ni palntearse. Lo peor es estar discutiéndonos los demócratas ante sus narices.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Es decir con alto el fuego, se negocia. Yo no ve la diferencia. Es ceder. míralo de forma contraria. Matamos a unos cuantos (ETA). Posición de poder y declaramos una tregua y a negociar.

Siguen siendo los mismo asesinos. Igual, los mismos que están de tregua y sentados en la mesa de "dialogo" INCLUSO TIENEN MUERTOS A SUS ESPALADAS. Que quieres que te diga.

Y dices que a que viene todo esto por mi parte, a que tenéis todos los políticos muchas cosas que callar en este asunto (no tu, que siempre te lo tomas en lo personal). es decir, que muy bonito y suscribo plenamente vuestra propuesta institucional, pero como dices, sin tregua no hay dialogo. A ver no hemos quedado que no se debe dialogar y solo hay un camino, además, quien me dice que ahora que no hay tregua y si el terror, el psoe o el pp o quien mande, dice que no se dialoga con terroristas, etc hasta que dejen las armas etc y lo hacen a escondidas. Sabes de sobra que es cierto. Dejo este tema ya he dicho lo que pensaba.

Eso sí, lo que no me cuadraba de la CUP y que no me has contestado. ¿como es posible (y reiero lo que he dicho anteriormente con todoas las puntualizaciones realizadas) repito, como es posible que la CUP no condene el terrorismo (como tú afirmas), en su propuesta y os invite a adherirse a la misma a todas las fuerzas y encima lo lleva a votación de un pleno?.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napleón,
No tengo ni idea. Sólo sé que, a la invitación a sumarse a una propuesta conjunta, respondió con esa otra tan distinta.

Anònim ha dit...

Com pots parlar de PRESUMPTE conflicte"...Sr Bassas , en resposta a l'Alexandre?

No us adoneu que amb paraules,Llei de Partits i altres inciatives legalment correctes...MATEU... sí MATEU , possibles expressions de llibertat col.lectiva respectuoses amb la VIDA HUMANA ?

Com pots demostrar que els index de bojos psquiatrics són més grans al Pais Basc que en altres zones d' Espanya... Sr Napoleón ? Vols dir que el problema , a més a més de Salut, no es també Polític ?

La Policia i la Justicia que faci la seva feina .... i els politics que facin la que els pertoca, i dexeu de fer "política" amb els ciutadans i amb els morts.

No cal moralitzar gaire ni fer tantes proclames per condemnar un assassinat.
Qui la fa ...la paga.

Seguint els vostres arguments,poder al Pais Basc caldrà enviar psiquiatres en comptes de policies i a la resta del País ...bones escenografies de Salut Pública i moralitat hipòcrita per no perdre les formes.

Les ditxoses formes per no canviar el fons.

Jokin

Napoleón Bonaparte ha dit...

Yo creo que al contrario de lo que tú afirmas y que ningún medio dice lo contrario (por eso te preguntaba en mi primer comentario si habían entregado la propuesta a os periodistas en su rueda de prensa del desmarque), es decir, que sí lo condenan.

que lo ha puesto en la "casilla" que no es (no se si a drede por que entonces no deben ni salir a la calle) pero, con todos los puntos que hemos tocado antes, por que SI QUE LO CONDENAN.

Nngún medio dice lo contrario (solo el desmarque del diálogo, que tú antes has justificado con una tregua de por medio, lo que contradice la propuesta conjunta y que defiendes. Nigún medio dice que no condenan el terrorismo, tú si.

Otra cosa, que vayan de listos digan una cosa y piensen otra. eso yo no lo se. Solo me atengo a las dos propuestas habidas.

Un saludo

Napoleón Bonaparte ha dit...

Un "político", los de ETA hacen políica, por mucho problema "político" que se deba solucionar, etc. En el momento que para defender o conseguir algo, mata a otra persona (inocentes, niños, etc), ya no existen argumento políticos que valgan. Algo grave le pasa a su mente. Lo llamo loco, por llamarlo de alguna manera (lo de asesino está claro) para además de asesinos definirlos patológicamente.

Un saludo, jokin

Anònim ha dit...

Lo siento , Napoleón...

Los políticos del Estado español tambien han padecido locura transitoria , como tu bien apuntabas antes : Batallón Vasco-español, GAL, ...

¿ A quién ponemos entre rejas ?

Solución políticamente correcta : blindamos la Constitución. Una Gàbia daurada per a tots .

Anònim ha dit...

L' anterior comentari es meu.

Jokin

Salutacions per aquest fantàstic Bonaparte

Anònim ha dit...

Sr. Bassas,

em presento, sóc militant de la CUP. Em dic Ivan Terra i probablement em coneix de vista. Abans de tot, voldria deixar-li clar que estic contra qualsevol acció violenta per aconseguir objectius polítics, el protagonitzi qui el protagonitzi. Vostè critica a la CUP per no condemnar l'atemptat i ETA. Voldria, si m'ho permet, fer-li un parell de preguntes: suposant que els partits polítics puguin condemnar alguna cosa (que segons tinc entès, l'únic poder autoritzat a condemnar és el judicial), m'agradaria saber perquè la resta de partits presenten una moció de condemna d'atemptat, quan aquest el realitza ETA, però no en presenta cap quan l'atemptat el protagonitza un militar espanyol al metro de Madrid, o bé ahir mateix quan l'atemptat a l'Irac va matar 15 persones. La pregunta és: quina diferència hi ha? No són 2 atemptats? Perquè un sí i els altres no? Des de la CUP no dubti que no tindríem cap problema a condemnar els atemptats sempre que tots es tractessin amb la mateixa objectivitat, tant els d'ETA com els del GAL, els de l'Irac, els dels americans o els del govern rus. Però això, actualment, a l'ajuntament de Mataró no passa. Les mocions sempre condemnen els mateixos i s'obliden de la resta. I en qualsevol cas, com vostè comprendrà, no podem presentar a cada ple mocions de condema de tots els atemptats que hi ha al món cada mes, doncs els plens serien inviables i interminables. I al ple, hi anem a treballar per la ciutat. PEr altra banda, lleis com la llei de partits, perquè il·legalitzen partits com Batasuna i no fan el mateix amb el Partit Popular o Falange? De fet no fa ni un mes el partit popular seguia sense condemnar el terrorisme franquista, alguns criminals dels quals amb les mans tacades de sang, segueixen passejant-se tranquilament pel carrer. I és que l'estat espanyol, no serà una democràcia consolidada fins que els genocides no paguin els seus delictes, fins que el sistema parlamentari sigui escollit pel poble i el cap de l'estat no sigui posat a dit per un dictador terrorista, i fins que l'estat espanyol no assumeixi drets humans bàsic com són el de lliure determinació dels pobles. Mentrestant seguirà sent un projecte de democràcia.
Senyor Bassas, tenim 3 opcions: una és la opció jurídico-policial, que en 40 anys no ha aconseguit acabar amb ells, i l'únic que ha aconseguit tancant diaris i il·legalitzant partits, és que augmenti la ràbia contra l'estat espanyol entre els independentistes bascos i, per tant, el nombre de persones disposades a fer bogeries per alliberar-la (la ràbia). L'altra és fer minuts de silenci, i la tercera és proposar alternatives per solucionar un conflicte que tots desitgem que s'acabi. I és el que ha fet la CUP al seu comunicat.

Una salutació.

Anònim ha dit...

He trobat el bloc a poliblocs.cat, i l'article m'ha semblat bastant encertat. Jo crec que ho condemnen, però s'hi podien haver sumat suposo.

Bé, els recomano, i en particular a l'Ivan, a que llegeixin al meu blog l'artcile que titulat "ETA y su coherència", i veuràn que la ràbia que segons diu l'Ivàn no té arguments mai, però en alguns casos encara menys...

Napoleón Bonaparte ha dit...

En el Totmataró.cat dicen como ya he indicado antes, "En aquesta proposta la CUP reivindica solucions polítiques pel conflicte basc i aposta per la recerca de la pau a partir del diàleg, mentre reafirmen que cap violència és tolerable...“La CUP condemna totes les violències, vinguin d’on vinguin” va dir Safont-Tria.

Lo ha dicho en rueda de prensa. Además de en su propuesta como se ha indicado anteriormente y he copiado en este espacio. Y tenemos a ti Ramón, soltando que la CUP no rechaza el terrorismo. Vale que si el documento y los tecnicismos pero es que ha habido una rueda de prensa y todo. Los periodistas publican una cosa y tenemos en este Blog, una visión distinta radicalmente.


Lo dicho, ningún medio (que haya podido localizar) dice que la Cup no condena el atentado y algún otro regidor, sin ningún complejo (pero sin contrastar nada ni siquiera lee capgros o el tot), dice de forma clara y rotunda que la cup no ha dicho ni "mu" sobre el atentado o el terrorismo. Se ve que no es conocedor, de la rueda de prensa, ni de la propuesta alternativa de la CUP, etc.

Pone la foto del Joan Safont debajo de la del Guaria Civil fallecido. A mi no me parece bien. Primero por que creo que se tira a la piscina sin red y demuestra ser un temerario y segundo, por que es todo un regidor y aprovecha (de lo que nos quejamos los ciudadanos), el terrorismo para atacar a otros y restar, sumar votos sin contar, que igual no tiene todos los detalles. Espero que sea más concienzudo y menos temerario, en su función municipal y esto os vale para todos.

Alguien que solo lea este Blog, o el del otro regidor pues relaciona ETA=CUP, y hasta la saciedad, se ha reafirmado es estas opiniones aquí, que como mínimo, todo esto no es como se ha contado por los dos regidores.

Un saludo

Anònim ha dit...

Ramon, per què dius mentides? Saps perfectament que la CUP de Mataró ha dit públicament i explícitament que condemna la violència. "Tota, vingui d'on vingui". Potser és aquesta segona part la que tu el teu partit no compartiu, però no cal dir mentides.

La CUP presenta un text alternatiu on es parla de diàleg i de trobar el camí de la pau, mentre que en el text presentat pel PSC només es parla de mesures policials.

La diferència és molt senzilla. Els uns parleu de guerra i en canvi la CUP parla de pau definitiva.

No penso que estiguis legitimat per decidir qui és demòcrata (tu i els teus) i qui no. El terme democràcia ve del grec i vol dir "poder del poble". Mentre els espanyolistes no deixeu expressar-se als pobles (coneixes la paraula "referèndum"?) no esteu autoritzats a donar lliçons de democràcia.

Ramon Bassas ha dit...

- Jokin i Napoleón,

Les coses que s'arriben a dir per no parlar prou clar. Tan sols ca que els representants dels ciutadans expressin que rebutgen de ple aquest atemptat i que demanen a Eta que pari. Mira que fàcil.

I si la Cup hi està d'acord, aleshores que voti la proposta, els acords de la qual són explícits, que han fet la resta de forces polítiques. Si ho fan, problema resolt. I me n'alegraré moltíssim.

Jo no faig cap analogia de la Cup amb Eta, òbviament. Estaréim aprlant d'una altra cosa, aleshores.

- Ivan,

Planteges moltes coses i no disposo de massa temps per respondre-les totes. M'ofereixo a quedar amb tu, si vols, i te les comento. El meu correu és al bloc, a la columna de la dreta.

Gràcies per la salutació i permet-me que et tutegi.

Fonamentalment, crec que cal condemnar (o rebutjar, o qualsvol altre verb explícit) aquest atemptat al Ple perquè, fonamentalment, l'existència d'una banda armada que comet atemptats al nostre país (Catalunya, of course) ha de ser motiu de la màxima preocupació de les institucions democràtiques. La resta d'accions mortals que dius, i moltes altres, mereixen òbviament la meva reprovació, però insisteixo que, fonamentalment, la unitat democràtica i que pugui plantar-se cara davant Eta i els seus amics és la millor de les 'armes' que tenim per acabar amb aquest problema.

Com deia més amunt, és ben senzill. Tota aquesta contundència que es mostra quan s'ha de parlar de transgènics, o de l'Iraq, o del que vulguis, se'n podria gastar ara una mica contra aquesta amenaça que tenim tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya, pensem el que pensem, tant si pensem com si no pensem.

- Cupido,

La pau dels cementiris, o els '25 años de paz', o les trobades internacionals de la pau soviètiques són altres maneres d'al·ludir-hi, sí. Però no és això. El que desitgem és la pau acompanyada de llibertat. Tinc companys que han d'anar escortats. I d'altres que compten amb víctimes d'Eta a les seves famílies. Com pots comprendre, em cal ser una mica més explícit quan parlo de pau, no? Especialment assenyalar on en falta.

En fi, si és cert que la Cup condemna Eta i els seus atemptats, que votin la proposta que secundaran 26 dels 27 regidors mataronins. Que han estat votats en unes eleccions. Eleccions, eh? Coneixes la paraula "eleccions"?

Ramon Bassas ha dit...

- Llopis,
Ens porten a aprovar un text els acords del qual no citen aquesta condemna (o rebuig). L'únic que van rebutjar és el consens i la proposta de la resta de partits...

Napoleón Bonaparte ha dit...

A los de la Cup también lo han votado en unas elecciones. Y no están de acuerdo con la parte ejecutiva de vuestra propuesta. Han condenado el atentado y cualquier tipo de violencia, en su propuesta que han invitado al resto de paridos a adherirse además, lo han hecho en rueda de prensa ante periodistas y tienen derecho a discrepar (¿conoces la palabra discrepar en democracia?), no del terrorismo, sino de la forma de acabar con el. Que por otra parte es la misma que se ha utilizado en varias ocasiones tanto por el PP y el PSOE. Lo curioso, es que nadie excepto algunos regidores del PSC, cuenten las cosas y acusen de forma velada, de algo que no es cierto sobre otra formación política. Esto, no es democrático tampoco.

Solo hay que ver la cantidad de personas que han defendido tu postura en estos días, en este Blog. No lo hacen simplemente, por que os habéis equivocado.

Cuando me refería (y si lo lees queda muy claro) a que ETA=CUP, no es por que tu lo digas (entiendo la implicación derivada) sino a quien no haya leído capgros o totmataro (al parecer algunos regidores no sabían nada de la rueda de prensa o que, hayan leído el texto de la CUP), pueden llevarse esta impresión equivocada. Me consta que tú lees capgros y totmataro solo hay que ver tu nueva entrada, en donde linkas los dos medios, que hablan de la noticia que comentas. Que curioso, que en esta de la CUP, no hay links a estos medios donde existen sendas noticias, que hablan del tema de la CUP, y nunca dicen que no hayan condenado el terrorismo, incluso indican todo lo contrario.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón
Cre que ya estamos en una conversación circular. Si es como tú dices, no creo que tengan ningún inconveniente en votar la que presentamos todos los demás.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Pero si han explicado hasta la saciedad que no están de acuerdo con las disposiciones en cuanto al tema de que no haya un dialogo, etc.

Tú eres el que das círculos al tema cuando prensa, manifestaciones del Safont en rueda con los medios, y su texto, condenan. Publicado igual que el regidor charli, lo que no es, confundiendo al personal publicando de forma inexacta.

Este tema por mi parte ha acabado. Creo que ha quedado todo muy claro y el que más o el que menos, sabe leer e interpretar todos los comentarios tuyos y del resto de visitantes comparar argumentos, y sacar sus conclusiones. Eso sí, ahora al menos, está toda la información. Antes no.

Un saludo, bona nit.

Anònim ha dit...

hola,

1- Em costa arribar a final de mes
2- l' habitatge està imjossible, on són les sol.lucions del regidor d' urbanisme?
3- Em costa trobar una feina amb cara i ulls.
4- Trobo la ciutat bruta i deixada
etc..

Que estem discutint?, a 1000 km d' aqui una persona n' ha matat una altre ? , dons per desgràcia això passa cada dia, a la presó i avall.
Bassas menys cortines de fum i més treballar.

Napoleón Bonaparte ha dit...

El link creado a esta entrada no ha sido realizado ni por mí, ni por mi compañero de Blog. Más que nada, para que quede claro. De todas formas, agradezco el "detalle" del internauta.

Un saluso

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

Bé, cada dia treballo com puc i sé per resoldre problemes com el que tu dius. De tota manera, com dic, si resulta que un grup terrorista prepara atemptats dels quals vostè i jo podm ser víctimes, trobo que sí que ens afecta, no?

- Napoleón,

Ignoro de qué linc me hablas. Si son los que están bajo estos comentarios, debo informarte que se crean automáticamente cuando otro usuario de blogger enlaza con este post.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Ah!. No lo sabía. El que entiende de esto de internet es mi compañero. Por cierto, desde ayer veo algunas cosas de todos los Blogs en Inglés además de el nuetro, cuando entro para publicar. Que cosas. Le pasa a alguien más?.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
Sí, a mi también. debe haber alguna avería.

Anònim ha dit...

posats a fer demagògia sr. Bassas, em penso que tinc bastantes més probabilitats de perdre la vida a la NII que amb un atemptat d' ETA, i no veig que vosté faci res en aquest sentit. Presentarà una proposta en aquest sentit? o això no ho pot fer-ho per que molestaria a l' amo? i podria perdre la cadira?
En tot cas si els bascos i els espanyols tenen problemes , crec que no som els catalans els que els hem de sol.lucionar, amb 40 anys tota aquesta colla de reis, princeps, jutges estrella i altres no ho han volgut sol.lucinar és per que no els hi ha interesat i així ens entretenen personatges com vosté enbolicats amb el fum d' aquesta qüestió. ja s' ho faran.

Anònim ha dit...

Contra la demagogia, informació:

http://www.socialistes.cat/ambit/mataro/Noticies/Noticies_Internes/view.asp?id=219650&indexable=False

Ramon Bassas ha dit...

- Anòmim 1,
Com et diu Anònim 2, potser el demagog deus ser tu... no sé qu+è tenen a veure tots dos temes. En altre moments, com l'enllaç que s'indica o en algun altre post d'aquests dies, ja dic què fem per l'N-II i contra els accidents de trànsit. Però insisteixo que no té res a veure.

Anònim ha dit...

fer demagògia és dir que la política municipal ha de passar per ETA per que tots podem ser victimes d' atemptats i el que dic jo és que hi ha temes més importants que aquest i que el senyor Bassas el fa servir com a cortina de fum, per amagar la incapaçitat d' ell i els seus de resoldre els problemes. He parlat de la NII com a paradigma del fraçàs col.lectiu dels seus. Fa 30 anys que s' en parla , que si propostes , qui si trucades etc.., i la relalitat és que ell i els seus van ser els que ens van encolomar l' autopista ( o de quin partit era en Borrell) , i amb tot el poder que tenen l' únic que m' ensenya és un link penós , amb una proposta vaga , amb el senyor bassas i els seus continuarem esperant 20 anys més, això si som els campions contra ETA, pèrò els mataronins , si mataronins, continuran morint a la carretera

Anònim ha dit...

Pot ser te raò el primer anònim, però com és que s'oblida (sempre se n'obliden)de les responsabilitats en el tema de la carretera dels governs de CiU. Vint-i-tres anys governant i ni una proposta sobre la taula per part dels convergents. Ara els socialistes poden haver posat una proposta vaga, però almenys és una proposta.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,

Si vols parlem d'això, però no ho relacionis amb el terrorisme. Som molts els que ens pensem que sí que ens incumbeix. Fins i tot els que hem fet coses que, pel que sembla, no t'agraden.

- Anònim 2,
Lo dit, si de cas, en parlem en un altre post.

Anònim ha dit...

Jo vull dir, no com a membre de la CUP, del PSC o qualsevol altre partit sinó com a català i demòcrata, que em sembla molt discutible que la CUP sigui més antidemòcrata que PP o PSOE quan:

1) La CUP condemna (així ho he llegit i vist en els diferents mitjans) totes les formes de violència, la d'ETA entre elles però no de manera exclusiva

2) El PP i el PSOE, amb el cop de 1936, la dictadura franquista, la guerra de l'Iraq, el GAL o el genocidi contra la llengua catalana tenen molt material per condemnar. I no oblidem que mentre la CUP i ETA no comparteixen ni mètodes ni marc nacional, el PSOE i el PP són responsables directes i únics de moltes barbaritats que mai han condemnat.

3) Una condemna d'ETA que no menciona la proscripció de l'irrenunciable dret a l'autodeterminació de l'Estat espanyol respecte Euskal Herria, pot ser molt políticament correcte. Però és una bírria i no vol aportar solucions sinó complir amb l'expedient i llestos.

Salutacions cordials i sort.

Ramon Bassas ha dit...

- Croat,

1. La proposta de la Cup no condemnava res, especialment als acords que ens va portar a aprovar al Ple. I la de la resta de grups sí, i s'hi va negar a votar-ho. Les coses, clares.

2. Digues de quins assassinats som responsables els socialistes, sisplau. El meu Partit condemna tota forma de violència, i especialment la terrorista, de la que tots en som víctimes potencials.

3. No se què té a veure que matin un parell de nois amb l'autodeterminació de res. Més aviat perjudica els seus partidaris aquesta identificació.