dimarts, de desembre 11, 2007

Duran contra les inversions a Catalunya | Mataró amb la memòria

:
Ahir ens ho advertia Manuel Mas a l'assemblea que vam fer, els socialistes mataronins, i avui se'n fan ressò els mitjans: CiU ha pactat amb el PP un veto als Pressupostos al seu pas pel Senat que pot suposar la pèrdua d'inversions per a infrastructures a Catalunya de 670 milions d'euros, fruits dels acords Castells-Solbes. Com? Bé, la fórmula jurídica utilitzada al Senat retorna els Pressupostos al Congrés, el qual només pot aixecar-lo amb la majoria absoluta dels seus membres i, de no ser així, amb majoria simple al cap de dos mesos. A la pràctica, donat que aviat es convocaran les eleccions generals pel 9 de març, vol dir després de les eleccions.
:
I vol dir una altra cosa, que els pressupostos es prorroguen, però que les inversions, especialment aquell escreix del 2008 respecte als anteriors de 2007 no es podrà fer efectiu. En cas que després s'aprovessin íntegrament (cosa que les eleccions ho posen en risc), perdrem una colla de mesos de disposició pressupostària. De nou, CiU s'alia amb el PP per rebaixar les inversions a Catalunya. Com ha dit avui el diputat Daniel Fernández, si el Congrés no pugués aixecar aquest veto, “perdríem 670 milions d'inversions en infraestructures per a Catalunya, a més dels diners previstos per a l'actualització de les pensions i els ajuts a les persones dependents”. Alhora, l'actitud de CiU ja ha comportat “que es perdin partides pressupostàries pactades amb diferents grups al Senat, entre ells CiU, i que haurien permès, per exemple, destinar 5 milions d'euros als barris més afectats per l'arribada de l'AVE, 17 milions d'euros a immigració i fins i tot inversions per a municipis com Vic, governat per Unió Democràtica”. Mireu també què hi diu la JSC. Un crac de sentit comú, aquest Duran. Un anunci del que pot esdevenir si CiU, després de les eleccions i depèn dels resultats, opta pel PP, com sembla calcular el líder de CiU a les Corts, i com avui ha denunciat Carme Chacón. Això era el dret a decidir?
:
Mataró amb la memòria
:
Aquests dies s'estan realitzant una colla d'actes, a Mataró, de recuperació de la memòria dels testimonis de tantes persones que van patir en la seva vida els anys de guerra i dictadura. Avui, s'han presentat un parell de llibres a Robafaves en memòria de la mare de Progreso Marín, i de Joan Sans, ambdós a l'exili antifranquista. Demà dimecres, tres blocaires mataronines, les dues presentadores i l'autora, donen a conèixer el darrer llibre d'Assumpta Montellà al mateix indret. I mitja hora més tard, al casal d'avis del Parc Central, s'hi fa un homenatge a les víctimes del bombardeig franquista de 1938 a la ciutat en la persona de Pepita Pla (a la foto; del bloc de David Morgades). I, al darrere de tots aquests actes, força gent i moltes ganes que la història serveixi per no repetir-la. Però sí l'exemple dels seus protagonistes.
:

11 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

¿Y que alegan para justificarlo?.

Por que, tendrán un argumento contundente, supongo. Voy a mirar a ver que encuentro. Lo que de momento no entiendo, es que lo podían haber dicho en plena manifestación (que yo estaba de acuerdo, con ella). Por que esto no se les ha ocurrido, durante el puente pasado, por ejemplo.

Que cosas. A ver como lo justifican, por que me parece muy grave.

Creo que el otro día te vi por cerdanyola con barón.Yo iba en coche y no era cuestión de parar, y dejarlo mal aparcado, para saludarnos. ;-)

De inaugurar algo?

Un saludo

Pedro ha dit...

És cínicament impresentable que no diguis que ERC també ha votat a favor de l'esmena de CiU.

Si avui haguessis vist el programa de tve 59 segons amb Joan Puigcercós t'hauria fet profit, ha explicat que la disposició adicional tercera de l'estatut és un acord bilateral entre governs i no té res a veure amb pactes puntuals.

Si Zapatero ha preferit el suport dePNV i BNG per tirar endavant el pressupot és el sue problema, i el teu, però no el dels catalans. Si la prioritat del PSOE és protegir la Maleni "partía y doblá" és el seu problema.

Ets tu i el teu partit qui no ha dubtat a aliar-se amb PP i ciutadans per atacar a l'hora tv3 i la llengua catalana.

Ets un crack Ramon vaja.

Napoleón Bonaparte ha dit...

He estado mirando diversos medios, el tema este. Y lo primero que me ha sorprendido ha sido lo de ERC. ¿Que pasa con estos?. AH!. Claro, estos son del tripartit. Esperaba una buena justificación y la hay. Pero coincide con el tema del aumento de las inversiones. Por lo que defendiendo CIU su postura en cuanto a las competencias, el estatut, etc. Deben hacerlo aunque el precio sea muy alto. ¿Pero que pasa si no lo hacen ahora?.

Un saludo

P.d.: Muy bueno, lo de ERC.

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón i Pedro,

ERC ha votat a favor de la proposta promoguda per CiU i només per CiU. Espero que canviïn d'idea.

Tant me fan les raons que diguin... ara jo parlo de les conseqüències.

La qüestió és que estan posant en perill moltes coses. Potser que algú els hi digui.

Ramon Bassas ha dit...

Napoleón,

Disculpa. Sí, ahora no recuerdo bien, he ido unas cuantas veces estos días por el barrio y algunas de ellas con Baron. Asistimos ambos a la inauguración de una exposición fotográfica, igual te refieres a ello.

Napoleón Bonaparte ha dit...

"Veto a la sección de Vivienda

El senador de CIU, Carles Gasóliba, que ha defendido el veto de su grupo, ha dicho que el principio básico que mueve a su grupo a proponer el rechazo a los presupuestos es que el Ministerio de Vivienda "no respeta las competencias atribuidas en el Estatuto de Cataluña".

Además, según ha dicho, lo que es aún "más grave" es que la ministra de Vivienda, Carme Chacón, que ha sido propuesta por el Partido Socialista de Cataluña (PSC), sea la que "conculque unos derechos reconocidos en el Estatuto".

Por eso pregunto ¿Qué pasa si CIU no "denuncia" este aspecto de esta forma?. Es decir, ¿pueden haberlo abviado sin otras consecuencias más graves (que esa inversión, más que necesaria) para un futuro o el Estatut.?.

¿Por qué pesa más esta competencia del ministerio contra el estatut, que las inversiones inminentes?.

P.d.: Muy bueno lo de ERC

Un saludo

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Està clar que el PSC i ERC són del tot incompatibles, cada vegada és veu més fosca la seva aliança.
En quan als pactes CiU PP, podriem trobar altres pactes PSOE PP, no?

Ramon, ens veiem aquest vespre.

Una abraçada

David

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
Es una burda excusa.

- David,
mai contra les inversions a catalunya, mai per fer Aznar de president... I amb ERC, quan pactem, ens entenem força bé. Fins després.

Anònim ha dit...

tant te fan les raons i només t'importen les conseqüències? quina barra que tens nano... Així anem, haver-ho pensat abans els teus coleguites del govern, fot mesos que s'estant rifan als catalans..i ara que els surt malament algo, com sempre, la culpa dels altres...si no xupessiu tant el cul (per no dir una altra cosa) als vostres companys de madrit tot seria molt diferent..... Últimament esteu defensant lo indefensable sociates...

musicbcn ha dit...

resposta a l'anònim d'aquí dalt:
sort en té catalunya i el català que alguns useu tant bé la llengua, tant pel que fa a la gramàtica i a la ortografia com pel que fa a l'educació... xupar? en català? vols dir? ai... sort dels "salvapàtries"!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
T'asseguro (i no és tan sols per l'ortografia) que no he entès res el que dius.

- Joan,
Crec que és un bon exercici d'amor a la llengua mirar d'escriure-la bé. Si se t'escapa alguna errada, no passa res, però aquesta perpetració és, almenys, poc respectuosa, sí.