dissabte, de desembre 15, 2007

Mataró ràdio: un èxit | Eloi Aran a Canal 33

Ahir vam conèixer els resultats d'un estudi per avaluar el primer any de vida de Mataró Ràdio, la nova emissora que ens vam dotar els mataronins. Superen les previsions. El nivell de penetració d'aquest mitjà, segons l'estudi, malgrat el poc temps que porta en funcionament, és molt alt.
:
Diu la nota que "celebrat el primer any de funcionament l'estudi d'audiència de Mataró Ràdio conclou que l'emissora és ben coneguda per més del 50% dels ciutadans de Mataró que habitualment escolten ràdio i és escoltada per més del 20% de la població de la ciutat. L'emissora compta amb una bona imatge entre els ciutadans, que la consideren actual, participativa i amb credibilitat".
:
És una bona notícia i un mèrit molt compartit, des dels que la van promoure fins els que la fan avui cada dia. Una bona notícia que tira per terra alguns dels mals auguris (tan mataronins) que van acompanyar-la: que si no la sentirà ningú, que si serà un dispendi, que la participació ciutadana serà un bluff i en minorarà la qualitat, que serà la veu de l'Alcalde, etc. En tots i cadascun d'aquests prejudicis hi ha una resposta dels mataronins en sentit radicalment contrari. Hi ha altres experiències en matèria comunicativa a la ciutat, presents i futures, que hauran d'emmirallar-se en algunes de les coses que s'han fet bé en aquest procés. La millor: que sigui a través d'un mitjà lliure i independent (gràcies i no malgrat la seva titularitat... encara que això no hauria de ser l'important) que fem ciutat, que ens sabem les coses nostres, que ens coneixem millor i que ens apreciem tots més el que fem en comú.
:
Felicitats.
:
Eloi Aran a Canal 33
:
Per cert, no us perdeu demà diumenge l'entrevista que faran a l'Eloi Aran (a les 10:15 h) al programa Signes del Temps, a Canal 33. Ho fan a rel de la publicació del seu llibre Amor al vent (Ed. Claret) i aprofitaran per parlar de la presència dels cristians a la xarxa, concretament de la Blocsfera Cristiana i de les experiències a la xarxa que ha emprès el propi Eloi, un jesuïta molt del segle XXI.
:

5 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Ramón,

Más bien discretitos, los resultados si además cuando un estudio no refleja cifras sino, solo porcentajes, es para pensárselo:

Según el estudio: 40000 Ciudadanos conocen Mataró Radio.

23800, la escuchan regularmente (a ver que se entiende por regularmente?). De estos, solo 1700, la escuchan cada día.

Y la media de escucha, es de 1 h al día, de todos los oyentes.

Para que de 23800 que la escuchan "regularmente", un promedio de una hora al día de "consumo", es muy poco.

Por otra parte, hay muchos porcentajes, etc. en este estudio pero la nota del Ajuntament (en la página del PSC), informa "emissora actual, participativa i amb credibilidad.".

Pero sobre la credibilidad (al contrario que la participación y la valoración de la programación), no sale ningún porcentaje en el resumen del estudio.

Que conste, que yo no entiendo como habéis permitido que durante tantos años, no haya habido una radio municipal y cercana a los ciudadanos. Al contrario de poblaciones como Vilassar, Argentona, Premià, etc.

Pero, que para un año, tampoco debemos "hecernos" autobombo y más con este estudio, que sí, lo veo positivo pero al menos, esperanzador y que queda mucho trabajo y mucha radio por hacer.

Solo con cuatro números, tu Blog muchos días, tiene el 20 % de visitantes del, teórico 100 % diario de la radio. Y es un Blog personal.

Ya sabemos todos, que con este tipo de estudios (a no ser que sean determinantes y fulminantes) se pueden extraer, muchas conclusiones
y, en muchos sentidos. A ver si se pueden comparar, con otras poblaciones, etc.

De todas formas, felicidades y adelante con esta radio municipal.

Un saludo

Anònim ha dit...

L'estadística és l'art de demostrar el que es vulgui. Només al triar astutament una mostra, o directament pervertir les dades. I fins i tot quan es fa bé, pot venir algun "savi" i treure'n conclusions que avalin el que sigui, per això he dit que era un art i no una ciència.

Els que no tenen raonament lògic, o bé aquells que prefereixen consumir allò mastegat per un altre enlloc de mastegar-ho un mateix, o aquells encegats per la fe, (en un déu, en un partit polític, en el Barça...) , tot els satisfà.

En tot cas, la creació de la ràdio ara fa un any després de 27 anys de govern del PSC-PSOE a Mataró és tot un èxit. Tant se val si s'escolta o no, allò important és que s'ha creat, i allò més important és que ha tingut lloc mentre governa el PSC-PSOE. És mèrit seu, i si s'ha trigat tant de temps, podríem fer una estadística que demostrés que és culpa... no sé... de l'oposició? Tot s'hi val. Sempre hi haurà algú disposat a consumir-s'ho, i algú sense ètica ni remordiments a defensar-ho. Coneixeu algú així?

Carles.

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón i Carles,

Malgrat tot, són molt bons dades a un any de la seva implantació. Ja dic que el mèrit és compartit. I motiu d'orgull.

Napoleón Bonaparte ha dit...

No, si yo estoy de acuerdo pero sobre la credibilidad que no se refleja si se preguntó, los tantos por ciento, etc., en el resumen del Ajuntament sobre el estudio, pero sí se afirma y refirma, no sabemos de donde sale esta aseveración.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,
Hay un estudio de audiencia dónde se especifican todos los detalles, creo que obra en manos del Consejo de Administración de Mataró Audiovisual, la empresa que gestiona la radio.