dilluns, de desembre 10, 2007

La Generalitat invertirà un 18% més al Maresme el 2008 *

:
La diputada socialista Consol Prados va informar que "des del 2004 s’ha anat incrementant les inversions del Govern al Maresme, dels 44 M€ del 2004 als 91,5 M€ del 2008, el que representa un augment del 107,7% en quatre anys". Per la diputada "l’increment i les prioritats de la inversió respon a la necessitat de resoldre alguns dèficits que veníem arrossegant i que ens aquests moments el Govern atén conjuntament amb els diferents municipis". Segons Prados les actuacions educatives "s'emporten bona part del pressupost, el que significa: més i millors centres educatius per atendre a més població escolar, i més qualitat de l’educació com a inversió en el nostre capital social".

Una de les prioritats del Govern és la política d’habitatge. El 2008 se'n construiran 550 de públics a la comarca. Consol Prados explica en aquest sentit que "el Pacte Nacional d’habitatge i la nova llei d’accés a l’habitatge són instruments imprescindibles per fer les polítiques que el país necessita, i amb inversió, que és el veritable compromís per fer més accessible l'habitatge". Un altre dels dèficits ha estat l’atenció a la salut mental. És per això que el 2008 es continuaran les inversions en la unitat d’atenció especialitzada a l’Hospital de Mataró, entre d'altres equipaments.

Pel que fa a la mobilitat, la diputada va dir que "es continuaran millores en alguns trams de les carreteres de la nostra comarca, com la millorens en accessos i cruïlles, o l’esperat enllanç de Mataró Nord de la C-32". També pel que fa a la mobilitat per Consol Prados continua sent una prioritat el transport públic "els socialistes al Maresme sempre hem apostat per un creixement i mobilitat sostenibles, no és cap novetat, és per això que seguim els treballs per continuar amb el carril bus a l’entrada de Barcelona, el suport al transport públic interurbà, els treballs del tren orbital fons a Granollers i d'allà a Vilanova connectant la segona corona metropolitana, i de manera prioritària i especial la situació de rodalies".
:
* article al butlletí municipal MésMataró corresponent al mes de desembre de 2007.
Foto: La regidora Carme Esteban i jo mateix acompanyant la diputada Consol Prados en un acte sobre la nova Llei de Serveis Socials. Foto: QM
:
Publica un comentari a l'entrada