dilluns, d’abril 07, 2008

Contra-natura | Sense 'Las hilanderas'?

Contra-natura
:
Deia Xavier Rubert de Ventós diumenge a El País que la humantitat no es pot desampallegar de la tendència natural a vetllar 'per les cries' i, per tant, a cercar el seu benestar no per la via de la igualtat amb els altres sinó justament per la diferència, nodrint-les de més eines i recursos (en forma de masters, de nòvios formals, etc...) que els altres. Aquí rau, diu, la dificultat de tot sistema alternatiu al capitalisme. D'aquesta manera, nosaltres, sense ser ni de dretes ni victorians ni xenòfobs, actuem com a tals davant la responsabilitat de la nostra supervivència o dels nostres fills.
:
M'agrada la reflexió per vàries raons. La primera, perquè, de fet, els avenços humans en clau de progrés social els hem fet contra-natura, i aquí hi ha una possible explicació. Segona, perquè reforça la idea que els impulsos de dretes i d'esquerres, de fet, són inherents a la nostra condició, a vegades indestriables del tot en cadascú, i són ambdós implusos complementaris en tota societat. Per això, tan estrany és que un sigui íntegrament d'esquerres o de dretes com que un projecte polític no sigui ni de dretes ni d'equerres. I, tercera, perquè ara m'explico com és possible que alguns que conec que són tan d'esquerres facin coses tan de dretes.
:
Malgrat això, senyors, i assumint les meves pròpies contradicicons (és a dir, la meva humanitat), crec que fem molt bé, alguns, anant contra-natura. Tant de bo fóssim més.
:
Valentines - III
: :
¿I què faríem sense els taxis, els quiosquers
o les putes? ¿Com seríem sense cartògrafs,
els programadors de software o la mostassa?
Ben bé podríem passar sense guies gastronòmiques,
teories de la literatura o
Le Monde Diplomatique,
però ¿què en diríem d'una vida sense
Las hilanderas,
una mica de jazz, les sobretaules, el desodorant,
els sofàs Chester, Sant Pau o El Corte Inglés?
:
(...)
¿Com és que hi ha tants caps de setmana, tan erms,
que sortim de Barcelona com si una natura
vulgar ens hagués de transfondre energia?
:
Valentí Puig, Passions i afectes, Ed. 62, Barcelona, 2007, "Paradigmes" i "Caps de setmana" (fragment), p. 28 i 29. Il·lustració: Diego Velázquez, Las hilanderas, 1648, Museo del Prado, Madrid.
:

7 comentaris:

Anònim ha dit...

El post contra-natura m'ha semblat excel·lent, només reconeixent que som contradictoris podem acceptar les contradiccions dels altres. D'altra banda, aquest tipus de reflexió potser encara és una mica "tabú" en segons quins entorns. Una aportació molt lúcida. Gràcies.

Ramon Bassas ha dit...

- Marc,
Gràcies, però el mèrit és de Xavier Rubert.

Napoleón Bonaparte ha dit...

A lo mejor es la causa que montilla lleve a un colegio de élite a sus hijos. Tan socialdemócrata, que es.

Os deja buenos en este artículo. Lástima que solo sugieres (muy interesante), este aspeco.

Tú llevas al tuyo a uno de élite?
No hace falta que me contestes, me lo imagino.

Otra cosa, lo de la nueva Ley Hipotecaria tiene que ver con lo que argumenta el autor, lo mejor para las crías. El papá estado, cuidando de sus retoños, los financieros !!! y jodiendo a los más pobres.

Esto no salía en el programa electoral de PSC-PSOE. Así que quien no puede pagar una hipoteca, se devalúa el valor de su inmueble además, debe hipotecar o avalar, para que el banco, no pierda nada.

Con estos ejemplos veo el darwinismo que denuncia el autor.

Lo más grave, que lo propone un gobierno socialdemócrata o socialtraidor, como afirma también el autor.

Un saludo

PD.: Menudos impresentables.

Anònim ha dit...

Estimado señor Bassas,me dirigo a usted con todo mi respeto y con la esperanza de que se conceda unos instantes a leerme.Desde su posicion privilegiada, le insto a que visualice estos videos referentes al 11 de septiembre de 2001 en el que se muestra que la version oficial que nos contaron no es totalmente veridica.YO y muchos como yo,luchamos por que se sepa la verdad que nos han negado y ,que como consequencia de dicho acto de deslealtad hacia el pueblo americano y por consequencia, hacia todo el mundo que habita este planeta, se nos esta engañado vilmente.Desde esa fecha se estan cometiendo todo tipo de genocidios con el beneplacito de un pueblo ENGAÑADO.YO,le pido que pierda un poco de su valioso tiempo,visualice estos videos y que actue en consequencia.
Si tiene alguna duda……le dejo mi correo.
por-respeto@hotmail.es

y aqui le dejo los videos.
http://www.youtube.com/view_play_list?p=8C2FDB7268989F12

http://www.youtube.com/view_play_list?p=F77BD813DBE54BBA

http://www.youtube.com/view_play_list?p=D965F91ABBC13D63

muy atentamente, el pueblo.

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,

Bien, no creo que vaya por ahí, pero tú mismo piensa lo que creas. Ýo soy usuario de la escuela pública, pero tampoco creo que eso sea ningún mérito.. ni sea de tu incumbencia, disculpa.

Desconozco los detalles de esa Ley.

- Anònim,

Gracias por la información.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Lo preguntaba por aquello de, dar ejemplo. Era una pregunta retórica y si no la contestas, no pasaba nada. Faltaba más !!!.

Mírate la Ley esta, es muy interesante y jode lo suficiente a los de abajo, de hecho, a lo que me refiero, no existe en ningún país del mundo. Un invento españó cien por cien y socialdemócrata.

A lo mejor montilla lleva a sus hijos a un centro de élite, por que le queda más cerca de casa.

Bueno, que lo lleva al de camí del cros, que lleva 20 años de carencias, por citar uno.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón
Ok, me miraré eso de la Ley.