dimecres, d’octubre 01, 2008

Discurs de Montilla: tres visions | ZP compleix

Sobre el discurs de Política General que féu el President de la Generalitat, José Montilla, ahir al Parlament de Catalunya, que podeu descarregar-vos íntegre aquí, destaco tres reaccions:
:
Miquel Iceta
:
Ni el català emprenyat ni el català perplex ens faran sortir de la crisi; això ho aconseguirem els catalans i catalanes treballadors, els catalans i les catalanes emprenedors, els que, com sempre ha estat en la història de Catalunya, continuaran tirant endavant el país, les seves famílies i les seves empreses.
:
“[Els ciutadans] avui són, potser més que en altres anys, conscients de les dificultats a les que ens enfrontem, uns catalans i catalanes exigents amb el govern i les institucions, però també uns catalans i unes catalanes que saben que tampoc no és bo esperar-ho tot de la política i dels poders públics.
:
A la pregunta sobre què fem davant la crisi, hi ha una resposta clara: invertir, invertir i invertir (...). Catalunya té condicions suficients per afrontar la crisi, pal·liar els seus efectes i sortir enfortida com a país.
:
Intervenció al Debat de Política General al Parlament de Catalunya, 1.10.2008.
:
Manuel Cuyàs
:
Quan havíem sentit dues hores de discurs i semblava que la peça oratòria ja no donava més de si i s'hauria limitat a un enfilall de propostes i balanços departament per departament, Montilla va fer un brillant do de pit. Hi ha al món un retorn als valors morals i cívics, i el president va apel·lar als que són tradicionals en els catalans: l'esforç, la feina ben feta –fina, en va dir–, l'educació, la tenacitat, l'ambició, la creativitat, la seriositat, el pacte, la rauxa. Fins i tot la rauxa. Si no els assumim ni els practiquem, no ens en sortirem ni de la crisi econòmica ni dels reptes que hi ha plantejats a escala espanyola, europea i planetària, ni Catalunya, va dir el President, serà «rica i plena com la volem».
:
"Montilla Obama", a El Punt, 1.10.2008.
:

Antoni Puigverd
:
Su reinterpretación del catalanismo a partir de los valores del trabajo, la creatividad y la capacidad de enfrentarse a los malos vientos con un sumpemento de tenacidad y coraje. Ya en su primer discurso reivindicó esta visión de Catalunya: más esfuerzo, menos lamentos. Una visión que empalma con la tradición catalana (Jordi Pujol lo decía casi con las mismas palabras), pero también con los andaluces que contribuyeron con sus manos a levantar Catalunya.
:
"¿Visión o apéndice de Catalunya?" a La Vanguardia, 1.10.2008

:
Zapatero compleix
:
Us recomano el post del bloc de Joan Rangel, Delegat del Govern a Catalunya, que ha penjat avui sobre le sinversions que el Govern espanyol projecta per a Catalunya en el marc dels Pressupostos Generals de 2009 que s'han presentat recentment a les Corts, i que compleixen amb el que disposa l'estatut d'Autonomia de Catalu nya en la seva disposició addicional 3ª.
:

Publica un comentari a l'entrada