dimarts, d’octubre 07, 2008

Curts amb fons

Avui s'ha presentat a Barcelona, amb la presència del Cardenal Lluís Martínez Sistach i dels autors, Mar Galceran, Francesc Grané i Anna Marc, el llibre “Curts amb Fons: Treballar en valors a partir del cinema i la televisió” -editat en català i castellà- un conjunt de guies didàctiques amb orientacions per a famílies, ESO i Batxillerat per treballar valors a partir dels curtmetratges guanyadors de la primera edició del concurs “Curts amb Fons”. El llibre, que inclou un DVD amb els curts guanyadors d'aquest certamen que promouen diverses entitats cristianes i laiques.
:
L'obra s'estructura a partir de les guies didàctiques centrades en els 4 curtmetratges que s'inclouen al DVD per treballar els valors entorn de la solidaritat, la cooperació, la realitat juvenil i els valors espirituals. L'últim capítol inclou una guia pràctica per aprendre a gravar un vídeo a l'escola. L'edició inclou un DVD amb els 4 curtmetratges guanyadors de la primera edició del concurs, entre els quals hi ha “El hombre feliz” de Isabel Lucina Gil, que va guanyar també el Goya el 2007 .
:
També s'hi ha presentat la segona edició de “Curts amb Fons”, un concurs cinematogràfic entorn de la solidaritat, la cooperació al desenvolupament, la realitat dels joves i els valors espirituals. En un món on les prrincipals referències culturals ens vénen de la mà del cinema i de la televisió (o dels mitjans que emeten ficció, ja em perdo...), sens dubte és una bona notícia.
:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Carambes, quina bona notícia que te n'hagis fet ressò.

Francament una bona iniciativa del Departament de Cinema de l'Arquebisbat, bravo pel seu responsable i impulsor Mn. Peio Sanchez.

Personalment, encantat d'haver coordinat l'edició d'aquests materials i gratament sorprès de la qualitat dels curtmetratges guanyadors.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Als catòlics ens fa falta com el pa que mengen un bon departament de comunicació i relacions públiques.

Si a una persona com jo que procura estar informada aquest acte li havia passat completament per alt, què no passarà amb els que no segueixen la informació?

Alguna cosa està fallant.

Ramon Bassas ha dit...

- Ramon,
No sabia que tu també hi havies col·laborat. És una bona notícia.

- Jordi,
Bé, tens tota la raó.