diumenge, d’octubre 26, 2008

Catòlics x Obama

Aquí podeu enllaçar amb la Plataforma de Catòlics USA per Obama/Biden, on es diu que "després d'un discerniment cristià i en oració, nosotraltres hem arribat a la conclusió que el Senador Obama és el candidat els punts de vista del qual són més compatibles amb la perspectiva catòlica i votarem per ell, a més d'altres raons, malgrat dels desacords en temes específics com l'avortament". Aquí a Catalunya això seria encara inaudit i -ves a saber- si contraproduent.
:
Vaja, de tota manera, us deixo uns vídeos que he trobat allà on Obama explica què pensa ell de la fe. Els podeu trobar per parts aquí (Part 1, Part 2, Part 3,Part 4, Part 5, Part 6) i us en deixo el primer tros (és en anglès).
:
:

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aqui el problema es que la esglesia encara acepta les novetats del progres (estudis amb embrions, us de preservatious, avortament, etc)amb el mateix talant amb el que va escoltar les afirmacions Galileo Galilei.

Menys mal que sel's va obligar a treure l'inquisició, perque si no encara tindriem "Autos de fe" a la plaça santa anna.

Veig amb alegria, que a USA com a menys son més pragmatics. No es molt pero es un petit pas endevant.

ATILA

Silveri Garrell ha dit...

Deixant apart la religiò, no crec que en aquest moment els EEUU estiguin preparats per tenir un president negre, haurien de passar encara un parell de generacions.

Napoleón Bonaparte ha dit...

No entiendo como solo hablas de catalunya, en relación a este tema. Habla de todo la Iglesia en todo el estado. Además, esta gente de los EE.UU, no son la Iglesia catolica sino un grupo.

Auqnue yo votaría a Obama sin duda, claro. Que cosnte.

Sibre lo que dice Silveri, no estoy de acuerdo. En cambio aquí, en catalunya, creo que no estamos preparados a que el president de la generalitat, sea cordobés.

Yo cuando me enteré, no me lo creía. Lo encontré una afrenta a catalunya. En fin.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Per sort, l'Església és molt plural.

- Silveri,
Tothom ho diu, però espero que no sigui així.

- Napoleón,
Es que la Iglesia nunca habla con una única voz. Bueno, ya ves cómo no hay ningún problema con el origen del Presidente, en Cataluña.

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Es curiosa la percepció de les coses que tenim. En Napoleón diu que no estem preparats per tenir un president nascut a Córdoba. Doncs jo crec que és l'unic lloc de l'Estat en que es pot donar un fet així. A l'inrevés (un català a Madrid, Andalucía o La Rioja, manant)ho veig impossible. I el que més em xoca d'en Napoleón es que digui que "lo encontré una afrenta a Catalunya"... i ho digui en castellà. Això de les "afrentes" és subjectiu, discutible i va per barris...

Ramon Bassas ha dit...

- Pere,
No sé...
De fet, Manuel Chaves té una àvia mataronina.