divendres, de maig 29, 2009

La nova Venus

:
Aquests dies es pot veure a Ca l'Arenas, a Mataró, una peça de Pol Codina (web, Facebook), questa que teniu aquí. Pol Codina és un jove escultor mataroní, que treballa fonamentalment el ferro, i que ja gaudeix d'un interessant currículum. Fa algun temps que segueixo amb plaer els seus treballs (podeu veure un peix gegant al pati de la seu central de Caixa Laietana, per exmeple). Aquesta peça es diu 'Partim d'un interior', va inaugurar la seva estada al centre mataroní divendres passat (en vaig tenir l'honor de tancar l'acte) i l'endemà hi reflexionava, a la Jornada 'Valors i compromís', a partir de la idea que expressava Laia de Ahumada: La recerca interior ha d'acabar en l'altre, si no no té sentit (vegeu vídeo).
:
El cicle de Ca l'Arenas, que dedica a l'interior [n'he parlat ja aquí], mostra quines lectures tan diverses es fan d'aquesta idea. Per alguns, l'interior és un hàbitat, o un viatge, o la roba interior, o un camí de profunditats entotsolades. Em va agradar molt que la visió de Codina fos aquell interior que aviat s'ha de buidar en un altre, és a dir, no el buidament pel buidament sinó el buidament per a ser un mateix i ser l'altre alhora, aspecte que la maternitat i l'embaràs ens expliquen tan bé.
:
De sempre el cos fèrtil o prenyat d'una dona ha estat un bon símbol d'aquest missatge, a banda d'exalçar els valors de la fertiliotat i la continuïtat de la nostra espècie. El reconeixement de l'altre funda un àmbit de valors nou, un lligam inesborrable entre l'interior i l'exterior i una confiança de ferro (mai més ben dit) en això que en diem l'ésser humà.
:
Finalment, la proposta estètica: el moviment, la preminència del tors, la poètica de les petites planxes de ferro com capes de personalitat, anuncien també les contradiccions i el calidoscopi que reprsenten tot i cadascun de nosaltres.
:
Eurocampanya - 9
:
Dins els recursos en vídeo del PSC, podeu accedir al vídeo diari de campanya, que ja porta unes quantes edicions, i que podeu trobar aquí.
:

També podeu seguir la campanya en directe, en la retransmissió dels mítings més rellevants del PSC, en aquest espai: :