dilluns, de maig 11, 2009

Transport i raó

Llegeixo al darrer número de la revista Hora punta, editada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), un article del professor Salvador Cardús en el que, després de desmitificar el tòpic d'adotzenament i caos associats a l'imaginari dels transports de masses, comenta les dades de l'estudi de 40 mil usuaris de TMB per defensar que formen part de "tot un món invisible que demostra l'alta capacitat que tenim per posar ordre a la complexitat".
:
Les pautes d'elecció, que combinen harmoniosament la racionalitat individual amb la col·lectiva, junt amb una alta professionalitat tècnica s'apuntarien com a elements claus d'aquesta màquina perfecta. El mateix Cardús deia fa anys que el sistema de comunicacions, contra el que es diu, funciona amb un nivell que s'estranyava que no hi hagués problemes encara més sovint.
:

2 comentaris:

Carles Dresaire i Gaudí ha dit...

No deu haver anat amb tranport nocturn, l'horari que no funciona, gent desfasada, una mica de caos...... bé com la nit al dia.
Al japó funcionen a la perfeccció, per tant encara és millorable el que tenim a Catalunya, més línies més freqüències, puntualitat.....

Ramon Bassas ha dit...

Carles
Se li hauria de dir, encara que em sembla que no forma part de TMB, aquesta línia.