dimarts, de maig 19, 2009

Diàleg vs. oportunisme

Ahir, a Mataró, vam celebrar una Audiència Pública per posar a debat els habitatges dotacionals a mataró. Els habitatges dotacionals són aquells que, per la seva idiosincràsia i el seu destí afavorint determinats col·lectius (joves, gent gran discapacitats) es consideren equipaments i es poden fer damunt d'altres equipaments, sempre dins uns límits.
:
A la ciutat ja en tenim algunes experiències, que han estat exitoses: Al barri de Cerdanyola, als carrers València i Carlemany (no sense polèmica el seu dia amb promotors acusant l'Ajuntament de competència deslleial -?-), i aviat al carrer Maragall, al Pla d'En Boet, al carrer de sant Cugat i al de Núñez de Balboa, aquest darrer encara en obres. A La Llàntia al carerr Teià. Etcètera. En el marc del Pla Local de l'Habitatge 2005-2015, refrendat més tard amb un acord signat per tots els grups municipals, ja hi figuraven una colla d'habitatges previstos a través d'aquesta fórmula. Hi ha encara molta necessitat a cobri en matèria d'habitatge públic.
:
Un grup de veïns propers a un d'aquests espais on, damunt d'una superfície d'equipaments de prop de 3 mil metres quadrats, s'hi ha de fer habitatge dotacional (vegeu memòria i nota de premsa) van posar sobre la taula la necessitat de fer una Audiència Pública per parlar dels que hi ha previstos a Figuera Major. Malgrat les 2 sessions informatives obertes en el període d'al·legacions i el munt de reunions que s'hi feren, i encara que no complien strictu sensu els requisits formals, el Govern va accedir a fer-la per parlar-ne obertament.
:
Ahir es va fer l'Audiència i es va poder escoltar tothom. El Govern es va comprometre a ajustar, en la fase del projecte constructiu, tots aquells aspectes que poden millorar substancialment la proposta. Per les intervencions dels veïns que hi van parlar, alguns en contra i d'altres a favor del projecte, i pel que m'han comentat després, crec que la idea ha estat ben rebuda.
:
Paper a banda va jugar el cap del grup de CiU, Joan Mora, qui, espolsant-se les mans (ja veiem què valen els pactes amb ell), va desentendre's dels vots positius de CiU al projecte que van durar fins el dia que van veure que hi havia qui s'hi oposava. L'oportunisme tan descarat tampoc va donar cap altra solució ni cap altra proposta al problema de fons que tenen els mataronins. Una bona part d'ells no tenen accés als habitatges, un dret fonamental. És clar que CiU també era la que, governant Catalunya i tenint-ne les competències, no va promoure ni un sol habitatge públic a Mataró en 23 anys. I no en va deixar promoure negant-se a incloure -per exemple- la figura dels habitatges dotacionals que va haver d'introduir el govern d'esquerres quan van passar a l'oposició. No tenen propostes per l'accés a l'habiatge des joves de Mataró. Ni n'han fet mai ni volen que ningú en faci.
:
Ja en vaig parlar en aquest post.
Foto: Judith Vives a capgros.com.
:

2 comentaris:

Carles ha dit...

Hola,

M'agradaria saber, de tots els impresentables personatges que pengeu als cartells electorals, sens cap dubte responsables i culpables de la crisi econòmica actual, quants he pogut, com a català, votar. És a dir, quantes vegades he pogut com a ciutadà equivocar-me i votar-los.

Lamentablement absolutament CAP, ni tan sols l'Aznar. Quina campanya penseu fer? No us entenc per més que ho intento. I... Aznar no fa ja uns quants anys que el vam jubilar? I, no és Zapatero, i els que hi doneu suport, qui governa actualment i des de fa prou anys com per haver-nos abocat a la crisi per no haver previst res?

És ètic demanar el vot mostrant que els altres (ni tan sols tots!) ens han conduït a una situació precària? És que potser vosaltres en sou víctimes només?

No us entenc.

Ramon Bassas ha dit...

T'he respost als comentaris del post següent.