dilluns, de desembre 06, 2004

Torna a començar avui

Avui
:
Unes quantes hores en un menjador en el qual farà prop de cinc anys que no trepitjava, amb la dona que estimo al meu costat, envoltat de cunyats. Els nostres fills. M'han passat el vídeo d'aquella ocasió i no em reconec. Panta rei. Generositat en forma de menjar exquisit. Ens fem grans. Com podré agrair-ho?
:
L'article de la Constitució
:
No podria ser d'altra manera: Miquel Iceta apel·lant al federalisme des d'El País. Mica en mica fent-se un lloc, el lloc inevitable, l'espai de seny del qual desconfien tots els nacionalismes, totes les desconfiances. Creixent tot allunyant la tendència homogeneïtzadora de la Nació i la consideració d'il·lusos" per als federalistes. Aprofitant a fons les oportunitats d'avui.
:
ETA no descansa
:
Segona tongada avui d'atemptats de la banda terrorista ETA contra enclaus del turisme interior, després dels artefactes de Madrid. Avui són unes quantes ciutats espanyoles. Si no fos perquè els coneixem, diríem que són obra de grups de pa-suca-amb-oli, una gamberrada majúscula d'un grup en descomposició. Però no. Només la prudència i el desplegament policial han evitat víctimes, que podrien haver estat treballadors, gent que aprofita aquests dies bé per descansa o bé per pencar en el món del turisme. Els nostres companys d'Euskadi ens expliquen que es reprenen els atacs a les seus i les amenaces als militants socialistes bascos. Res de baixa intensitat: és alt acolloniment. Mentretant, sisplau, que Batasuna no ens faci perdre el temps. Que Ibarretxe baixi dels núvols del seu Pla. Avui encara hi ha una sola prioritat: la fi de la violència al País de tots els colors del verd.
:
Dia de la Immaculada
:
Això és el que se celebra demà. No cal dir que, per a molts, inclosos la majoria de catòlics, el dogma de la Immaculada Concepció de Maria ens sembla una mica delirant. A banda de la història de la tradició mariana, que és un tema bastant apasisonant i que té a veure amb la relació entre els cultes pagans i els cristians, trobo aquests dies un text molt interessant. Virginitat en tant que anti-determinisme, com un reset de "l'insostenible pes de l'ésser". Un text que ens arriba des de l'abadia de Münsterschwarzach:
  • "Néixer d'una Verge havia de ser un senyal per a l'ésser humà, con dient-li: 'No estàs determinat per la història dels teus mancaments i ofenses, ni per la història dels teus errors i esgarriaments. Torna a començar avui'."
    anselmgruen Anselm Grün, Viure l'esperit de Nadal, Ed. Claret, Barcelona, 2003, p. 5.