dissabte, de desembre 04, 2004

Cada vegada més "sí" al tractat europeu

Aquests dies hem pogut veure preses de posició importants per part de molts cap al "sí" a la Constitució Europea. Així, l'assemblea nacional del PNB ha mostrat ja el seu suport al "sí" en el proper referèndum. Mentretant, els seus socis catalans es divideixen amb un de primera hora (Duran, Guardans, Cullell, Roca...), un de darrera hora (Artur Mas) i un no que posa en evidència qui mana realment a CDC (Felip Puig). Un lio semblant al que van protagonitzar els convergents davant ua maniobra impresentable del PP al Ple de Mataró. Senzillament, CiU=NS/NC.
:
D'altra banda, els socialistes francesos s'han declarat majoritàriament favorables al tactat, després d'una consulta interna seguida per tota Europa. Tothom diu que aquest , a més, reforça el lideratge de François Hollande, a qui els antics popes del PS havien encarregat la gestió de la derrota. Ves per on, els passarà al davant amb la victòria del , de moment, i després ja veurem... (Per cert, no creieu que Hollande té una retirada a Miquel Iceta?).

hollande Foto; AP / F. Mori

Per últim, destaca també l'article de dijous passat a La Vanguardia d'Antoni Gutiérrez Díaz, qui, amb renovada força, dóna arguments de molt de pes per contra-restar els del no. Especialment els que provenen de l'esquerra. Tinc la sensació que el Guti, com Milà, representen més la sensibilitat dels votants d'ICV, majoritàriament favorables al tactat, que els seus dirigents i quadres, que s'han mostrat favorables al no.

:

El referèndum s'acosta i cadascú haurà d'explicar-se. Els del sí, cada dia més i de més parts de l'espectre polític. Els del no, caldrà que ens expliquin què faran l'endemà.