dilluns, de desembre 13, 2004

Zapatero | Cerdanyola | Hospital | Horaris

Zapatero compareix
:
Hores d'ara, el president Zapatero deu portar més de 14 hores a la Comissió d'Investigació de l'11-M, al Congrés de Diputats a Madrid, on compareix. L'he anat seguint als resums dels noticiaris i una mica en directe. Amb calma, ha anat desgranant un per un els arguments avalats amb prou dades que confirmen l'autoria real dels atemptats i l'"engany massiu" que l'anterior Govern. També ha anunciat un gran acord contra el terrorisme internacional que, d'una vegada, aporti solucions de futur a una Comissió massa centrada, fina ara, en el passat. Això, l'anunci de mesures d'incerment de la cooperació policial, i d'altres iniciatives, a més d'un esforç ingent per escoltar i respondre tothom, marquen l'estil d'un president que va per feina i que dista molt de l'exhibició de rancor i mala educació del seu antecessor, en el mateix escenari, fa uns dies.
zapatero11m Reuters.
Cerdanyola
:
Aquest és el nom d'un barri de Mataró que, per unanimitat, l'Ajuntament va presentar perquè el seu projecte de millora rebi una aportació de la Llei de Millora dels Barris. Una Llei que, anys després de ser demanada infructuosament al Govern de CiU, amb suport del PP, rebé llum verda amb el nou Govern Maragall, i que pretén subvencionar les reformes integrals de barris que tinguin projectes de futur i que evitin riscos de marginació.
:
En fi, en la primera convocatòria (n'hi haurà més), no ens han atorgat l'ajut, però tot sembla indicar que més endavant sí que n'hi haurà. Mentretant, l'Ajuntament no cessa i seguirà invertint en el barri, a l'espera d'aquesta nova ocasió (que caurà, estic segur). A Rocafonda-El Palau, uns altres barris que hem decidit rehabilitar integralment, ens va passar el mateix, i vam obtenir ajut dels Fons europeus de Cohesió en una següent ocasió. Per cert, encara queden uns 6 milions d'euros per invertir en aquest projecte.
:
Hospital segur
:
La setmana passada vaig assistir (una mica d'incògnit, el tema ho portava) a un simulacre d'incendi en una planta inferior de l'Hospital de Mataró, fet que va fer mobilitzar força efectius (policials, de Bombers, Creu Roja...) i que va demostrar la capacitat de reacció, la boníssima capacitat de reacció, dels nostres serveis de protecció civil. N'estic força satisfet.
hospital
:
Horaris comercials i xinesos
:
Una escena que m'ha passat sovint i avui també. Abans d'arribar a casa, he passat per una botiga on em guardaven una camisa. He fet un comentari sobre la feina per Nadal i em diu, el dependent, "no et creguis... hi ha molts xinesos"; després de parlar-ne una estona, em diu:
- "És clar, com que no paguen impostos...".
Jo li dic
- "I a tu qui t'ha dit que no en paguen?"
- "No sé, a mi m'ho han dit"
- "Doncs sí que en paguen, per què no n'han de pagar? Ostres, si fos veritat em disfressaria de xinès..."
Aleshores hi intervé la mestressa, preguntant:
- "Així no és veritat que no pagen impostos, els paguen com jo?"
- "I com jo, només faltaria!"
Hem acabat parlant sobre tot aquest tema, i sobre el fet que la vigent Llei d'Horaris Comercials (votada només pel PP) permet que establiments inferiors a 300 m. quadrats puguin obrir tothora. "Amb les noves leis, tant la del Congrés com al del Parlament, aquesta mida es redueix a més de la meitat, es centra tan sols en botigues d'alimentació i es limiten algunes franges horàries també per aquests". "Doncs ja era hora", em diuen. I tenen tota la raó. Avui ho explica molt bé el diputat autonòmic Bernardo Fernández a El País. El liberalisme no és això, la llibertat total d'horaris fa esclaus, provoca la destrucció del comerç tradicional i genera sensació d'inseguretat. Ep! I aquí hi ha tingut un gran paper el diputat mataroní Manuel Mas.
:
Sospito que els que van fer la Llei i els que fan córrer mentides sobre els impostos i els xinesoso tenen molt en comú.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

comentar que respecto a los horarios comerciales... estoy de acuerdo con la ultimas afirmaciones... crea unicamente esclavos y esa sensacion de inseguridad tambien aparece... ah y lod elos chinos tambien se comenta por mi pueblo martorell... un saludo. bueno y ya puestos sobre e 11M.. me gustaria, si puedes, me aclararas una duda que tengo. Las furgonetas, esas que la policia intercepto antes de llegar a madrid (todas)... esas furgonetas ¿no las puso elanterior gobierno conociendo que habria un atentado?.. asi preparaban la excusa... o como suspender la campaña electoral... o no suspender igualmente la jornada de liga de futbol.. o ocnvocar la manifectacion en contra de eta... suena todo a que de tan estudiada que tenian la respuesta les vino hasta grande cuando pasó y no sabian nada mas que decir eta,eta. esas cosas unos servicios secretos lo saben... no se si quedara esto catolico en tu pagina... un saludo... todo sea que no lo lea el Fede jimenez losantos.

Ramon Bassas ha dit...

Gracias por el comentario y celebro que estés de acuerdo conmigo. respecto a esto último, creo que no hay ningún dato que avale lo que dices y, en este tema (como creo demostró ayer Zapatero) hay que basarse sólo en los datos y nunca en suposiciones u opiniones. Creo que el Gobierno actuó engañando, es decir, a sabiendas, decir lo contrario. Y eso es lo peor.