dimarts, de maig 02, 2006

TVE | Marín | Azaña

Sortir a TVE
:
Avui he sortit al telediario de TVE (diuen, no m'he vist) a rel de la notícia d'haver posat al web municipal el procediment (amb un imprès) per a la presentació de denúncies voluntàries de trànsit. La Vanguardia ho publicava avui com si es tractés d'una enginyosa novetat, i la Cadena SER se'n feia ressò ja a les 6 del matí. després, he parlat amb TVE i amb El Punt, que suposo que ho treu demà.
:
De fet, no és cap invent nostre. Quan alguns ciutadans o col·lectius ens han demanat de poder exercir aquest dret, hem anat a veure què diu la normativa. Així, el Reial Decret 320/1994, de 25 de febrer, pel que s'aprova el Reglament de Procediment Sancionador en matèria de Trànsit, Circulació de vehicles a motor i Seguretat Vial (BOE 95/1994, de 21 abril 1994 Ref Butlletí: 94/08985) diu:

Artículo 4. Denuncias de carácter obligatorio y voluntario

1. Los agentes de la autoridad encargados del servicio de vigilancia del tráfico deberán denunciar las infracciones que observen cuando ejerzan funciones de vigilancia y control de la circulación vial (artículo 75, apartado 2, del Texto articulado).

2. Cualquier persona podrá, igualmente, formular denuncias por hechos que puedan constituir infracciones a los preceptos del texto articulado de la Ley sobre tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial o de sus Reglamentos.

Emparant-nos en aquest article, l'únic que sha fet és desenvolupar un procediment estàndard i penjar-lo al web. Així de senzill. Algú m'ha preguntat si volem fer fer a la gent la feina dels agents. És obvi que no, ni tan sols farem cap campanya per promoure el seu ús (regular o facilitar un dret no vo dir promoure'l), sinó que es dóna cobertura a la possible denúncia d'una infracció en absència d'agents de l'autoritat, amb caràcter totalment voluntari i subjecte a la Llei, tant pel denunciat com pel que denuncia. Fotos: Arxiu Quico Melero i arxiu TVE.
:
Marín a la Generalitat
:
Avui s'ha fet públic el nomenament de Jordi Marín, gerent de TecnoCampus Mataró, com a nou Secretari per a la Societat de la Informació de la Generalitat, en substitució de l'arenyenc Oriol Ferran, que ha cessat amb el canvi de Govern i de conseller d'Universitats. Marín, lligat de fa anys a l'Ajuntament de Mataró, se'n va en un moment en què el projecte TecnoCampus comença a prendre la gran volada de la construcció del nou districte tecnològic de Mataró, bo i que crec que els reptes que té ara al davant tampoc no són moco de pavo. Felicitats i sort. (Foto: Sergio Ruiz)
:
Azaña i Catalunya
:
Segueixo amb la murga d'ahir. I amb la vinculació positiva que hi pot haver entre Catalunya i Espanya, possible per tots excepte, pel que es veu, pels extrems: PP i ERC, que sempre la veuran conflictiva i impossible. El 27 de març de 1930, Manuel Azaña va fer una brillant conferència (vegeu resum) al restaurant Pàtria de Barcelona, en el que, entre d'altres coses, el que seria president de la II República Espanyola va dir:
Muy lejos de ser inconciliables, la libertad de Cataluña y la de España son la misma cosa. (...) Creo que entre el pueblo vuestro y el mío hay demasiados lazos espirituales, históricos y económicos, para que un día, enfadándonos todos, nos volviésemos las espaldas como si jamás nos hubiéramos conocido. Es natural que en tiempos de lucha establezcamos el inventario cuidadoso de lo que nos separa; pero será también bueno que un día nos pongamos a reflexionar sobre lo que verdaderamente —no administrativamente, sino espiritualmente— nos une. (...) Y he de deciros también que si algún día (...) Cataluña (...) resolviera ella remar sola en su navío (...) el problema sería otro. No se trataría de liberación común, sino de separación. No es lo mismo vivir independientemente de otro que vivir libre. Nuestro país español es una prueba de lo que digo.
: