dimecres, de gener 10, 2007

Mataró crea llocs de treball *

nom
:
Font: Observatori del Mercat de Treball, Ajuntament de Mataró, 2006.
:
Tenir feina és molt important per a la qualitat de vida de les persones. Actualment, Mataró gaudeix del més alt nombre de persones ocupades, creix cada any el nombre de nous contractes i cada mes redueix les xifres de persones a l’atur.
:
La bona situació econòmica del país hi ajuda, amb el Govern espanyol aplicant una política de rigor i el Govern català impulsant un Acord de Competitivitat. L’Ajuntament de Mataró, que també ha pactat amb les forces polítiques i socials el seu desenvolupament estratègic, també ha impulsat un seguit de polítiques orientades a la creació de nous llocs de treball. Com?
:
D’una banda, ajudant a la innovació i la formació del nostre teixit productiu, com hem vist en la recent Fira Innovàtic, la creació de noves empreses en sectors emergents i també incidint en el sector dels serveis, en una ciutat com la nostra, ben dotada de comerç i desplegant un programa de promoció turística. Mataró ha vist néixer un milió de metres quadrats nous de noves zones industrials, que han permès esponjar la ciutat i dignificar-la. Ara cal assessorar bé aquestes empreses, i potenciar-les.
:
Per als socialistes, aquest increment de l’ocupació ha d’anar acompanyat de mesures que el consolidin. Per exemple: ens cal treballadors i treballadores més preparats, més propensos a la innovació i a emprendre, amb un ambient que hi ajudi. El TecnoCampus, però també el conjunt de serveis de tota mena que presta la ciutat, van en aquesta direcció. En aquest sentit, també hem promogut la reconversió de zones industrials encara no urbanitzades, com el Sorrall o el Rengle, en zones mixtes perquè hi visquin la natura, l’oci, la vida diària i l’activitat empresarial d’alt valor.
:
I per últim, de nou, cal aprofitar el canvi en infraestructures que viu el nostre entorn. La millora del transport ferroviari, amb una línia orbital projectada que ens portarà al conjunt de la regió metropolitana en pocs minuts. O l’AVE. O les carreteres que falten, o la millora de les comunicacions amb els aeroports del Prat i de Girona.... Tenim força oportunitats.
:
* Article a la revista mésmataró (desembre 2006) com a Portaveu del Grup Municipal Socialista.
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tenir feina és molt important per a la qualitat de vida de les persones, es una frase treta del seu bloc molt encertada.

Llàstima que no tots podem gaudir d’aquesta qualitat de vida, tinc 55 anys en aquests moments estic a l’atur desprès del tancament de l’empresa tèxtil on treballava, el proper mes de març finalitzo la prestació econòmica, creu vostè que a la meva edat desprès de treballar tota la meva vida haig de conformar-me amb una prestació ridícula que em donaran, quan el meu desig es el de seguir activa en el mon laboral.

Per mediació de una pla de ocupació vaig poder gaudir de una feina a l’Ajuntament de Mataró durant sis mesos, en un departament on vostè tenia competències, no creu que seria millor que la compensació econòmica que em donaran fos aprofitada perquè poder seguir treballant.

Cordialment,

Carme

Ramon Bassas ha dit...

Carme
I tant. Et recomano que visitis el servei d'ocupació de l'Institut Municipal dfe Promoció Econòmica, al carrer Herrera, on uns magnífics professionals et podran orientar. Evidentment, jo també resto a la teva disposició. I gràcies per escriure'm.