dimarts, de gener 16, 2007

Milà fa diana | Bonhoeffer

Milà fa diana
:
Aquest matí he llegit un magnífic article de El País i que en Miquel Iceta ha fet bé de recomanar amb entusiasme en un post. En ell dóna algunes claus respecte a les possibles causes de l'abstenció a les passades eleccions al Parlament de Catalunya, en una perpectiva més estructural, i proposa la reactivació de polítiques d'atenció política prioritària als temes que més preocupen els ciutadans (l'estabilitat de l'ocupació, l'accés a l'habitatge, la qualitat urbana als barris, etc...). Com deia en Miquel, imprescindible. Gràcies, Salvador.
:
Recordant Bonhoeffer
:
Demà dimecres dia 17 (avui pels lectors matinals) se celebra a Barcelona l'acte commemoratiu del centenari del teòleg luterà Dietrich Bonhoeffer, que fou pastor evangèlic a la Ciutat Comtal prèvia a la República i que després fou assassinat pel règim nazi. Les aportacions d'aquest teòleg protestant han influït el pensament cristià (també catòlic) del segle XX. Bonhoeffer recomanava, entre d'altres coses, "viure com si Déu no exisitís", recollint una frase de Sant Ignasi de Loiola, el crit de Jesús "Eli, eli..." i l'experiència cristiana de ser forts en la feblesa, de no refiar-se de la salvació final, de compartir amb la humanitat el seu goig i el seu sofriment.
:

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Resumint: ho heu fet malament o no heu sabut transmetre bé a la gent lo bé que ho heu fet?

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Una mica de tot, suposo. Però el resum no és tan simple. Diria que Milà va més enllà, mirant quins corrents de fons hi ha, al marge dels resultats electorals.