dissabte, de gener 06, 2007

Aigua a Kènia | Narcoblocs

Aigua a Kènia
:
Un reportatge a El País d'abans d'ahir, de Lila López Gil, parlava de la ingent tasca d'aquest home de la foto, el missioner italià Giuseppe Argese, que ha aconseguit construir preses de forma quasi artesanal i un sistema d'extracció i conducció de l'aigua que ha permès que aquest bé tan preuat arribi a moltíssimes persones que, si no, s'haurien mort. Així de clar. Ha fet una feina de formigueta, d'anys i panys, irradiant empenta i ganes de no resignar-se davant les circumstàncies adverses.
:
Això és l'Església, senyors. La que dóna de beure a qui té set i fa ressuscitar els que ja donàvem per morts. La que és catòlica etimològicament, és a dir, oberta i estesa per tot el món. Això són els Reis.
:
Narcoblocs
:
Llegeixo a El Periódico una crònica esfereïdora sobre l'ús de la xarxa, concretament dels blocs i del youtube, per acollir baralles entre bandes rivals de narcotaficants mexicans, fet que ja ha costat una vida. En aquesta foto Lucio Vázquez Castro, membre d'un dels càrtels més actius als narcoblocs, el de Sinaloa, és arrestat el 21 de desembre, a Sonora (Mèxic). També té aquesta cara, el món bloc, la xarxa. Foto: Efe / Bárbara Vázquez.
:
Aficionats al notari
:
CiU ha hagut d'acudir al notari, novament, per repartir-se els càrrecs que puguin assolir després de les elecicons municipals a Tarragona, donat que uns i altres (Unió i Convergència) desconfien fins i tot entre ells. La lluita pel poder és tan acarnissada que s'estan venent la pell de l'ós abans de caçar-lo. El sector del notariat té un auge notable després que Artur Mas hagués de recórrer a ell per treure's la imatge de desconfiança ...i encara li vam agafar més. Hi ha un petit detall que se'ls escapa: primer haurien de guanyar les eleccions (no és el notari, és la gent qui decideix el govern dels ciutadans). I en Pep-Fèlix Ballesteros els ho està posant molt difícil.
:

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser és una part de l'església.

Ramon Bassas ha dit...

Ok. Una part essencial.

Anònim ha dit...

Pués, ya ves Ramón, en Mataró ni siquiera van al notario. Pactan PP y Convergencia y tan anchos.

Ramon Bassas ha dit...

- Anónimo:
Sí, aquí hay más fíling, más prisa

Pedro ha dit...

Copio el que vas dir en campanya:
"Vinc de fer el porta a porta. Ahir també hi vaig ser. I de pujar i baixar nombroses escales, trucar força portes i molestar breument alguns veïns, amb una majoria de simpaties cap el partit socialista i Montilla. Ja hi som, nois. Si la gent fa ús del seu dret a vot, guanyarem de nou."

Prepotent? Qui va dir prepotent?

Anònim ha dit...

On és la prepotència, Pedro?
O et posa molt nerviós que els teus tornin a pactar amb el PP?
Serà veritat alló que fa temps agú et deia: PPedro?

Ramon Bassas ha dit...

- Pedro i Anònim,
Va ser cert: l'bstenció va ser la causa que no treiéssim millors resultats.

Anònim ha dit...

Sí Ramon,

l'església és el que dius. Però desgraciadament també són alguns bisbes gallecs que insulten una historiadora que opina que les reliquies de sant Jaume són les ales d'un pollastre (La Vanguardia d'avui).

Que no dubti ningú, CiU i PP sempre pactaran: són cul i merda.

Pedro ha dit...

Pedro és el nom d'un carrer dels més cèntrics carrers de Mataró. Només cal afegir una ccent al meu nom.

Tu que ets tan de missa Ramon (malgrat això sigui mal vist a tants llocs) t'aconsello més humiltat, que sempre va bé.

Ramon Bassas ha dit...

- Vladimir,

Sí, però no trobes que dels carques se'n parla sempre, quan només són, també, una part de l'Església (on queda clar que som una colla d'imperfectes).

Avui, en Josep Piqué a La Vanguardia, abona la tesi d'un front PP/CiU per contra-restar les esquerres, abonant la tesi que els dirigents locals dels dos partits estan abonant aquestes dies. Fem-ho més fi: carn i ungla.

- Pedro,

Sí, gràcies per fer veure la coincidència. Ramon Salicrú, al seu recent llibre sobre el nomenclàtor viari mataroní, dóna la possibuilitat de diferents origens possibles del nom: bé per un dels il·lustres veïns que hi tingués cap al segle XVI o bé la denominació de pedró a la 'fita delimitatòria' o 'testimoni' que indica un dels límits de la finca.

No sé si sóc gaire de missa, però sí que sé que no sóc massa bo. Sort que sempre hi ha algú disposat a donar-me consells. Gràcies de nou.

Anònim ha dit...

Et pregaria, com de fet he dit en diverses ocasions, que no diguis que la gent va decidir. És una gran mentida!! La majoria de la gent va decidir que volia CiU al govern, i no un notari, si no tres perdedors decidireu posar-vos al cap davant, per no predre la costum i les ganes d'un bon seient.

Per cert, em vaig quedar amb les ganes de posar-te un comentari en quant al discurset d'en Montilla.
Mentre aquest home feia un repàs lent i pesat, captant l'atenció de molts usuaris i treballadors de l'hospital, tenieu una ala de l'hospital tancada per manca de personal i les urgències col.lapsades. T'ho dic perque per desgràcia hi érem, fins 36 hores després no ens pujaren a una habitació i aquestes son les explicacions que ens donaren per l'espera.

Ramon Bassas ha dit...

- Nina
No et facis més mala sang: la gent va decidir un parlament en el qual CiU es va quedar sense poder fer majoria amb ningú. D'això se'n diu cremar les naus.
Lamento això de l'Hospital: s'ha reduït el temps de les llistes d'espera, però encara queda molta feina a fer.