divendres, de gener 26, 2007

Privatitzacions | Jazz

Privatitzacions locals
:

Llegeixo a El Punt de dilluns passat que l'amic Germà Bel, catedràtic d'Economia, exdiputat i veterà jove socialista, ha escrit un llibre sobre les privatitzacions a l'àmbit local (Economía y política sobre privatización local), que ja ha guanyat dos premis. De l'entrevista, se'n desprenen dues curiositats importants. Una, que el primer govern privatitzador a gran escala va ser el règim nazi. Dues: que pràcticament no hi ha diferència entre els serveis municipals de gestió privada i els de gestió pública. Mentre que els segons s'han modernitzat per temor a la competència, els primers s'han encarit justament per la concentració i la manca de competència. En Germà, que és una de les persones més preparades (i pedagògiques) que conec, deu haver fer un excel·lent treball.
:
Dues ciutats - V
:
Aquel jazz primitivo tenía un no sé qué de primitivo y liberador: era como si de repente el Espíritu Santo hubiera inspirado a una banda del cuerpo de bomberos.
:
Adam Zagajewski, Dos ciudades, Ed. Acantilado, Barcelona, 2006, p. 73. Il·lustració: Concert del grup de Gospel de Mataró. Foto de Quico Melero.
:

4 comentaris:

Pedro ha dit...

El senyor Bel és una economista molt treballador que s'ha passat anys fent un informe ignorat pel seu propi partit i que com a regidor de Mataró t'hauria d'importar molt on explica que el model aeroportuari que defensa Zapatero a Europa només el té Romania.
Gràcies

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Coneixo l'informe, però gràcies pel suggeriment.

Anònim ha dit...

Aquest és un debat etern, digues-li públic-privat, digues-li externalització, prestació indirecta, subcontractació, fugida del dret.... el que es vulgui.
Una cosa, que si que ens ha de preocupar i molt, és sobretot en aquelles fundacions, entitats, empreses que treballen al voltant dels serveis a les persones per a l'administració a través de concursos, convenis.... i les condicions laborals d'aquestes són pèssimes a nivell de no respecte de convenis de sector (quan hi ha), abús de les hores, poca qualitat en la prestació...
Per a mi, això és preocupant, així co la visió i la prestació que rep el ciutadà. Al darrera està l'administració malgrat aquell servei el presti qui sigui.
Cal avançar molt en termes de clàuseles socials en els plegs de condicons, i malgrat ja fa anys que se'n parla, s'ha de començar a aplicar l'exemple.

Ramon Bassas ha dit...

Jordi
Tens tota la raó.
Una abraçada i gràcies pel teu comentari.