dimecres, de març 01, 2006

AMTU | Estatut

AMTU
:
Avui he dedicat bona part del dia a la Jornada de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà, que som els que, de la regió de Basrcelona, no pertanyen a l'Autoritat del Transport Metropolità M i, per tant, no tenim suport de l'Estat per al transport públic. Units, s'han anat aconseguint coses com, poer exemple, que la generalitat hagi destinat per primera vegada una quantitat a subvencionar aquest transport (1,5 milions d'euros amb vocació de pujar).
:
No tinc massa temps, però us recomano molt especialment que llegiu la notícia de la inaguració de l'acte que ha publicat molt correctament PortalMataro.com, amb les intervencions de l'alcalde Baron i el conseller Nadal incloses. També ho recull molt bé capgros.com. Per dir que han estat interessantíssimes i que, com s'ha de fer, s'han mullat.
:
L'Estatut avança imparable
:
La setmana passada es va tornar a reunir la ponència mixta que negocia l'Estatut de Catalunya a les Corts Generals. Tal com ha passat des del primer moment, els acords cada dia són més nombrosos i el millor Estatut de la història de Catalunya és més a prop que mai. Entre dijous i divendres passat es va pactar el Títol de competències, sens dubte un dels més importants del nou Estatut, ja que és el que ha de garantir un millor autogovern per a Catalunya i evitar la ingerència constant de l'Estat en competències de la Generalitat que s'havia produït fins ara. (Foto: El Periódico)
:
En total es van pactar 56 articles més, entre els que es troben matèries tan importants com la pròpia tipologia de competències, la immigració, el dret civil o el transport (per exemple els trens regionals i de rodalies). En aquests moments, tenint en compte que ja hi ha un gran acord en matèria de finançament, només quedarien pendents vuit articles de competències, dels quals la majoria tenen una solució més o menys senzilla, i el preàmbul, com a elements essencials per a l'acord total i definitiu.
:
Es pot afirmar que, excepte en punts molt concrets i localitzats, les negociacions avancen a bon ritme i que l'acord total és cada dia un realitat més propera, ja que més de dos terços del text ja estan acordats i el resultat final serà un text inimaginable fa tan sols dos anys.

3 comentaris:

Ramon Bassas ha dit...

Espero q no

Anònim ha dit...

Ramon, si mires aquest link veuràs com aquests diaris que tu llegeixes amb tanta felicitat perquè Joan Ferran els filtra tot el que li interessa fan un periodisme molt poc professional ple de manipulacions:
http://contrastant.net/ves/EPmanipulacio.htm

Ramon Bassas ha dit...

Anònim
(curiós: cites tothom i ets incapaç d'identificar-te). Jo llegeixo els diaris que em sembla i, feliç o no, a vegades coincideixo i a vegades no.