diumenge, de març 19, 2006

Plaça | Bandera | Fum, fum, fum

Nova plaça i bandera
:
Aquest matí he estat a la inaguració de la nova Plaça de la Gatassa, al barri de Cerdanyola, en un dls indrets més antics del veïnat, al damunt de l'aparcament que s'hi va obrir fa uns mesos i que ja és ple. És un pas més en la dignificació dels espais públics, en el seu ús, en fer del barri de Cerdanyola un barri de primera. Sembla obvi però no ho és. Alguns no ho volen així, s'entesten en oposar-se a tota reforma.
:
Més avall, després, he assistit al lliurament d'una bandera de Mataró a la Penya Al Andalus, una entitat cultural que avui complia el seu desè aniversari i que n'ha fet un acte també molt digne i alegre. Veient les quatre banderes que presidien l'acte (l'esmentada, l'espanyola, la catalana i l'andalusa) reflexionava sobre la normalitat en què la majoria de gent respecta i valora els símbols, múltiples, dels nostres referents i com m'agradaria que convisquessin sense la ruqueria de fer-nos optar per un d'ells, i prou. Com volen Aznar i un de qui parlaré d'aquí una estona. Un matí que és una clara i contundent compensació a les coses amargues que de vegades té la política.
:
El fum de Carretero
:
No ens ho hem dit, però en Miquel Iceta i en Joan Antoni Baron comenten avui, críticament, l'entrevista al conseller Carretero a La Vanguardia (diari que publica aquest acudit de damunt, de Toni Batllori). I jo no me'n puc estar. En Miquel destaca que el discurs de Carretero és el del tancament, el de la pràctica deslleialtat d'ERC a un soci de Govern, contra la porta oberta que Carod donava ahir al Consell Nacional del seu partit. Baron ens fa veure com el tacticisme d'alguns pròcers de la política catalana ha deixat de banda la preocupació pels ciutadans i pels seus problemes. Fixeu-vos que Carretero redueix la seva posició contrària a l'Estatut a una simple paraula, algú que miri més enllà del fum sap que l'Estatut es juga en els seus capítols de competències i en el sistema de finançament... que han tingut més del 80% d'acord del partit de Carretero. Diu algunes bajanades més, com al de situar de nou la divisió política entre els que volen ser espanyols i els que no. És el mateix discurs de l'Aznar. Per cert, a veure quin dia és notícia pel que fa aquest conseller i no pel que diu.
:

10 comentaris:

Pedro ha dit...

Carretero ha aconseguit una cosa molt important. Que el Psc no converteixi el Parlament de Catalunya en el parlament de Barcelona. D'aquí et deu venir l'odi contra ell que et porta a equiparar-lo a Aznar.

Anònim ha dit...

Qui són els que s'oposen a tota reforma i no volen un barri de primera ?

Ramon Bassas ha dit...

-Enrique,
Ni sí ni no ni tot el contrari... Salutacions!

- Pedro
Celebro això que dius que ha fet, jo no ho sabia. Però el q crítico, i no és odi, ni molt menys, és que faci la mateixa anàlisi exclusiva i central del tema nacional, semblant a la "balcànització" de la que parla tant Aznar.

- Anònim,
Uns dels que m'han parlat.

Anònim ha dit...

Jo no entenc com us fa enfadar una veritat com una casa de pagés, Zapatero no ha estat correcte amb Catalunya, això ho veu un cec.

Perque no defenseu el President quan en Bono l'ataca?

Joan Safont ha dit...

A Estocolm, fa temps que ho van descriure...

Ramon Bassas ha dit...

- Jaume

S'ha de ser molt cec, doncs, per no veure que, com diu Iceta, "Gràcies a Zapatero Catalunya tindrà l’Estatut més potent de la història. Gràcies a Zapatero els papers de la Generalitat incautats després de la guerra civil han retornat a Catalunya. Gràcies a Zapatero s’ha honorat per part del Govern d’Espanya l’honor del President Companys. Gràcies a Zapatero el català ha obtingut el reconeixement institucional a la Unió Europea. Gràcies a Zapatero Consellers de la Generalitat poden participar a reunions de la Unió Europea de nivell ministerial. Gràcies a Zapatero la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions s’ha instal·lat a Barcelona. Gràcies també a Zapatero s’ha reconegut per ICANN el domini puntCAT. Zapatero va ser present als camps de concentració nazis en reivindicació de la memòria dels republicans espanyols, d’entre els quals molts catalans".

- Joan,

I com descriuries la síndrome del conseller de Governació?

Joan Safont ha dit...

em remeto a un imminent post.

Anònim ha dit...

"Gràcies també a Zapatero s’ha reconegut per ICANN el domini puntCAT"

Eing? Em pensava que la Icann encarfa escapava al control del Psoe.

Anònim ha dit...

Parlant de lleialtats:

El pacte Mas-Zapatero que és?

-Una deslleialtat al Parlament de Catalunya, al President de la Generalitat, al Pacte del Tinell, als socis de Govern i al propi partit germà?
-O una lleilatat als infiltrats del PSOE, agents IZ i Montilla?

Ramon Bassas ha dit...

- Joan:
Bé, ja l'espero.

- Anònim:
No, just per això és important haver aconseguit el domini, fet ple qual el suport del Govern espanyol ha estat decissiu.

- Turrai,
Com sabràs, el pacte esmentat va servir per desfer allò fet en pactes ERC-CiU fets al marge del Tripartit... i per possibilitar la votció favorable al millor Estatut que mai haurà tingut Catalunya.