divendres, de març 17, 2006

Concentrar-se | Desplegar-se

Concentrar-se
:
Al darrer butlletí del portal Universitaties hi ha alguns articles al voltant de la necessitat de tenir espais per la concentració, i una base personal sòlida per viure. N'enllaço alguns. Per exemple, l'article de Jordi Cussó, rector de la parròquia de sant Josep de Mataró, sobre la identitat contemporània: Assentar-se a la realitat. Com a continuació del tema de la disciplina que vaig apuntar dilluns, avui us recomano La importància d'educar en el silenci, un nou article del mateix Francesc Torralba. I finalment, una nova reflexió del sociòleg Zygmunt Bauman (foto), 4ara que l'estic llegint, al voltant de l'encíclica 'Déu és amor', la primera de Benet XVI.
:
Blocs polítics
:
Aquest matí he assistit a l'obertura de la Jornada de Comunicació Local, un moment de debat i reflexió al coltant dels projectes de comunicació de la ciutat i de la tasca comunicativa. Llàstima que tenia una altra feina, ja que pintava molt bé i m'hauria agradat seguir-la tota. L'Alcalde ha tingut la mala idea de citar-me (el·lípticament, això sí) com a exemple de la ciutat blocaire. Pel que he vist a les ponències, també ho feia en Dani Domingo, de Periodistes Digitals. Em fa una mica de vergonya, ho he de confessar (encara que molt(e)s pensen que sóc un poca-vergonya...). En fi, allà en Saül Gordillo m'ha dit que demà dissabte a les 15 h., dins el programa L'internauta que s'emet per Catalunya Ràdio, ell serà un dels convidats per parlar dels blocs polítics (deu ser el que més hi entén). Si no el podeu escoltar, cosa probable donada l'hora intempestiva, m'ha assegurat que us podreu baixar el programa amb mp3.
:
Parlant de blocs polítics, la Xarxa de Blocs Socialistes fa unes interesantíssimes jornades els dies 25 i 26 de març a Santiago de Compostela. Aquí teniu el programa. Sembla que queden poques places disponibles.
:
A més, a la plana de la blogsfera del PSC han entrat una opció per estar al cas de les darreres actualitzacions i una altra per l'ordre alfabètic.
:
Què li passa a la política local...
:
...que s'enfila i s'embala? Uns ara diuen que no els agrada el que han aprovat, posant en entredit la llibertat d'expressió, i, per sort, algú els hi ha de recordar amb el risc de teure'ls-hi els colors. Uns expliquem l'acció contundent contra el civisme i ara d'altres se'n recorden del tema. Pessoa deia que "Déu permet que el que no existeix romangui intensament il·luminat", i sobre el que no existeix, els que ho saben perfectament reaccionin com si existís, i generin una polèmica en un got d'aigua. Endogàmia. Sort que la serenitat s'imposa.
: