divendres, d’octubre 23, 2009

L'urbanisme concret

:
A vegades, quan treballem temes urbanístics, t'acabes pensant que mai no s'acabaran de concretar. Els terminis sempre són llargs, les incidències moltíssimes i els interessos a flor de pell. Ara que som en crisi, a més, intervenen alts factors d'incertesa contra els quals cal aplicar prudència i determinació, alhora que molta capacitat de trobar camins del mig, no sempre rectes, per arribar als objectius a assolir.
:
Així, és molt agradable comprovar com dues normes urbanísiques, promogudes pel meu antecessor, l'Arcadi Vilert, comencen a generar fruits positius. la primera, l'ordenació del sector del Verdet, així com la seva recent urbanització, a Mataró, que s'ha trobat amb emprenedors perspicaços que han sabut trobar les oportunitats de la crisi, a més. Així, aquesta setmana vèiem com avança la promoció de 140 habitatges a baix preu a càrrec de la iniciativa privada, tal i com recollia capgros.com.
:
El segon exemple l'hem tingut avui a la Plaça de Canyamars, al barri de Cerdanyola. Allà, el meu company regidor d'Habitatge, Francesc Teixidó, i jo, hem visitat (vegeu també capgros.com) la instal·lació del primer ascensor exterior que s’ha construït ocupant la via pública, com ja es va anunciar el mes de febrer (vegeu aquí). Un ascensor en un bloc d'habitatges és molt més que això. Permet trencar amb l'aïllament de moltes persones grans, permet la isntal·lació de famílies amb nens petits, revaloritza els habitatges... és política social de primer ordre.
:
Aquest és l'urbanisme que fem: al servei dels ciutadans, al servei -sobretot- d'aquells sectors que tenen menys oportunitats i que, entre tots, hem de fer que arribin a tot arreu.
:
Fotos: R. Gallofré
:
Publica un comentari a l'entrada