dimecres, d’octubre 14, 2009

L'Eli té raó

La periodista mataronina Elisabet Solsona ha publicat un post al seu bloc en el qual surt al pas de velades (i no tan velades) acusacions als professonals dels mitjans mataronins pagats mab diners pñublics de fer-los a mida de Govern. Diu explícitament: "Jo vaig estar durant 5 anys treballant a TVM, i des del març d´aquest any que treballo a Mataró Ràdio. Durant aquest mig any, no he rebut ni pressions, ni trucades, ni suggerències, ni cap mena de directriu política. No he canviat la meva manera de treballar. Tant a Televisió de Mataró (mitjà privat) com a Mataró Ràdio (mitjà públic), he actuat sempre en funció del meu criteri. Encertat o erroni, però en cap cas teledirigit."
:
En el cas de la fusió de TVM amb Maresme Digital Televisió, fins i tot en el cas de neixement d'aquesta darrera, subjau el debat sobrela independència dels mitjans, amb el benentès que el nou panorama televisiu deixava a la intempèrie a mercè de la pèrdua de l'interès públic en cas que aquest no es manifestés. De moment, i espero que per molt de temps, la inciativa pública (i de molts ajuntaments) s'ha demostrat com un aval d'aquesta independència. El tarannà d'alguns grups mediàtics que planen sobre el nostre panorama fa pensar que alguns voldrien just el contrari. L'atac als profesionals i el duibte sobre la seva vàlua va directament a aquest objectiu. I no és la primera vegada.
:

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan el Sr. Ferran (PSC )senyalava la conveniència de treure la crosta nacionalista de la Corporació Catalana de Radio Televisió, i veient els canvis posterior que hi ha hagut ... criticava als seus professionals ?
Quan al Sr Mas (alcalde del PSC) per exemple criticava el Programa "Polónia" ...criticava als seus professionals ????
No ho crec pas .
Quan lloes a aquesta periodista _ i felicitats per les seves paraules_només pretens demostrar que la raó la tens TU.
Que amb els mitjans de comunicació, els polítics la única cosa que feu és gairebé facilitar-los la feina i que allò que facin, diguin o expliquin t'han se us en fot ( exagerant clar !!!! )
No diuen que la premsa és un quart poder ?
Pot existir algun poder descontrolat per als polítics apoltronats ?
La indepèndencia no és l'autonomia i d'això ara se´n comença a parlar una miqueta de quina és la diferència.
"L'Eli te raó...sempre que me la doni"

Anònim ha dit...

El problema de esto, sr. Bassas, no es que los periodistas estén más o menos sesgados o sean más o menos "de la mayoría". Es, tal como yo lo veo, que esto nos cuesta un dineral a los contribuyentes y creo que sirve para bien poco. Ahora bien, vosotros no perdísteis tiempo en colocar a este chico tan valioso (porque tiene tantos valores) como jefe de informativos. Esto es el nuevo socialismo, amigo Bassas, el socialismo hereditario, los valores del privilegio y de la casta. Y así vamos. Mientras Mas estuvo no sé cuántos años negándose a cometer el despilfarro éste, el nuevo equipo tardó dos semanas. Seguid defendiendo el socialismo. Lo que fue un bello impulso hace treinta años, ahora no es más que la defensa de un estado de cosas: que sigáis cobrando y haciendo lo que os da la realísima gana. Que pa' eso estamos. Para pagaros las facturas. Y los caprichos.

Anònim ha dit...

VILAWEB
DILLUNS, 19/10/2009 - 06:00h
Manuel Cuyàs: 'Pujol pensa en mi perquè sóc un periodista no contaminat'

Això deu voler dir que hi ha periodistes contamitats.
Li haurem de preguntar a en Cuyàs .
Contaminats de què, de qui. per què ...?

Ramon Bassas ha dit...

. Anònim 1,
Bé, jo crec que té raó en això que diu, i intento fer veure que s'està pressionant els periodistes per restar la seva independència. En fi, és la meva visió, sí.

· Anònim 2,
Mira, ni els socialistes ni el govern de Mataró ha posat mai cap cap d'informatius enlloc. Et recordo, a més, que el Pla de Comunicació que preveia la creació d'aquests mitjans fou aprovat mentre Manuel Mas era alcalde. I els seus objectius responen al que explico al post, no a aquests deliris.

- Anònim 3,
Sí, li hauries de preguntar a ell.