dijous, d’octubre 08, 2009

Rutina creativa?

Està molt mal vista la rutina, cosa que entenc. Francament, és potser fora de la rutina on ens sembla que la vida és més autèntica, on té més valor. Fora de la rutina laboral hi ha l'èxit, sovint; fora de la rutina amorosa el nou cultiu del desig; fora de la rutina diària, la sorpresa, l'obertura, l'esdevenidor. Però la fòbia actual a l'avorriment i a l'espera, així com a la interiorització, ens fa perdre les oportunitats de la rutina.
:
Per exemple: cada dia, quan em llevo, si no fes actes rutinaris perdria molt més temps i m'evitaria que el meu cervell, en el dolç i lent camí de despertar-se, plantegés coses fora de la rutina. La rutina, com la tradició, és una solució mecànica que -si volem- ens pot empènyer més enllà d'ella mateixa, o centrar-nos en aquelles coses que prèviament hem ordenat (n'he parlat als posts Bon dia, feiners i Un dia en la meva vida).
:
Sobre totes aquestes coses parla el número d'aquest mes de la revista Valors. Hi col·laboren Oriol Cortada, Anna Maria Gallardo, Neus Moreno, Neus Ponsarnau, Joan Riart i Joaquim Trenchs, col·laborador habitual de Valors i qui signa en aquesta ocasió la introducció del monogràfic.
:
En aquest número també hi ha la col·laboració de Toni Biada, descendent del promotor del primer tren de la península, que diu que "es triomfa en base a molt esforç, treball i també renúncies", en una entrevista de Toni Rodon. "Plaques tectòniques", de Joan Salicrú.· “El que no surt als diaris”, de Viqui Molins.· “Autoritat i disciplina”, de Mar Galceran.· "Por", de Ramon Radó [nou Bloc].· “El nostre sistema judicial i penal es basa en la venjança”, de Miguel Guillén.· "Les presons i el límit”, de Francesc Amat [Bloc].· “ForumClínic, programa interactiu per a pacients”, de Marc de San Pedro [Bloc].· “Nits de Barcelona”, de Joan Safont [Bloc].· “El somni d’Occitània”, de Joaquim Amargant [Bloc].· El conte: “L’amor és cec”, recollit pel col·lectiu Vivim del Cuentu. I jo amb “Simon i el seu MACMA”.
: