dijous, d’abril 05, 2007

Tríduum I | Recomanacions


Antoni Tàpies, Petjada, 1991
:
Els estimà fins a l'extrem (Joan 13, 1).
:
Recomanacions
:
Aquest Dijous Sant ja valdria la pena només amb la lectura d'aquest poema de Cinto Amat al seu bloc. Però també us recomano rellegir Alberto Corazón i fer un repasset als posts de Setmana Santa de la blocsfera cristiana.
:
Qui vulgui fer el recolliment a la intempèrie, o simplement disfrutar de la performance més genuïna de la ciutat, avui té aquest programa de desfilades i processons amb previsió metereològica inclosa (quin fart de mirar al cel, per Setmana Santa...).
:
A falta de presència a la xarxa de l'Església mataronina (és l'únic que hi falta: ja hi ha un programa de ràdio i un de televisió), no us puc lincar els actes religiosos (oficis, se'n diu, de fet, són un treball, un esforç, també), us deixo amb el full d'activitats de la meva parròquia. Com diu el mur de l'església de Sant Carles Borromeu, a Madrid (des d'aquí, una abraçada), no et quedis a la porta.
:
Per últim, us he de dir que el millor article sobre la Setmana Santa que he llegit aquests dies l'ofereix avui El Punt a la seva contraportada de la mà de l'amic Manuel Cuyàs. Després de descriure un impagable Diumenge de Rams, i de reflexionar-hi una mica amb la pròpia metàfora del llorer agitat i beneït, etziba que "ser religiós és difícil. Ser laic o agnòstic ho és molt més, i la prova és que no en tenim ni idea i ens perdem tot el que és bo".
: