diumenge, d’abril 15, 2007

Hola, escola

nom
:
Avui, com un usuari més, he anat una estona a la festassa que la comunitat educativa ha organitzat al nou recinte de l'escola Anxaneta, que finalment s'ha pogut traslladar a l'espai on hi havia hagut la caserna de la Guàrdia Civil. He arribat quan començaven els castells dels Capgrossos i, després de repassar de baix a dalt com ha quedat, me n'he anat amb el regust d'il·lusió i emoció que traspuava la multitud que ens hi hem aplegat.
:
L'escola té una història d'il·lusió i entrebancs des del primer moment. Creada el 1965 per un grup de pares i professionals que pretenien crear un altre model educatiu, en la línia del que després fou el col·lectiu Rosa Sensat i les teories al voltant de la pedagoga Marta Mata, fou traspassat a mitjan vuitanta a la xarxa pública (veritable vocació des de l'inici) junt amb altres escoles similars del país. Des del seu començament, a grosso modo, ocupà un immoble del carrer Sant Pere amb sortida al Camí Ral, amb successives ampliacions i reformes sufragades per l'Ajuntament. El cicle infantil s'impartia en un altre edifici, al carrer Madoz (d'una escola anterior que s'uní al projecte cap als noranta), de manera que ara també s'unifica. Aquestes espais, de moment, serviran per ubicacions provisionals de nous centres, estalviant-nos més mòduls provisionals, que desapareixeran.
:
El seu trasllat es plantejà just quan entrà a formar part de la xarxa pública. Primer es discutí força la seva ubicació. Després, tot s'ha de dir, la Generalitat no s'hi va posar en sèrio fins que entrà el Govern Maragall. En aquesta darrera etapa ha estat fonamental el paper dels regidors Josep Comas (Educació) i Montse López (Obres), junt amb el del conjunt de la comunitat educativa i el seu director, en Martí Casares. Aprofitant el trasllat, l'Ajuntament està refent els carrers de l'entorn. Un gran dia.
:

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Prou medalles Ramon, segurament si no fos per el Sr. Comas, no podrieu haver inaugurat aquesta escola fins d'aqui 4 anys. Em sembla lamentable que ara aprofiteu això per fer campanya, i tinguis la barra de dir "Aprofitant el trasllat, l'Ajuntament està refent els carrers de l'entorn. Un gran dia." L'Ajuntament fot mesos que te aquests carrers potes enlaire, alguns, en els que no hi ha aperagut un paleta en mesos (carrer del prat), i avui (ALELUIA!) han començat a asfeltar-los. Ja se que venen eleccions, pero joder, no cal que us poseu tantes medalles! A més unes obres vigilades per uns servei de seguretat molt especial....

Ramon Bassas ha dit...

MS

Crec que he citat el regidor Comas, però també conec una mica el tema com per saber que banda de la seva innegable contribució hi h ahgut la de molta altra gent, polítics i no polítics. No parlava de cap medalla. De les obres dels entorns, només em contsa el retard pels dies de pluja.

Anònim ha dit...

Per 4 vots...
Crec sincerament que us heu passat fent el trasllat a mig curs. No només pel la feinada que haurà suposat per mestres, pares i alumnes, sino també pel fet de fer-los anar a tots a un edifici on en el carrer de sobre i de l'esquerra encara s'hi estant arreglant les voreres. Cada matí hi passo per anar a comprar el pà i el diari i no puc imaginar-me com deu ser d'insoportable fer classes amb la ramor d'una radial a menys de 10 metres. Podrieu haver esperat a fer-ho bé el curs vinent i tot hagués sigut més tranquil. Calia fer-ho just abans de les eleccions?

Ramon Bassas ha dit...

Benvolgut Joan,

Conec una mica com s'està fent l'activitat escolar per raons que no vénen al cas. Hi ha dificultats, però l'activitat escolar és prou satisfactòria. En canvi, et puc dir que no hi ha cap mena de raó electoralista en el trasllat. Però vaja, entenc les preocupacions que expresses.