diumenge, d’abril 08, 2007

Feina feta. Ara, més *

nom Foto: QM.
:

Aquest mandat que ara acaba ha estat decisiu per Mataró. Comandat, primer, per Manuel Mas i després per Joan Antoni Baron el Govern de la ciutat ha complert amb escreix l’acord programàtic de les tres formacions que el composen.
:
Ha estat el mandat en què hi ha més treballadors ocupats que mai i més empreses que mai, el de la posada en marxa de noves escoles de primària i bressol, el de l’inici del TecnoCampus, el de les reformes a fons dels barris amb importants reurbanitzacions de carrers i places. Ha estat el mandat de nous centres cívics i esportius, de la millora dels serveis a la gent gran, dels joves i de les dones. Ha estat alhora el mandat dels aparcaments: 1300 noves places i 1800 més fent-se. I hem programat fer 1800 habitatges més de protecció oficial.
:
També ha estat un mandat que, com en els anteriors, els tributs han pujat per sota la inflació, que no s’ha generat dèficit, el de la Ràdio, el que ha millorat tot el sistema de neteja i de residus, el que ha assolit 5 milions de viatgers del Mataró Bus, el que més policies té al carrer, el de la reducció d’accidents i de delictes, el del telèfon del civisme i el de la Casa de la Música Popular.
: Quadre d’increment del pressupost (ingressos) comparat amb l’increment de la inflació (IPC) i els dels tributs (OOFF). Font: Ajuntament de Mataró.
:
Ha estat el mandat del control de la immigració, després del desgavell dels anys de Govern del PP: ara els immigrants són legals i paguen impostos i l’Estat i la Generalitat en promouen la integració. I l’Ajuntament actua amb contundència contra els amuntegaments i el respecte als deures.
:
Però ens queda feina per fer: la que ens plantegen els nous temps que vivim, amb nous reptes i nous horitzons. Esperem que els equips que vinguin tinguin la mateixa il·lusió, ganes, força, capacitat de diàleg i de gestió i idees de progrés com les que han fet possible, aquests darrers anys, situar Mataró i els seus ciutadans en la seva millor posició.

* Article publicat com a Portaveu del Grup Municipal Socialista al butlletí municipal MesMataró (abril 2007)