dimecres, d’abril 11, 2007

Per què bloco?

nom
:
El verb que tradueixi bloguear al català no pot ser bloquejar, o sigui que he posat el verb blocar a veure si me l'accepta algun diccionari. Ho faig per respondre el meme que m'envia la diputada Lourdes Muñoz des del seu bloc i que diu que expliqui quines són les raons que em porten a escriure en un bloc.
:
Ho vaig explicar a l'abast en aquest qüestionari, encara que més que raons personals entrva una mica en les raons per les quals em sembla que té èxit aquest fenomen. Però, és clar, una mica d'auto-anàlisi també hi havia. Ara per ara, i pel broc gros, crec que és per aquestes raons.
:
1. Perquè m'agrada escriure, és la meva manera més clara d'expressar-me, de raonar... i és un mitjà avinent a les meves expectatives: senzill, autònom, sense els filtres de qualitat o d'exigència que m'exigiria cap altre mitjà (i que no arribaria), versàtil, etc. Si interessa, doncs millor que millor.
:
2. Perquè no em puc quedar les coses per mi sol. Quan llegeixo un article que m'agrada, o veig un quadre que m'emociona, o algú que m'indigna, ho he de compartir. Forma part d'uan mena de teràpia.
:
3. Perquè a la xarxa, al món, hi ha oportunitats per als valors, les idees o, senzillament, els gustos que jo tinc. Però, com passa sovint, només se sent el soroll dels que en fan més. I tinc una ànima militant que no pot amb ella mateixa. També em va bé per relacionar-me amb els comentaristes, a vegades anònims i no tots educats. Però qui no vulgui pols que no vagi a l'era...
:
4. Perquè des que tinc bloc he conegut persones (en persona o virtualment) extraordinàries, textos magnífics i contrapunts necessaris. Complicitats inadvertides, electors necessitats d'electe i d'afecte ...i algun mal rotllo, tot s'ha de dir.
:
Vaja. Ara passo el meme a cinc persones més. L'Ana Barrera, Jordi Merino, Cris Ruano, Pilar Ventura i Martí Casares. Au.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ok Ramón, "oido cocina", a veure si em poso amb el platet-meme... i que sigui calentet, calentet.

Salut

Jordi Merino

Ramon Bassas ha dit...

- Jordi
Gràcies.

Cris Ruano ha dit...

Ja te l'he contestat!
Està aquí:
http://innercris.blogspot.com/2007/04/cumpleblog-o-per-qu-bloco-googlereader.html

Ramon Bassas ha dit...

Cris,
Gràcies, doncs; ara, a fer xarxa.