dijous, d’abril 19, 2007

Nouvel i els pisos alts | Lladó al FNAC

Nouvel i els pisos alts
:
L'arquitecte Jean Nouvel era entrevistat diumenge passat a El País amb motiu d'un projecte urbanístic que estava supervisant a Toledo. Em va interessar molt algunes de les coses que va dir: des que la qualitat de vida dels habitatges és intrínseca a la del barri o entorn, per la qual cosa cal intervenir des de tot arreu, fins el caràcter letal de les cases aparellades i, especialment, la seva defensa de la verticalitat que allibera espai front a l'horitzontalitat que en consumeix. Vaig pensar en les reformes que l'equip del regidor mataroní Arcadi Vilert ha projectat al nostre front de mar. O per aconseguir sòl per habitatge protegit en zones de reurbanització de manera que s'evitin els guetos. Bé, ara us poso les frases textuals. Foto: Carles Ribas.
  • Habitar es más que vivir en un apartamento. Una casa no está sólo entre sus paredes. El barrio afecta a la vida de la gente tanto como la propia vivienda. Y más allá del barrio, sus conexiones con el resto de la ciudad, también. En ese marco, un arquitecto puede y debe hacer de todo. Todas las ciudades tienen aspectos desastrosos.
  • [A les ciutats no funciona] la planificación urbanística, si es demasiado teórica, genera desastres difíciles de arreglar. Los edificios sin alma son un cáncer.
  • [El nou barri a Toledo]. La idea puede parecer nueva, pero en realidad es lo que nunca le dejaron hacer a Le Corbusier: condensar edificación para liberar terreno, estrategia que ahorra espacio y dinero. A él le construyeron los edificios sin rodearlos del paisaje que necesitaban.
  • La invasión de las casitas destroza el campo. Ante eso hemos propuesto explotar las dos vertientes: el bloque urbano y el entorno natural.
  • Si la vivienda social está en un gueto, deja de ser social.
:
Lladó a la FNAC
:
nom Portada del llibre.
:

Si l'altre dia us parlava de l'exposició d'un foto-blocaire, avui us parlo de la presentació de llibre de relats Podemos estar contentos, del blocaire Albert Lladó, que és també responsable del digital DiariMaresme.com. Serà aquest dissabte dia 21 a les 8 del vespre al centre FNAC de Diagonal Mar (Av. Diagonal, 3-35, Barcelona). Us he de dir que em vaig llegir el llibre, són un conjunt de brevíssims contes que apunten a una múltiple capacitat d'imaginar situacions diverses, equívocs ...i amb certa tendència al pessimisme. El pròleg és de Toni Sala. Bé, tampoc hi podré assistir. O sigui, que cobriu-me!
: