dimarts, d’abril 03, 2007

Operació amb èxit | Arriben els habitatges | 10 anys

Operació amb èxit
:
Entre els dos caps de setmana anteriors, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han culminat una operació a Mataró, preparada des de fa temps amb molta meticulositat i discreció, que s'ha saldat amb diversos detinguts, un parell d'establiments tancats i diversos comissos relacionats amb pressumptes delictes contra la salut pública. L'actuació se suma a una altra de molt recent i és la mostra que, en perfecta coordinació policial, la lluita contra el tràfic d'estupefaents és una prioritat a Mataró.
:
Arriben els habittges de Pla d'En Boet
:
Avui El Punt publica la grata notícia de l'inici de les obres de prop d'un centenar d'habitatges protegits a Mataró per part de la Generalitat de Catalunya, després de l'enorme sequera que hi va haver en els governs de CiU. Es farà en aquest solar que hi ha a la foto (de Quim Puig) i forma part d'una de les múltiples accions que preveu el mataroní Pla de l'Habitatge.
:
Ja era hora. Com bé diu el mateix diari, la ciutat de Mataró es troba a la cua de la construcció d'habitatges protegits. Fora dels que ha promogut l'Ajuntament (alguns, en sòl d'equipament donada les seves característiques, van ser criticats per la mateixa CiU que governava a la Generalitat), els vuit anys de governs de dretes a Madrid i a barcelona van ser devastadors. Una legislació que promovia la venda lliure (una impresentable Llei del Sòl o legislació urbanística sense reserva per habitatges de proteció), la caiuguda en picat de la protecció oficial, el passotisme de l'administració competent, l'encariment més bèstia que mai ha tingut el mercat immobiliari... tots els indicadors ens eren desfavorables.
:
El canvi és molt difícil i lent, ha d'anar contra la inèrcia, però comença a tenir el seus fruits. Primer, l'Ajuntament ha impulsat una política urbanística d'obtenció de sòl. Segon, el Parlament de majoria d'esquerres va aprovar una nova Llei d'Urbanisme que obligava a un mínim d'un 30% de protecció a les noves promocions. Tercer: noves lleis en marxa: la catalana d'Habitatge i l'espanyola del Sòl. Quart: construcció directa de la Generalitat i de l'Ajuntament. Cinquè: compromís de reinversió per a rehabilitació i compra en barris consolidats (i posada en règim de proteció) del 10% dels aprofitaments mitjos. Sisè: ajudes (borsa de lloguer, subvencions, etc.).
:
Fent un repàs a les meves entrades en aquest bloc al respecte del tema (sense pedanteria: només per completar els arguments), us recordo l'estudi de l'Enric Bartlett, del que us vaig parlar, un article al butlletí municipal MésMataró, unes primeres impressions sobre la Llei de l'Habitatge, encara en l'anterior legislatura, un rapport d'una jornada que vam fer els del PSC de Mataró, un comentari sobre algunes mesures del Govern Zapatero, en fi... en parlo a força articles.
:
10 anys de blocs
:
En parla aquest reportatge a El País. Un fenomen tot just amb poca distància com per avaluar l'abast dels seus riscos i dels seus avenços.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

JA era hora?? I amb tots els pisos que heu fet amb pumsa els últims anys quin % és de protecció oficial? És només culpa de la generalitat? ..... mare meva. Sigues una mica més autocrític! El problema de la vivenda és un problema que CAP POLÍTIC (inclosos vosaltres els dels ajuntaments) heu volgut resoldre al seu moment i ara ens mengem el marron els ciutadans. Aquest post el trobo indignant i insultant!!

Ramon Bassas ha dit...

Bé, jo he intentat explicar quins eren els inconvenients urbanístics i legals que, un cop superats, ens permeten actuar com hem previst al Pla de l'Habitatge. Amb PUMSA i sense.

Anònim ha dit...

Solo sabe que mentir Pumsa(caso malaya)es nada más que otro ayuntamiento paralelo.Basas de número dos tú no dejas el poder ni queriendo te cargas a todos que te hacen sombra,mandas más que el presidente de la caixa laietana por que no piensas en hacer bien a la ciudad y no mentir más acuerdate que hay un manifiesto de más de cien policias que no hay seguridad y ádemas no les das ordenes así está rocafonde,cerdanyola y el centro de robos y inmigración incontrolada y pisos pateras.
Bassas que mientes más que judas iscariote desde que estaís 27 años gobernando habeís destruido la mataro industrial del textil,ha subido la delicuencia y robos y encima tienes la cara dura de ponerte el número dos.No eres sincero con la gente de mataró que años han confiado en tí y tú los has taricionado por simplemente el PODER.Espero que en estas elecciones de pasen factura de ello.
Feliz semana Santa

Ramon Bassas ha dit...

Urbano,
Feliz Semana Santa también para ti. Pero espérate a crucificarme al Viernes, que és más típico. Un abrazo.