dijous, de maig 17, 2007

Borrell amb Baron | Debats

Borrell recolza Baron
:
Aquest migdia hem anat fins al Pla d'En Boet, barri que té l'honor de rebre la primera promoció d'habitatge públic promogut per la Generalitat (administració competent), que va haver d'esperar que CiU deixés de governar. Ens h ha acompanyat l'expresident del Parlament Europeu i el que fos Ministre encarregat de l'habitatge amb Felipe González, és a dir, quan a Espanya es feien habitatges de protecció oficial, allò que Aznar va deixar pràcticament de fer.
:
Hi hem anat a presentar els nostres compromisos en matèria d'accés a lhabitatge, un dels principals objectius del nostre sprograma. Després de les promocions de l'anterior pla (que data del 2001) i, com que Mataró ha esgotat el seu sòl residencial, després de les reformes urbanístiques que han permès l'obtenció de sòl públic sense moure ni un centímetre el sòl edificable, ara podrem obtenir més de 1.200 habitatges protegits, d'acord amb el Pla d'Habitatge que vam aprovar tots (i del que ara CiU i PP es fan els suecs). I més coses: rehabilitació, col·locació d'ascensors, ajuts... Ho podem fer perquè també les majories progressistes han aprovat tres lleis: La d'Urbanisme, que obliga a destinar un 30% a la protecció. La d'Habitatge, que ens dóna més instruments. I la del Sòl, a Espanya (amb el vot en contra del PP), per aturar la disbauxa urbanística dels governs i municipis conservadors (conservadors de tot excepte del paisatge). En parla Baron.
:
Després hem anat a dinar per presentar les propostes sobre Europa. Com que no he sabut trobar en cap dels programes dels altres res semblant (de fet, ni CiU ni el PP, hores d'ara, tenen penjat íntegre el seu programa electoral), he de dir que el PSC és l'unic partit que en té. Mataró es Europa, té vocació europea i té els mateixos reptes que el conjunt del vell continent. Borrell ha citat alguns dels reptes. I ha elogiat algunes de les coses que es fan a Mataró al respecte, més enllà de l'Ajuntament, com el programa de ràdio que dirigeix la periodista Teresa Carreras, o la compliació de treballs de Pep Molsosa sobre la seva experiència a la Comissió. Fotos: QM.
:
A qualsevol preu
:

Ahir, debat a TVM, on vaig compartir el plató amb la resta de candidatures (excepte amb el PRC, a qui encara ningú no ha vist). La setmana que ve, nou debat al mateix mitjà, ja amb els cinc caps de llista de les formacions amb representació. Tradicionalment, en aquests debats hi acostuma a anar el número 2, per això em va tocar. CiU no ho sabia, de manera que me les vaig haver de veure amb el cap de llista de la formació, que va demostrar vàries coses que jo temia. La primera, que aguanta malament les crítiques i s'esvera aviat. La segona, que sense els regidors socialcristians Valls i Martí, que ha tractat amb prepotència, Mora s'ha quedat sense assessors solvents: s'equivoca de números, critica accions que han comptat amb el suport de CiU (és clar que el del PP també ho feia) i es permet criticar les sevillanes un dia abans que comenci la Romeria (i una setmana després de la utilització burda que va fer dels símbols... que aleshores sí que eren bons).
:
La tercera, és que no té massa coses a dir. I la quarta, que -digui el que digui i faci o no el numeret de demanar acords a ERC- l'acord amb el PP és ferm i, per poc que sigui, el partit d'Acebes i Zaplana manarà a Mataró amb ell d'alcalde. Jo vaig explicar les nostres propostes, el perquè d'aquestes propostes i no unes altres, vaig demanar el vot i també vaig haver de defensar-me davant l'ofensiva (mai més ben dit) del PP i de CiU. Ja vaig dir que no ens deixaríem dir de tot.
:
Avui, debat al Foment, organitzat per Capgròs i Mataró Ràdio, amb un format que combinava l'espectacle (excel·lent grup de jazz, enginyoses actuacions...) amb el debat. Format arriscat, però, a tenor de la multitud de debats que s'organitzen en aquests comicis, segurament necessari. El debat ha demostrat algunes coses. Primer, un Govern solvent, amb Baron destacant (ja sé que em queda malament de dir, però és el que sento). Segon, una oposició coordinada per "treure els socialistes" a qualsevol preu, inclosos els hooligans. Tercer, que Mora encara no ha resolt la seva manca d'assessors. Per exemple: critica el cotxe que assisteix al Mataró Bus denunciant infraccions de manera que es milllori la seva velocitati es previngun accidents (la compra del qual CiU va avalar amb el seu vot) i no se li acut res més que dir-li el cotxe fantasma (amb les repercussions criminals que té per molts mataronins). Ja veieu: a qualsevol preu.
:
Publica un comentari a l'entrada