diumenge, de maig 20, 2007

Congregació vs. segregació

Aquest migdia, acte al barri dels Molins, on la gent seguia l'acte des del carrer perquè no hi cabíem al local que havíem triat. He presentat Montse López, a qui he comparat amb un exregidor del barri, que era present allà, en Jeroni Escoda, molt estimat per tothom. D'ella he dit que és just com nosaltres, de Mataró, dels barris de la ciutat, i queno ens cal anar a fora a buscar candidats.
:
Baron ha parlat dels compromisos del PSC amb el barri de Molins per aquesta contesa electoral, un barri estratègic, que comptarà amb un tran equipament a l'anomenat "triangle", que se'n podran beneficiar els veïns del barri i de molt més enllà. Eminentment esportiu, semblant al del Sorrall. Però també hem parlat dels accessos a la C32, dels petits agenáents, de la reforma de Desviament , etcètera.
:
A la gent els ha semblat aberrant les propostes segregacionistes del PP i de CiU, els primers, col·locant els avis on avui hi ha els cotxes abandonats i treure'ls de la ciutat. Els segons, determinant què és cultura catalana o no en funció dels sentiments de les persone si no de la nacó que els aplega. De nou, la garantia de la cohesió som els socialistes.
:
Després, passeig, dinar i actuacions a la Romeria del Rocío, al Parc Forestal. Un èxit de participació, d'alegria i de congregació (contra la segregació, congregació), en el que he pogut saludar multitud d'amics i veïns que, a banda de veure'ns-hi cada any, ens veiem sovint durant l'any. Els fenomens d'expressió cultural lligats a l'origen andalús tenen, com la resta de moviments associatius, diria jo, una forta component de socialització. Potser cap altre fenomen reuneix gent de tantes edats diferents en una mateixa activitat. Sóc dels que pensa que convé conservar-ho i cuidar-ho. Catalunya és feta de projectes cohesionadors, sobretot, això és part de la seva identitat. Mirant avui el candidat de CiU pensava ... com és que no se n'adona?
:
Fotos: QM i SG.

(En parlen Tenda de Campanya i l'Eloi)
: