dilluns, de maig 21, 2007

Model de ciutat | 3 actes | Al·ludits | 28 anys

Model de ciutat
:

:
Infrastructures, Cerdanyola i Cultura Popular
:
Aquests han estat els tres àmbits en els quals avui el PSC ha ofert els seus compromisos. El primer, davant la nova rotonda de la Carretera de Mata amb Manel Nadal i els dos diputats socialistes, Manuel Mas i Consol Prados, així com els regidors Manchado i Vilert. Hem volgutsignificar la importància que tenen les infrastructures de mobilitat, les que ens han de dur als aeroports, a l'AVE, a la resta de la Regió Metropolitana, etc... Els Governs d'esquerres a Catalunya i a Espanya han apostat per desencallar els projectes que hi havia aturats als despatxos dels governs de CiU i del PP.
:
Després, míting a la Plaça Isla Cristina, al bell mig del barri de Cerdanyola, el barri d'acollida de Baron com de tanta i tanta gent. Acte entranyable i multitudinari, ple de compromisos "per fer de Mataró una gran ciutat i del barri de Cerdanyola un gran barri d'una gran ciutat". Entusiasme pels equpaments, pels aparcaments, pels nous carrers, pel projecte del Sorrall, per l'atenció a les persones, etc. Ens han acompanyat els candidats Carme Esteban i José Antonio Ricis, dos independents de barri, molt actius, que aposten pel projecte. També hi havia Remigi Herrero, que tanca la llista, així com els també candidats Javier Naya, Angelita Rico o Consol Prados, entre el públic. Cerdanyola dóna molt de sí.
:
I, al vespre, trobada amb les entitats de cultura tradicional i popular de la ciutat, a l'edifici de l'antiga Presó, magnífic lloc. (Serem l'únic partit que s'ha adreát també a aquest sector?). L'Ivan Pera, Vicepresident del Patronat de Cultura i també candidat, ha introduït Baron. No és pas aliena la tradició i la identitat al nostre projecte de ciutat, ans el contrari. La tradició i la identitat, bé al seu servei o bé separant-se'n, marquen els fluxes de la cultura. I els seus actors, els seus creadors, en són els protagonistes. Cal que hi hagi el màxim respecte a aquesta producció. Si això és piopulisme, allà ell qui ho digui. per nosaltres és eficàcia. Bateria de propostes en matèria de cultura desgranades per un candidat coenixedor a fons de la vida cultural de la nostra ciutat. Molts s'omplen la boca de cultura catalana, nosaltres fem propostes. Fotos: QM.
:
Es donen per al·ludits
:
L'empresa d'un conegut exdiputat i exregidor del PP ha emès un comunicat del Gremi de Constructors responent a unes paraules del diputat Manuel Mas al sopar d'inici de campanya, que es referia a les crítiques que alguns feien a PUMSA dient que aquesta els feia la competència. Mas en cap moment va referir-se a ningú, però ja passa que els al·ludits implícits ds'acaben manifestant. El diputat també va al·ludir a una operació immobiliària del Gremi que aportà substanciosos beneficis. El cert és que hi ha un pretès "estudi" (en realitat, algunes entrevistes nominals però anònimes compilades i sense cap mena de rigor científic) que s'ha usat per criticar l'empresa local d'urbanisme, entrant en campanya. Després, PP i CiU s'han fet seves les crítiques (malgrat votessin un 99% de resolucions del seu Consell d'Administració). Bé, es veu que hi ha qui creu que encara podria fer més negoci en el mercat immobiliari i creu que l'Ajuntament no el deixa (en què quedem, Mora, hi ha especulació o no?). "L'ajuntament decideix i Pumsa executa", criticaven al pamflet. I doncs què es pensaven que era, la democràcia? En fi, ja sabeu, el PSC farà que qui governi l'Urbanisme mataroní siguin els ciutadans, i en rebin les seves conseqüències, no pas cap entitat gremial, per més respecte que mereixi. Foto: Mas a l'inici de campanya. Autor: Ramon Radó.
:
28 anys de no saber on van
:
Dissabte el web del PSC va recuperar l'entrevista que fa un any es va publicar a capgros.com al cap del Grup de CiU a l'Ajuntament, Joaquim Esperalba, en la que admetia que la seva preferència per encapalar la llista dels convergents era l'actual regidora Mª José Recoder, alhora que elogiava el tarannà de l'Aclalde i ara candidat a la reelecció, Joan Antoni Baron. Val a dir que Mª José recoder no repeteix a la lista de CiU, així com no ho fan Antoni Valls i Josep Lluís Martí, d'Unió, que han acusat el candidat actual, Joan Mora, de prepotència i de formes inacceptables. Sé de força gent de CiU que, per si les mosques, es distancien de Mora en privat.
:
El més sorprenent d'aquest candidat (que encara no ha descobert que set per quatre fan vint-i-vuit), és que quan critica els anys de permanència del PSC al Govern com a únic argument de campanya, obviant que hi ha hagut eleccions pel mig, i no s'adona del ball de candidats que la coalició ha anat oferint. El 1979, Ramon Pla. El 1983, el senyor Josep Beltran. 1987 i 1991 va repetir el diputat Ramon Camp. El 1995 fou Josep Mañach. El 1999, Ramon Camp, torna de nou i marxa de nou, molt de pressa, molt de pressa. El 2003 Joaquim Esperalba i ara aquest senyor de Cabrera. Senyor que s'estrena amb mal peu, amb una crisi al seu grup municipal, plegant-li dos regidors importants pel seu grup. Hi ha qui ja es pregunta pel candidat del 2011. Vint-i-vuit anys de no saber on van, potser. Foto: Recoder, entre els regidors Martí i Esperalba en un ple recent. Autor: R. Gallofré (capgros.com)
:

10 comentaris:

Pedro ha dit...

Clar, quan l'any 92 Felipe va decidir fer l'Ave Madrid-Sevilla també va ser culpa de ciu no?
Igual que deu ser ciu qui ha nomenat la nefasta i ancionalista andalusa Magdalena Álvarez ministra.

Ramon Bassas ha dit...

No. Però diria que del retard en la seva vinguda a catalunya sí té alguna cosa a veure, CiU...

Anònim ha dit...

Lanonimo de cerdanyola:

Hola R. esta tarde han llamado a mi puerta, y eran del P.S.C., Globos, caramelos, ya sabes, lo normal.

Pero lástima no eras tú.

¿Este año no has pasado por las casa tu, como hace 4 años?.

Lástima, te hubiera saludado.

Hoy me han contado que yer atracaron al dueño de un Bar en la Ramón Berenguer.

Cuandom iba a cerrar, dos tios encapuchados lo metieron dentro, le dieron de hostias, y se llevaron la pasta.

Es que por aquí es muy típico, vamos forma parte de la cultura del Barrio, es que somos unos bestias y el del bar no sabe aguantar las bromas.

Mi hijo mayor, el otro día me dijo que no le diera dinero, y yo alucinado le pregunté, y me dijo por que se lo quitan en la puerta del Instituto.

Estos chiquillos, antes jugábamos al escondite y esas cosas y ahora se distraen con cualquier cosa.

Ahora si quieres te acompaño, y vamos a ver al "INDÜ" dueño del Bar que le han pegado la paliza, y le contamos lo del 10 %.

Me parece muy bien que haya mas medios que nunca y lo que me digas. Es cierto.

Pero otra cosa es su efectividad.

A este vecino, lo han atracado a una hora no muy anormal y en plena calle ramón berenguer.

Si un Atracador, se encapucha a esa hora, es por que controla que a quí de policia poca, y según a que horas ninguna.

A ver si este tema lo cuidais, esto no es que pueda o no ir la piscina gratis que tambien es importante, es que estos casos te pueden matar.

A mi me parece muy grave.

Tambien me han dicho, pero no recuerdo exctamente el nombre de supermercado dia, slechker, uno de estos, que tienen ya vigilante de seguridad.

Las empresas en mitad de un barrio, un comercio en este caso, con seguridad privada por que sino les entran a atracarlos un dia y a los pocos otra vez.

Ya ves desde cerdanyola con afecto, y que sabes que nos quejamos por quejar.

Seguiré infomando

Anònim ha dit...

para el anónimo éste:
venga ya Julián, que se te ve el plumero!

Anònim ha dit...

Lo que tu digas, me llamo Julián, no estás tu equivocado.

Yo le prometí a Ramón que nos veriamos, y lo haré, pero yo decidiré el día.

Es más quien te dice que no estaba esta tarde en la Plaza Isla cristina si en la foto sale hasta mi padre.

Listo. He ido acompañando a mi padre y yo a dos metros (en mi familia siempre hemos votado psc-psoe), y yo desde la legionela para acá, estoy muy molesto con muchas cosas.

Y los de la Asociación son unos ineptos, lo comprobé con la legionela.

Adiós listo.

Anònim ha dit...

Ramon:
Repassa el text, no crec que en Pim tingués preferència per a que la Ma.Josep encapçalés la llista dels sociolistos com dius, si de cas la de convergència.
I et puc afegir que hi havia, i hi ha molta gent que l'esperonàvem a la Sé. Però ella ha decidit que volia temps per a ella i la familia.

Greu crisi al grup municipal, segins com ho vulguis veure, queden sis dies per tenir grup municipal nou.
No tenim problemes d'orientació, sabem perfectament cap a ón anem, de vegades amb més encert, de vegades donem més voltes...
com tothom, vés.

Ara et demano una cosa, m'encantaria llegir algun dia un post crític , de política, però que no s'hi ensumi la por de la manera en la que ho fas.
Pots criticar-me els d'iniciativa? els d'erc?

No ,és clar amb els socis no s'hi val oi???

Anònim ha dit...

força gent? que en saps tú de casa els altres? et podries ocupar de lo teu que ja tens prou feina! Sempre ja qui s'ho pren més bé i qui no tan, aixó d'anar a la llista.Temps al temps.
Per cert, m'alegra llegir que en Joan ja no és el "Noi" de Cabrera, ja l'has pujat de categoria i ja és tot un SENYOR!!

Anònim ha dit...

Perdona Ramón, ya se que los bloc no están para hacer cadenas de desmentidos ni entrar en discusión sobre las opiniones de otros pero tengo que contestar a un lector tuyo que me acusa de cosas que no hago y encima es tan machote el, que se queja de un anónimo y el mismo da su opinión también anónimamente.

Sr. ANONIMO

Para afirmar lo que tú afirmas hay que ser un poco mas listo y no caer en los tópicos ya que no soy SUPERMAN y todo lo que se cuece o se opina en Cerdanyola no lo hago yo. Hay que ser poco perspicaz para ver que el tipo de redactado que utiliza el anónimo y el que utilizo yo no se parece en nada. Hay personas que con solo ver su opinión sabes que es una o tal persona ya que alguna vez opina con nombre y apellidos y entonces caes en la cuenta de que la opinión que leíste no se que día sobre no se que noticia se parecía mucho, tiras de hemeroteca y ostras, se utilizan los mismos verbos, la misma forma de hilvanar las frases etc., etc.
Yo solo he escrito en este bloc 2 veces y pongo mi nombre y apellido, no como tú que lanzas la piedra y escondes la mano. O sea, cuando acuses a los demás de algo, primero das el nombre y antes de escribir sandeces y mentiras reflexionas un poco y haces el ejercicios de darte una vuelta por las opiniones haber si el redactado se parece. Si no mejor te callas que estas seguramente más guapo o guapa.

Anònim ha dit...

Para elanónimo ÉSTE:

para el anónimo éste:
venga ya Julián, que se te ve el plumero!

TU = BARÖN

Que se te vé el Plumero.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,

Bueno, lástima: ayer estaba e el mitin y nio pude hacer puerta a puerta. No tengo por costumbre comentar delitos en este blog, pero cuando quieras visito a quinen quieras y hablamos de ello. Cuando le roban a uno, no valen las estadísticas, estoy de acuerdo. Por ello, creo que, si quedamos, podemos comentar todo lo relativo al caso en cuestión.

- Anònim 2,
Cuando desee (si es así), ya dirá su nombre.

- Nina,

Bé, així ho va dir. No m'estranya. Que el grup perdi 2 dels sis regidors, tots els d'UDC, entre ells el president d'aquest partit, i que facin les declaracions que van fer no et sembla greu? Bé, tant a IC i a ERC els he criticat si m'ha semblat oportú.

- Anònim 3,
És que vist de prop no sembla tan jove...

- Julián,
Encantado de que escribas y me sigas. Un abrazo.

- Anònim 4,
Tots teniu molta mania amb la identitat, no? En fi... a més de Julián i de baron, hi ha més gent al món, eh?