dimecres, de juny 29, 2005

Baron a TVM i UPEC

Baron a TVM
:
Mentre escric això s'està desenvolupant una sessió extraordinària de la tertúlia mensual del programa "Pantalla Oberta", un clàssic de Televisió de Mataró. Dic extraordinària perquè hi han convidat l'Alcalde, Joan Antoni Baron, que, a banda dels tertulians habituals, va a microfon obert. Fa uns dies que deia que els polítics xerrem molt però ens expliquem poc. Hi ha un altre fenomen, sovint les posicions polítiques s'expressen en titulars breus i en talls de veu no sempre araciats (n'hem d'aprendre). Bé, programes com aquest permeten, especialment, explicar-se, parlar cara a cara quines són les opcions del Govern i per què. I una altra cosa, encara. Permet fer una cosa que aquest alcalde va tenir molt clar des del principi: baixar a l'arena, deixar que t'interroguin directament, reconèixer el que no es fa bé i explicar les coses, siguin o no agradables, amb la màxima claredat. Des dels grans projectes de transformació als petits defectes que hi ha als racons. Des de la feina l'habitatge, ja se sap. Em sembla que avui és el que ha fet. I amb nota.
:
Aquesta tarda també he estat a la cadena local, jo. En Manuel Roca i Cuadrada volia que féssim un breu balanç de l'aplicació de l'Ordenança de Civisme, que crec que ha estat un èxit, almenys de moment. També he respost una pregunta de CiU (era ple Ple, però l'he volgut avançar per la llargària) i una altra del PP al respecte. Demà (quan espero que el regidor l'haurà rebut) us en faré un petit resum.
:
Demà també celebrem a Mataró una Jornada de la Federació de Municipis de Catalunya sobre la protecció civil als ajuntaments catalans. Jo faig una petita ponència sobre l'experiència mataronina. Bé, ja en parlarem, també. I, després, trindrem un ple extraordinari per la revisió cadastral.
:
Una Universitat d'Estiu d'esquerres
:
Crec que cal saludar que, des d'ua perspectiva transversal i d'esquerres s'hagi organitzat la primera edició de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya. El programa incliu cinc itineraris, un sobre Memòria Històrica, un altre sobre l’Estat del Benestar i l’Europa Social, un tercer per parlar dels primers 18 mesos de Govern Catalanista i d’Esquerres, un quart sobre noves llibertats i un darrer de Cultura i Llibertat. Tot, de l'onze al setze de juliol al centre de Cultura Contemporània de Barcelona.