divendres, de juny 17, 2005

Bisbes dignes | Mas i Mas

Volem bisbes catalans
:
Alguns, discrets, altres, fent-se els longuis, Joan Carrera anant una mica més enllà. Són els bisbes que avui salven l'Església espanyola (que bé que Catalunya sigui Espanya). La qüestió és que els prelats catalans no donen suport, per activa o per passiva, a la manifestació contra els matrimonis gais que demà els grups més conservadors de l'Església i el PP faran a Madrid. Penso amb els votants de dretes que són gais. O que en són familiars. Penso amb la cara que els pot quedar quan pensin que, per alguna raó (evidentment no evangèlica) creuen que se'ls ha de negat aquest dret. Però penso també en els grups de cristians gais, en la plataforma gai del PP, en els bisbes catalans, i m'agrada pensar que els favorables a la decissió de permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe no som només la gent d'esquerres, o que s'ha d'apostasar. A més, trobo que, a favor o en contra, les manifestacions dels cristians haurien de ser per assolir la plena dignitat de les persones, també de les que tenen una orientació sexual vers el propi gènere. D'això es tracta, al cap i a la fi, per aquells que creiem que Déu es féu home. Des d'aleshores, almenys, sabem que la dignitat de l'home és la màxima aspiració de Déu.
:
Com diu avui Juanjo Millás a El País, "si alguien se merece una manifestación de apoyo, en fin, son estas personas que, paradójicamente, sólo quieren formar una familia. ¿Pero no se trataba de eso?".
:
Manuel Mas, a Las Médulas. Artur Mas, mentint.
:
Mentre estàvem celebrant l'acte commemoratiu dels dos anys d'ajuntaments democrpatics a Pineda, amb Rangel, el diputat mataroní Manuel Mas venia de Las Médulas, a la província de Lleó, d'una visita a aquella zona. Això també és federalisme. Un altre Mas, que no entén d federalisme ni de formes, ha mentit a Catalunya amb l'ús d'un informe que vol despresitgiar la consellera d'Interior i el cos dels Mossos d'Esquadra, la mateixa setmana d'haver assolit importants èxits policials. I en un debat sobre la crisi d'autoritat que, ja veieu, és aprofitat per CiU per posar-se del bàndol que un partit seriós mai s'ha de posar. Sentiu el que ha dit avui José Zaragoza.

8 comentaris:

Pedro ha dit...

Estàs parlant del líder de CiU, que va posar en marxa els Mossos sense la col.laboració del govern del PSOE?

Ramon Bassas ha dit...

Bona nit; et trobava a faltar.
No, no estic parlant del que va posar en marxa als Mossos sinó el que hi ha ara, que és un altre molt més impresentable. Per cert, recordo que la Llei de Policia de Catalunya i el procés de desplegament dels Mossos, així com la creació del cos, va tenir sempre el recolzament dels socialistes.

Joan Safont ha dit...

Ramon,
no només volem bisbes catalans sinó que volem una Conferència Episcopal Catalana. Quina diferència!

Ramon Bassas ha dit...

Joan
Bé, de tota manera, així fan una proporció ua mica menys favorable als conservadors... A la vida smpre hi ha dues opcions, a separar-te'n o implicar-t'hi. M'estimo més sempre aquesta darrera.

Anònim ha dit...

Només 2 anys d'ajuntaments democràtics a Pineda? No sabeu comptar o ha estat una errada?

17 mesos sense fer res, amagant, i de cop al fiscal. Massa coherència al comandament polític d'interior no se'n veu. Per cert, s'ha publicat ja a quin tercet s'atribueix l'autoria.

I només on d'un sol partit.

Casualitat? O fets habituals?

Ramon Bassas ha dit...

És un error, em referia a les eleccions municipals (un lapsus, disculpeu).

La polèmica pel paper que ha impulsat Artur Mas (mentint) respon a una manera de fer política d'un col·legial (Iceta avui li pregunta si va al darrere de les papereres) i té com a únic objctiu desprestigiar els èxit policials assolts en aquesta legislatura.

Els deliris d'aquest paper (i el seu no compliment, és clar) demostren que estem davant una bajanada.

Anònim ha dit...

Totes les bajanades van a parar la Fiscalia?

17 mesos després?

Sembla el triangle de les Bermudes i acaben a can Mena.

Allò de l'informe sobre els mitjans també era una altra bajanada?

Alguns van plegar

Ramon Bassas ha dit...

Bé, ja dirà el fiscal, doncs. És obvi que, del que diu allà, no s'ha fet res de res ni forma part de la política del Departament d'Interior.