divendres, de juny 17, 2005

Bisbes dignes | Mas i Mas

Volem bisbes catalans
:
Alguns, discrets, altres, fent-se els longuis, Joan Carrera anant una mica més enllà. Són els bisbes que avui salven l'Església espanyola (que bé que Catalunya sigui Espanya). La qüestió és que els prelats catalans no donen suport, per activa o per passiva, a la manifestació contra els matrimonis gais que demà els grups més conservadors de l'Església i el PP faran a Madrid. Penso amb els votants de dretes que són gais. O que en són familiars. Penso amb la cara que els pot quedar quan pensin que, per alguna raó (evidentment no evangèlica) creuen que se'ls ha de negat aquest dret. Però penso també en els grups de cristians gais, en la plataforma gai del PP, en els bisbes catalans, i m'agrada pensar que els favorables a la decissió de permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe no som només la gent d'esquerres, o que s'ha d'apostasar. A més, trobo que, a favor o en contra, les manifestacions dels cristians haurien de ser per assolir la plena dignitat de les persones, també de les que tenen una orientació sexual vers el propi gènere. D'això es tracta, al cap i a la fi, per aquells que creiem que Déu es féu home. Des d'aleshores, almenys, sabem que la dignitat de l'home és la màxima aspiració de Déu.
:
Com diu avui Juanjo Millás a El País, "si alguien se merece una manifestación de apoyo, en fin, son estas personas que, paradójicamente, sólo quieren formar una familia. ¿Pero no se trataba de eso?".
:
Manuel Mas, a Las Médulas. Artur Mas, mentint.
:
Mentre estàvem celebrant l'acte commemoratiu dels dos anys d'ajuntaments democrpatics a Pineda, amb Rangel, el diputat mataroní Manuel Mas venia de Las Médulas, a la província de Lleó, d'una visita a aquella zona. Això també és federalisme. Un altre Mas, que no entén d federalisme ni de formes, ha mentit a Catalunya amb l'ús d'un informe que vol despresitgiar la consellera d'Interior i el cos dels Mossos d'Esquadra, la mateixa setmana d'haver assolit importants èxits policials. I en un debat sobre la crisi d'autoritat que, ja veieu, és aprofitat per CiU per posar-se del bàndol que un partit seriós mai s'ha de posar. Sentiu el que ha dit avui José Zaragoza.
Publica un comentari a l'entrada