dimecres, de juny 15, 2005

Escriure al blog | L'autoritat

Escriure al blog
:
Deia Gracián que s'havia de parlar com en els testaments: "cuantas menos palabras, menos pleitos". Tinc en compte això, en aquest blog, i a fe meva que mesuro les paraules. També em diuen que hi ha gent que es pensa que o bé no foto brot en tot el dia, o bé algun negre m'escriu. Però ja vaig dir una vegada que tinc la disciplina del blog com una gimnàstica de l'escriure (que el llegir no ens faci perdre l'escriure), de l'ordre, i que escric a raig coses que, a vegades, ja he pensat abans, durant el dia (quan llegeixo el diari, quan em dutxo, quan sóc al wàter, en fi, en situacions íntimes d'aquest calibre). I que amb l'ajut del Google, dels meus llibres que tinc a prop, i de fitxes i coses pintoresqus que també guardo a prop d'on escric habitualment, trobo el que em falta en pocs segons. Amb l'oïda "sento" la tele. I ho acostumo a fer havent sopat i abans d'anar-me'n al quarto. No té cap secret.
:
Com que mesuro les paraules (Gracián també deia que quan parles és millor la discreció que l'eloqüència) hi ha dies (avui n'és un) que em guardo moltes coses i que tan sols a un petit cercle permetré. Sóc pudorós, encara que a vegades deixo anar algun mot, poema o imatge à clef per a navegants. I ho capten de seguida (també per jugar escrivim).
:
Finalment dir també, respecte al narcisisme que sempre surt com a argument, que, en fi, no uns matxaqueu gaire els bloggers amb això: hi ha experiments pitjors. No serà que el pecat és el del lector?
:
L'autoritat
:
Ja sé que no està massa de moda (i menys entre els blocaires, potser) però les idees que avui expressa l'article de Francesc-Marc Àlvaro a La Vanguardia crec que ens les hauríem de prendre seriosament. "Hay un hilo que une al mosso d'esquadra menospreciado en Berga y a la maestra atacada en Manlleu. La falta de una cultura del respeto lo degrada todo", diu. Llegiu-lo, si us plau. Crec que la crisi del principi d'autoritat és un dels temes dels qu es parla poc. I sóc dels que, des de l'esquerra, no ens creiem que siguin "patrimonio exclusivo de la derecha los conceptos de seguridad y de autoridad" com també qüestiona Àlvaro.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta es la gran virtut del s blogs, que fa escriure i indirectament llegir si vols complir amb les regles del joc.
Jo feia anys que no escrivia ni una carta als amics i ara em passa igual que a tu estic tot el dia amb l'oïda a la ràdio o allà on sigui i el cap barrinant per, mes tard, buidar-ho tot en pocs minuts a dins la màquina.

Anònim ha dit...

Això de la mertre de Manlleu és moooolt heavy eh??

Com acabarem! u_u

Pedro ha dit...

Prohibeixen a una professora de la Universitat Carlos III defensar un imputat en el cas Egunkaria
Madrid · 16/06/2005
La professora Carmen Lamarca ha denunciat que el rector de la Universitat Carlos III, Gregorio Peces Barba, actualment alt comissionat per a les víctimes del terrorisme, li ha prohibit expressament que defensi un dels imputats en el cas Egunkaria, Juan Mari Torrealdai. Segons el rectorat, que li va fer arribar una resolució, la defensa de qualsevol persona acusada de pertànyer a l'entorn d'ETA podria afectar tant el prestigi de la universitat com la dels professors que hi treballen. Izaronews informa que Lamarca ha portat la resolució als tribunals perquè considera que és una ofensa contra la seva persona i que, a més, cap universitat pública hauria de difondre el model de negar la defensa a cap acusat.

Ramon Bassas ha dit...

- Sr. Ruso: I tant! Espem recuperant l'escriptura com a eina de relació entre les persones a través d'Internet.

- Jun: Sí que ho és. Deixa'm dir-te una altra cosa: no és casual que, davant l'eficàcia policial -per exemple, en l'operació antiterrorista d'ahir- apareixi una campanya promoguda políticament contrala Policia. És a dir, a més de l manca de cultura de l'autoritat, hi ha alguns que s'hi abonen (és que estic mirant Canal 33 i m'esvero)

- Pedro: Fixa't que bé, els tribunals ho resoldran.

Joan Safont ha dit...

Ramon, d'acord amb en Marc-Àlvaro, i amb tu, en aquest cas. La seguretat no és patrimoni de la dreta, de cap manera. Una diferència més entre ser d'esquerres i ser progre: La persona d'esquerres creu en la seguretat, l'autoritat i la responsabilitat. El progre creu que la polícia tota és igual, que és de dretes i que la seguretat, l'autoritat i la responsabilitat és de dretes, també.
Cuida't

Pedro ha dit...

A mi el que em fa gràcia és veure la consellera, que l'any 1982 es debia oposar igual que tot el PSOE al desplegament dels mossos, parlant de la dignitat de la institució i aquestes coses. Si el PSC hagués guanyat l'any 1980 ni TV3 ni els Mossos existirien, ja ho va dir Guerra, TV3 havia de ser "antropològica" i els Mossos s'havien de frenar si no volíem més 23-F, que per alguna cosa Ernest Lluch va votar la LOAPA.

Ramon Bassas ha dit...

Joan,

D'això que tu en dius els "progres", jo crec que es tracta de gent que, com que identific només la dreta amb valors que poden ser perfectament d'esquerres, en realitat és un propagandista de la dreta.

Caldria que hi incloguéssim, per exemple, els que sistemàticament han criticat lautoritat judicial o policial en ens casos de berga o ara mateix en la pantomima de CiU contra la consellera Tura dos dies després d'una operació policial d'èxit.

Ramon Bassas ha dit...

Els Mossos i TV3, projectes en els quals el PSC sempre hi ha cregut, sempre, es van crear durant els governs socialistes de Felipe Gonzàlez. Les lleis d'aquests dos projectes han tingut també sempre el recolzament del PSC. Has nascut la setmana passada o ets l'Artur Mas disfressat?

Pedro ha dit...

Per criticar el PSC has de ser l'Artur Mas disfressat? Curiosa la teva manera d'entendre la política. Per cert no m'has negat les declaracions que t'he citat d'Alfonso Guerra (perquè no pots) i veig que no t'en recordes que he criticat tants les subvencions de CiU a la Fira d'abril com les del PSC.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro,
No, no, és clar; però és que l'acabo de veure al canal 33 i deia el mateix que tu. Res, associació d'idees.
Perdona, Alfonso què?
Jo t'he respost què havia fet el PSC i el Govern de González amb els dos temes que em deies.