dilluns, de juny 20, 2005

Una mica de política

Avui al vespre he passat pel carrer de la Concepció, a Mataró, on conec algunes persones i en el que hi tinc alguns records familiars, amb motiu de l'acabament de les obres que l'han transformat completament. És un carrer petit, de no massa brogit, però a tocar del centre nerviós d ela ciutat. La idea és recuperar el carrer quasi com a pati, de fer-lo lloc de relacions més que de pas. De fer veïnatge, esperem que bon veïnatge. Avui ha estat una festa d'alegria, crec que ha estat una gran idea.
:
Abans, i després de la reunió del Grup Municipal del PSC a l'Ajuntament, havia estat a la reunió habitual del Grup de Treball de la Secretaria de la Dona del PSC, un nucli molt actiu de companyes que vetlla pel compliment del Programa Electoral i promou les les polítiques d'igualtat a Mataró. La titular de la Secretaria és la Marian, la seva adjunta, la Sara, i al darrere hi ha una gent molt trempada i amb molta força.
:
Avui, també, els socialistes i Iniciativa hem presentat una proposta a l'Ajuntament de Mataró perquè el Ple es manifesti favorable al traspàs de les oficines del Departament de Benestar Social de la Generalitat als municipis de Catalunya, com ja han fet altres municipis i com es va interessar el propi Grup Socialistes Ciutadans pel Canvi al Parlament la setmana passada. Ho hem fet perquè es preocupa, com a mataronins, que fora de tota lògica de simplificació administrativa, que lluny del que es va acordar al Tinell, que sense massa pressa per canviar-ho, aquestes oficines, creades en temps del conseller Comas per objectius molt allunyats del que calia fer, encara no estiguin traspassades a l'administració més propera als ciutadans. Que el Govern de la Generalitat el composin partits que també són al Govern de Mataró no exlcou que, quan una cosa no la fan bé, o criem que s'ha de reclamar, es faci (en això també ens diferenciem de la submissió de CiU a l'anterior govern autonòmic, ja que avantposaven els seus interessos de partit davant dels de la ciutat). No serà la primera vegada.
:
Sobre les primeres anàlisis de les eleccions gallegues, podeu trobar dades i uns primers comentaris al blog de Manu Tordera. Coincideixo força (que consti que ahir, quan vaig penjar el post, no havíem intercanviat informació) amb José Zaragoza i Miquel Iceta, com no podria ser d'altra manera, així com Pepe Blanco i el propi Touriño. També en parlen avui en Saül Gordillo i en Quico Castanyer (a veure si el visiteu, que està mosca).