divendres, de juny 24, 2005

Pedrolo | Premsa | Sant Joan

Múltiples notícies de Pedrolo
:
pedrolo
:
Qui diu que Pedrolo està oblidat? L'autor de nombrosíssims llibres en català al que, gràcies a la biblioteca del meu avi, a casa, vaig poder accedir des que era adolescent (podria reconèixer la seva prosa), encara avui és motiu d'estudi entre els escolars. No em van agradar tots els seus llibres. Més encara, alguns eren pesadets, però com tot autor d'iniciació, hi ha entre les seves obres títols de referència per la meva vida. Joc Brut, el cicle Temps Obert, Un amor fora ciutat, deia l'altre dia, per no dir el llegidíssim Mecanoscrit del segon origen (jo era l'únic noi, gràcies al que us he dit, que ja l'havia llegit quan el van posar de lectura obligatòria a l'escola, no digueu que no he tingut sort; el llibre era una primera edició que finalment es va extraviar), D'esquerra a dreta, respectivament, Múltiples notícies de l'Edèn, Totes les bèsties de càrrega, Acte de violència, etc. I els anònims Quaderns d'en Marc, que mai no va desmentir ser-ne l'autor. Vegeu-ne la plana que s'ha fet per a recolzar l'estudi dels nostres estudiants.
:
Hemeroteca
:
D'avui destaco dos articles d'El País. Un, de Felipe Gonzàlez, demanant coratge per superar l'atzucac europeu. I l'altre, d'Oriol Nel·lo, amb una visió optimista dels conflictes territorials (línies elèctriques, presons, etc.), parafrasejant un llibre seu (Aquí, no!) i que es diu "Aquí, sí!". El Punt publica també avui una reveladora i franca entrevista amb la consellera d'Interior, a rel dels famosos papers trobats en una paperera per Artur Mas. Sobre aquest afer, recomano també la posició de la sectorial de Seguretat del PSC, així com la notícia d'El País, de fa uns dies, en la que s'informava del descontent de l'exconseller Pomés amb l'ús que CiU, i en especial el seu líder, n'està fent.
:
Nit segura
:
Fora d'alguns incidents aïllats, la nit passada a Mataró, com a la resta de Catalunya, ha estat d'una tranquil·litat envejable. Hi ha dos factors, crec, que ho han fet possible. El primer, segurament la repsonsabilitat de la gent ha estat notablement superior, a tenor dels riscos d'incendi i d'accidents que hi havia. El segon, el desplegament de forces de seguretat i de prevenció, així com també de neteja i manteniment, que hi ha hagut, tant de professionals com de voluntaris que, una vegada més, han estat a l'alçada del que s'esperava. No podia ser de cap altra manera. I els ho hem d'agrair, especialment els que estàvem celebrant la revetlla (això sí, amb el mòbil obert i no sense una mica d'ànsia). per cert, l'estrena del festival "Cruïlla de Cultures", un èxit. També s'ha de felicitar molta gent.
:
santjoan Foto de Sergio Ruiz, aquesta matinada a Mataró, immortalitzant els que encara no s'havien anat a dormir.