divendres, de juny 03, 2005

Bruce | Ple | Palau

El Boss i Déu
:
bruce http://www.brucespringsteen.net/
:

A propòsit del concert de Bruce Springsteen a Badalona, del que els assistents que he parlat en diuen meravelles, casualment el mateix dia el recull d'articles de The New York Times que fa El País publicava una reflexió del crític Jon Pareles sobre les referències a Déu que fa el seu darrer àlbum, Devils & dust. El Boss reconeix que pensa molt en la idea de Déu després de molts anys de rebuig a l'adoctrinament. I recorda que el rock va néixer a les esglésies. "M'he anat fent gran i m'he anat posant menys a la defensiva respecte a això", diu. "Vaig pensar que havia heretat aquest paisatge en particular i que podia convertir-lo en una cosa pròpia". Fer teva l'herència, després d'anys de fill pròdig; fer propis els referents culturals i morals després de refer-los, rebutjar-los, reinterpretar-los. Deu ser aquest el camí.
:
El Ple d'ahir
:
plecusco La nova regidora d'ERC jurant el càrrec. Foto: www.capggros.com.
:
A Mataró, ahir, vam tenir Ple. A mi em van tocar alguns punts. En primer lloc, l'aprovació de dos plans d'emergència, un per nevades (refrescant, ara per ara) i un altre per sismes. Una feinada ventilada en dos minuts. Després, i en nom del Grup del PSC, em va tocar intervenir en el comiat del regidor Joan López, del PP, que deixa el seu escó a l'Ajuntament, després de 14 anys. I més tard, respondre una pregunta, també del PP, sobre l'actuació policial en les pintades. El comiat de López, potser, i l'entrada d'una nova regidora, d'ERC, van ser potser els punts més emotius. I una desafortunada intervenció del regidor Antoni Valls, de CiU, amb insinuacions i atacs insidiosos, a banda d'hipòcrites, contra el regidor d'Urbanisme, el més desagradable. Confio que sigui una excepció.
:
Per cert, un dels temes que es va tractar fou justament com queda el Govern després de l'atzucac de la dimissió de l'anterior regidor d'ERC. Com que ja he escrit força sobre això, no em repetiré. Només indicar que la situació que fou descrita a l'expedient informatiu instruït el seu dia té conseqüències. Sort que vam actuar ràpidament. Avui, el company Antonio Gonzàlez s'ha encarregat de recordar-ho.
:
Activitat del PSC
:
Dimecres passat vaig ser al barri del Palau, en un acte amb els companys d'allà, per parlar sobre els projectes immediats i de futur d'aquell enclau i del veïnat de l'Escorxador. Un futur ple d'oportunitats, de reformes urbanes, d'equipaments de tota mena (una gran Biblioteca, la seu dels castellers, una escola bressol, etc.) i de zones verdes. Serà un dels espais de desenvolupament que significarà un nou pol d'atracció ciutadana. No és senzill de creure. El barri del Palau, un dels que conté un índex més alt d'immigració, viu la seva transformació amb certa recança. "La globalització es pateix a les escoles i es barris" havia dit aquell mateix dia el president Maragall. Bé, doncs el repte de superar els seus efectes també serà a les escoles i els barris.
:
figuerolailopez Glòria Figuerola, una activa militant del barri, i la regidora Montse López, a l'acte del que us parlo.
:
Els propers dies muntem dos actes importants. El primer, per explicar el recull legislatiu i de canvis que es preveuen per als nous drets socials que es volen garantir a Catalunya i Espanya. El segon, per avaluar on som i, especialment, cap on anem, aprofitant que en aquestes dates se celebra el segon aniversari de l'actual mandat municipal. Aprofito per dir que si algú vol ser-hi, es tracta d'actes oberts. I si en voleu fer aportacions, parlades o ara mateix per escrit, endavant.