diumenge, de juny 12, 2005

Reflexions de diumenge

Avui a El Punt ja parlen de l'acte d'ahir.
:
baronsoleret Foto: Lluís Martínez
:
Encara que algú m'ho ha demanat, parlaré més aviat poc d'aquest manifest dels intel·lectuals (caram, si que n'hi ha...) que demanen un nou partit no nacionalista. En fi, jo ja hi sóc. Però permeteru-me uns breus comentaris. Primer, que en algunes coses hi estic d'acord. En especial, aquesta mena de pensament fort (els del feble ens falta fe) nacionalista que, mica en mica, ho envaeix tot. I que se centra en l'ús dels símbols (campanya per eliminar la bandera constitucional, denominacions nacionalistes com "Estat espanyol" o "Països Catalans", etcètera) per passar del llenguatge a la ideologia, o viceversa. Estic d'acord en que els que no ens agrada, això, ens hem de fer sentir una mica més, especialment en el camp on ells es mouen, l'universitari
:
Segon, en el que no estic d'acord. Sucintament ho apunto: D'entrada, que, com fan els nacionalistes (per això CiU està tan encantada amb la notícia), situen l'eix polític en el pol identitari i no en el pol ideològic. Fa poc, Villatoro alertava que havíem canviat el pol polític a Catalunya, i que aquesta era la pitjor desgràcia de CiU. També trobo criticable que es digui que el debat polític català, especialment al voltant de l'Estatut, se centri amb els símbols. Sí que això és del que es parla més, avui mateix, per exemple, però és injust menysprear els canvis que, abans i després de l'Estatut, el Govern Maragall està fent. Especialment en el camp de la salut, o de l'economia, etcètera (deu ser que ells no en són usuaris). També crec que obvien una cosa importantíssima: l'home és un animal simbòlic, i la recerca de la identitat (saber qui som i d'on som) és una de les bases de la nostra vida. No ho podem menystenir, ni en la política. I per acabar, un partit són tres coses: unes idees (ben poques, d'altra banda), unes persones i uns interessos concrets (en fi, quins?) i una organització (em temo que és massa feina). És obvi que no és un partit nou el que volen. Més comentaris: Cinto Amat, Quico Catsanyer, Cesc Amat, Miquel Guillén, Joan Safont, Saül Gordillo... Potser ja n'hem parlat prou.
:
Per cert, ERC i PP es retroalimenten.
:
Només un breu apunt per dir que les enquestes d'avui (darrer dia permès de publicació) confirmen les conclusions de l que comentava ahir, a rel de les eleccions a Galícia diuemnge que ve. En totes es preveu una pèrdua de la majoria absoluta del PP (excepte en dues, de diaris afins al PP, les altres no contemplen aquesta possibilitat) i en algunes els líders socialistes són més valorats que els populars. També es confirma el desig de canvi.
:
Aquest migdia he assistit a la missa conjunta (no se n'ha fet cap més, a la parròquia) que la comunitat de Sant Josep ha celebrat sota la presidència del bisbe d'Ayaviri (Perú), el mataroní Joan Godayol. M'ha encantat la seva defensa de la delegació, que podria il·lustrar unn curset per a executius (i per molts polítics): "He deixat tres vicaris episcopals i ho estan fent més bé que jo". I també m'ha agradat contemplar com es rejoveneix la parròquia. Ho fa (miracles, a Lurdes) gràcies a la incipient comunitat sud-americana que ja s'ha instal·lat a Mataró i que, en general, practica la seva fe catòlica. L'ús del castellà, algunes cançons noves, la pell morena, la moda hip-hop, les bambes grosses, els mòbils indiscrets, les mulates desacomplexades, els rossos tenyits també desacomplexats, una certa desimboltura (des de parlar de diners en públic, tema en l'únic que els feligresos de Sant Josep no ens assemblem als protestants, fins als aplaudiments, a la ruptura del protocol, etc.)... són elements que potser posen una mica nerviosos als habituals però que, sens dubte, és com un regal del cel per a la sovint enquilosada església local. En fi, que la renovació de la fe, des de Les Santes, ens ve enllà del mar.
:
Aquest blog, permeteu-me l'autobombo, ha arribat avui a la xifra rodona de deu mil visites a la plana central, compaginada amb més de 12.700 planes visitades... Glups. Un dels visitants, un periodista amb qui vaig compartir taua ahir a l'acte del PSC, em comentava, entre d'altres coses, que estava "molt filosòfic" i "molt catòlic". En fi, depèn dels dies. I depèn de la referència des de la qual es diu "molt". Jo li vaig dir que deuria ser per les hores a les que em posos a escriure perquè, en realitat, tinc una vida un pèl mundana i pagana.

15 comentaris:

Pedro ha dit...

ah, vostè és de Mataró, ja m'en recordo, don Manuel Mas va anar al programa del Barril i quan Salvador Sostres li va preguntar si estava a favor del tancament d'Egunkaria va dir que sí. Em sembla molt bé això de clausurar mitjans de comunicació, com durant el franquisme. I sense proves.
Per cert, què li sembla que la feria de Abril rebi 400.000 euros de subvenció i que les "casetas", a diferència d'Andalusia, paguin per instalar-se?

Ramon Bassas ha dit...

Benvolgut Pedro,

Fora del testimoni que va donar el mateix Sostres a Internet (coneixo la versió de Manuel Mas, que difereix i, en tot cas, fou feta en privat), no hi ha cap més prova d'això. Si et sembla bé això de clausurar mitjans o no, francament, ara mateix tant me fa. Jo, el que sí faig, és mostrar el meu respecte a la justícia i als professionals que lluiten contra el terrorisme.
Respecte a la Feria d'Abril, no tinc cap inconvenient en què sigui subvencionada. De fet, a diferència del que sé d'Andalusia, això permet que tothom pugui disfrutar de les "casetas".
Si té alguna pregunta més, amb molt de gust el respondré.
Bona nit.

Pedro ha dit...

Bé, si a vostè li sembla bé subvencionar lam feria de abril, no tinc res més a dir.
Només li recordo que segons el seu director (que ha recolzat el manifest antinacionalista) la fira reb 3 milions de visitants en un cap de setmana (el fòrum en va rebre 3 i mig en 6 mesos) quan segons informes de l'ajuntament amb prou feines en reb 100.000. 3 milions en un cap de setmana són 6 visitants per segon. Entenc que a Josep Maria Sala, ara que ja no és a la presó, li agradi passejar-se per allà fent el cacic. Però mentrestant centres culturals com "l'espai" o la sala tallers del TNC que van agonitzant ia cabaran morint. Subvencionar mentiders com el senyyor García Prieto és una mostra del tarannà del seu partit i de CiU.

Ramon Bassas ha dit...

Estimadíssim Pedro,
Si vols, l'any que ve hi anem i veuràs com hi ha molta més gent de la que dius (o la que diu aquest citat informe), bo i que penso que el quantitatiu no és l'únic motiu per subvencionar alguna cosa (com crec que també penses).
Per últim, veig que alguns teniu moltes ganes de condemnar de nou a en Josep Mª Sala, amb un deix inquisitorial que sí que em preocupa.
En fi, espero que només siguin suposicions...
Teu,

Pedro ha dit...

Estimadíssim Ramon. Trobo immoral subvencionar una fira el director de la qual menteix descaradament inflant xifres, cosa que tu no has negat. Hauries d'ampliar una mica els teus horizons i no llegir tanta premsa afí al règim:
http://www.avui.com/cgi-bin/resultat?http://www.avui.com/avui/diari/05/abr/29/260129.htm

Pedro ha dit...

Per cert, suposo que no coneixes l'organització els altres andalusos, liderada per Pedro Morón de la Fuente i Lluís Cabrera. A veure si t'informes sobre ells. Sembla mentida que no hagis sentit a parlar de l'informe de l'ajuntament sobre la fira. Pensava que estàveu més informats sobre la resta d'ajuntaments socialistes:
http://www.avui.com/cgi-bin/resultat?http://www.avui.com/avui/diari/05/abr/22/290122.htm

Ramon Bassas ha dit...

Apreciat Pedro,

Lamento que et provoqui tanta sorpresa la meva ignorància, bo i que coneixo per la premsa tant l'associació com l'informe que cites, malgrat que la "premsa del règim" (l'Avui no ho és? quina bona notícia!) m'ho distorsioni.

Respecte a la Fira d'Abril (jo no he comptat quants n'hi van, francament no puc confirmar ni desmentir res), et recomano que m'acompayis l'any que ve a veure si se't passa la mala llet (de bon rotllo, eh).

En això d'Els Altres Andalusos hi ha algun comentari a un post d'aquest blog del mes de març que et recomano especialment http://ramonbassas.blogspot.com/2005/03/que-el-temps-passa-i-la-pasqua-sacosta.html#comments

Vinga, una abraçada,

Pedro ha dit...

Sembla que als socialistes és impossible fer-vos baixar del burro. Que jo sàpiga l'avui no reb les sebvencions que poden rebre el triangle o el periódico, però vaja, jo intentaré fer-te baixar del burro:
http://www.contrastant.net/ves/feriafinal.htm
Per cert, no estic d'acord a posar a l'executiva d'un partit a un home que ha estat a la presó, com és Josep Maria Sala.

Ramon Bassas ha dit...

Bé, Pedro, gràcies a la teva claridivència ja sé qui és i qui no és del règim... però espero que no sigui per les subvencions. Si no, em sembla que em faig un embolic.

Jo, de Josep Mª Sala, a qui tinc per un amic, penso que, si ja ha complert condemna, se l'ha de tornar a codemnar?

Pedro ha dit...

Simplement utilitzo una feliç expressió de Pascual Maragall quan va dir que la ERC de Carod era "filla del règim pujolista".
No crec que se l'hagi de tornar a condemnar, però que jo sàpiga a l'empresa privada si et condemnen a anar la presó, quan en surts poca gent et tornarà a contractar. És clar que tots sabem que Josep Maria Sala no es va embutxacar ni un duro, tot era pel PSOE, i per tant el partit li debia un favor i així li ha tornat.
Per cert, t'has llegit el link amb contrastant. Suposo que tampoc els debies conèixer. Ara ja no podràs dir que no saps quanta gent va a la fira, ara ja saps que el senyor Prieto menteix quan dóna xifres. I si no haver-lo fitxat pel fòrum, potser hi hauria anat més gent (comparativament, 2 milions i mig en un cap de setmana contra 3 milions es 6 mesos és bastant bèstia).

Ramon Bassas ha dit...

Bé, gràcies per la informació; ara ja tenim tres dades; cent mil, cinc-cents mil i dos milions. En fi... per què me n'he de creure una i no l'altra?

Veig que insisteixes amb la "bondat" de la doble condemna qu tenen els que han passat per la presó. Per cert, si saps tantes coses del finançament, per què no li expliques al jutge?

Pedro ha dit...

Jo em crec les que em donen un estudi clar i rigorós. Es veu que tu et creus tant les del senyor García Prieto, que no aporta cap mena d'estudi concloent i se les treu de la butxaca, com les de contrastant que han fet un estudi rigorós. Ho trobo una falta de respecte cap als que han gastat part del seu temps per fer un estudi d'aquestes característiques, a deiferència del senyor Prieto que no sabem d'on treu les dades. Pensava que treballant en una administraci´p pública sabries que tot s'ha de "motivar", que no et pots treure les coses de la butxaca, tot s'ha de justificar i explicar. Per cert, l'estudi de contrastant diu que 500.000 és el màxim, per tant no és contradictori amb l'informe (que no ha desmentit ningú de l'ajuntament, per tant demano més respecte cap als teus companys de partit) que parla de 100.000.
I per cert, no és que sàpiga tantes coses, només sé que si a mi em posen a la presó em costarà més reincorporar-me al món laboral que al senyor Sala. I si no que ho preguntin a Nixon.

Ramon Bassas ha dit...

Apreciadíssim Pedro,

Insisteixo que no vaig cap motiu per creure'm unes o d'altres. En tot cas, sí que crec que tota xifra s'ha de justificar. L'altre tema és si els estudis s'han de verificar. Crc que sí, en cas que hi hagi dubtes.

Si per mi ha de ser, tens el primer afiliat de l'associació que es munti per demanar la teva eincorporació al mercat laboral, quan surtis de la presó.

Pedro ha dit...

Jo sí que veig un motiu. Uns han fet un informe i els altres no. Captes? Això ja comença a cansar. Quan el senyor Prieto tregui un informe tan ben fet com el que t'he mostrat, potser m'el crec.
http://www.contrastant.net/ves/feriafinal.htm
Bona nit

Ramon Bassas ha dit...

Caríssim Pedro,

Capto, capto. El que dic és que la validesa d'aquest informe no resta certificada enlloc. Però vaja, com tu dius, bona nit.

Encantat de "parlar" amb tu.