dimarts, de juny 14, 2005

Del dolor i dels bloggers

Del dolor
:
saville Jenny Saville, Closed Contact Nr. 4 (1995)
:
"Lo único que he aprendido viviendo es que todo sentimiento verdareramente profundo s doloroso"
  • Luis Rosales, Antología Poética, Alianza Ed., Madrid, 1984, p. 137.
De bloggers
:
Avui aquest blog l'he tingut una mica mogudet, amb vàries visites als comentaris que m'han permès eixamplar una mica el coneixement dels que han arribat fins aquí. Hem polemitzat amb Pedro, al qui li recomano una mica més de sentit de l'humor, i m'ha escrit Tristany de Pinós, un terrassenc que ja ho havia fet alguna vegada. També, Los fans de Saville van comentar un dels posts i això em va permetre conèixer el seu apassionant blog (jo sóc fan d'una altra Saville, la Jenny, que avui il·lustra el post, una jove artista de la que vaig saber a la Bienal de Venècia fa 2 anys; un dia ja en parlaré més). I, finalment, un nou blogger mataroní! És el Sr. Ruso, que diu que un dia ja se'm presentarà pel carrer. Diu també que coincidim força.
:
Per seguir una mica què s'ha dit avui de Jesús Moncada, mort ahir, us rcomano que passeu pels Efectes secundaris, per can Cinto Amat, per F l u x, per l'Oi? o per Biel Mesquida. Fora dels blocaires, cal destacar els articles de Julià Guillamon, i de la Mercè Ibarz a La Vanguardia, d'en Sergi Pàmies a El País, d'Ada Castells a l'Avui, de José Antonio Labordeta i d'Ernest Folch a El Periódico i, finalment, de Jordi Llavina i Toni Sala, a El Punt.
:
jesusmoncada
:
Si voleu seguir la campanya gallega a través del blog que han preparat els companys de la caravana electoral PSdG, cliqueu aquí.
:
I si voleu saber per què caram alguns no som nacionalistes, mireu què diu avui en Miquel Iceta. A vegades l'obvietat és justament el que fa més falta.

17 comentaris:

Quico Ventalló ha dit...

El concepte nacionalista té moltes acepcions. Ser catalanista es una forma de ser nacionalista. A l' Estat espanyol, afirmar que un no és nacionalista es afirmarse com a nacionalista espanyol, si bé en passiva.
L' internacionalisme es basa en l´existència de nacions, o no?.
Tothom pertany a una nació, excepte les cintes transportadores dels aeroports.
Empiricament, a l'Estat, tothom qui es proclama no-nacionalista és un nacionalista espanyol (Aznar, Losantos, Ivan Tubau, Bono...)

Ramon Bassas ha dit...

Tothom pertany a una nació, sí senyor, però no cal que tothom sigui nacionalista. De la mateixa manera com crec que dir que pertànyer a una classe social o una altra pressuposa tenir una determianda tendència política. En tot cas, les dues cosas predisposen a una perspectiva, i encerclen l'àmbit immediat d'actuació i de pertanyença. Nacionalista és qui creu que el principal "conflicte" és el que es dóna respecte a la nació i el seu reconeixement, per damunt d'altres. OK. Però n'hi ha que pensem que això es pot invertir, i que hi ha conflictes més definidors. I, finalment, que pensem que la millor manera d'articular les relacions nacionals passa pel federalisme i no per la confrontació.

Pedro ha dit...

Em sembla que anem avançant. Ara em dius que l'informe de contrastant és fals. Molt bé, ja és alguna cosa. Jo crec que no és fals perquè em refio d'ells i crec que fan una molt bona feina. Tu, que no saps qui són, creus que menteixen. Però a part d'això s'han molestat a demostrar unes dades. És a dir, ells diuen, mireu, creiem que hi han anat tantes persones perquè ho hem mirat, ho hem estudiat, hem fet un recompte, hem preguntat als mossos i a la gent, i ens han dit això.
El senyor García Prieto, de qui m'agradaria que em diguéssis què en penses, diu: hi han anat 3 milions, no diu d'on ho treu, no diu què ha mirat, no diu què ha comptat i no diu qui ho ha comptat.
Jo em crec més als primers, perquè han fet un estudi lògic i coherent. Tu dius que està inventat perquè no t'afavoreix, molt bé, però ells han tret un estudi, García Prieto no ho ha fet, només ha donat unes dades que són impossibles (3 milions de visitants són 6 visitants per segon). Per tant jo crec que si compares els dos veuràs la diferència.
D'altra banda m'agradaria que em diguéssis perquè els cometaris que fa gent en castellà els responsa en castellà, si llegeixen el teu blog i per tant t'entenen perfectament en català.

Ramon Bassas ha dit...

Caríssim Pedro,

Bé, jo no he dit que no sigui cert, sinó que no està certificada la seva validesa. I el senyor Garcia Prieto em mereix el mateix respecte que els impulsors de "Contrastant".

Escric en castellà els que ens escriuen en castellà senzillament perquè així practico llengües (sovint m'agrada practicar amb la llengua...).

Pedro ha dit...

Caríssim Ramon,
Com és que et mereix el mateix respecte que els de contrastant si els de contrastant quan donen dades les justifiquen i García Prieto no?
Què li sembla que García Prieto es queixés quan es va fer la llei de normalització lingüística "perquè a ell no se li va preguntar"?
Creu que sobreviurà la llengua catalana si tothom a la mínima que pot es passa al castellà?

Joan Safont ha dit...

Hola Ramon, no sé quin respecte em mereix la gent de Contrastant, ara bé García Prieto és un personatge força sinistre. El problema és que acollona, sense motiu, al PSC i a CiU. Per quan toca desenmascarar el fantasma?

Ramon Bassas ha dit...

Volgudíssims Pedro i Joan,

No sé què teniu mb aquest senyor, però, a banda d'epítets, si teniu algun tema a criticar, potser que el digueu. no? I si és fosc... a cal fiscal. Si no, potser ja n'hi ha prou de prejutjar la gent, opini el que opini de la Llei de Normalització Lingüística (és aquest, el "pecat"?).

Ah, i crec que el català encara té molts anys pel davant, justament si els que el parlem som una mica menys inquisidors i no tenim problemes en usar vàries llengües.

Joan Safont ha dit...

Ramon,
Si vols informació sobre García Prieto busca alguna cosa de "Els altres Andalusos". Amenaçar al Govern de Catalunya de recollir 1.000.000 en contra de la LNL és opinar només? No deixar entrar al Conseller Pujals, promotor de la Llei a la Fira d'Abril, recordem que és un acte subvencionat, també és opinar? Tenir els comptes poc clars de la Fira, també és opinar?
i podriem seguir...

Pedro ha dit...

Parlar català amb la gent que t'entén en català és inquisidor?
Jo ja ho he dit, no crec que un senyor que dóna dades sense justifcar-les mereixi una subvenció.
Tampoc crec que estiguin bé els preus abusius que es cobren als firaires.
http://www.avui.com/cgi-bin/resultat?http://www.avui.com/avui/diari/05/abr/29/260129.htm

Joan Safont ha dit...

Per cert, que hi fa aquest home, en García Prieto, en aquesta conversa?

Ramon Bassas ha dit...

- Joan:

Sincerament, no ho sé. A mi, un senyor que no conec personalment (li he donat la mà un parell de vegades, això sí) em mereix d'entrada tot el respecte. I si ha fet alguna cosa il·legal (no justificar diners públics, etc.) espero que qui en tingui proves les presenti on calgui. No fer-ho és d'inquisidors.

- Pedro:

No, és clar, només dic que, a banda de parlar català seria bo que no prejutgéssim. I viure en un país lliure vol dir que puc parlar amb la llengua que vulgui a un altre emntre aquest altre l'entegui i ho accepti també lliurement. Com et deia, si som dos, el que fem amb la llengua només ens interssa a nosaltres.

Pedro ha dit...

Jo no t'he prohibit res, a diferència del que fa el teu company Manuel Marín al congrés.
Si volies dir-me que pots parlar en la llengua que et passa pels pebrots, ho podies dir. Jo només dic que el català desapareixerà si a la mínima que pots deixes de parlar. Si no t'importa el català digue-ho, però si t'importa parla'l, Jo treballo en un lloc on molts cops he de parlar castellà i no em fa res, però quan puc, faig servir la meva llengua, perquè vull que sobrevisqui.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro

OK. Ens anem entenent. Queda clar que jo i algú altre podem fer amb les nostres llengües el que ens vingui de gust. Gràcies. Queda clar també que, com veuràs en aquest blog, la meva llengua habitual, el 99% de les ocasions, és el català, llengua que m'estimo i que practico amb tota normalitat. I, si "vuecencia" em dóna llicència, si un dia tinc ganes de fer servir el castellà, no necessàriament passo a ser un mal ciutadà, no?

Bé. Es resoldrà el tema del català al Congrés. ja ho veuràs. LLastimosament, quan el PP depenia dels vots dels nacionalistes catalans, això ni se'ls va passar pel magí. Veus com el nacionalisme no és la millor via pel català?

Pedro ha dit...

El nacionalisme espanyol de José Bono (company teu de partit) està clar que no. El nacionalisme defensiu d'ERC queda clar que està fent més que el silenci dels diputats del PSC.
D'altra banda no sé què m'expliques de la llengua que parles i fas veure que jo t'obligo i et fas la víctima. Jo no t'he dit res de la teva llengua, només et vaig fer una pregunta. A mi t'en se m'en fum, només t'exposo que la millor manera de conservar el català és parlar-lo, tu creus que no, es veu que noe stàs d'acord amb mi, però et fa por dir-ho.

Ramon Bassas ha dit...

Bé, si el senyor m'ho permet estic més tranquil. Com et dic, jo també crec que la millor manera de prom,oure i cinservar el català és parlar-lo, escriure'l... usar-lo sempre. Bé, segurament no ho faig en un 1% dels casos. Aquesta màcula me la dispenses?

Pedro ha dit...

I vinga amb la mania de fer-te la víctima. Noi, sembles en Boadella o en Carod, ai ai ai, la gent em persegueix! Ets un heroi Ramon, et farem un monument com aquell que va fer en Borell a Mataró que ningú entén.

Ramon Bassas ha dit...

No sé de quin monument em parles, però m'agrada tenir una mica de tacte, que a vegades potser em surt una mica victimista, però es que et veig una mica agressiu. segurament són figuracions meves. Ho espero, francament. Una abraçada,