dimarts, de juny 28, 2005

És l'economia, estúpid


Entre les activitats organitzades per l'Ajuntament i les que, per la seva banda, ha muntat el PSC, El mes de juliol serà una oportunitat immillorable per reflexionar sobre l’economia, la de tot el món i la de Mataró, per entendre'ns. vegem un moment l'agenda. D’una banda, el PSC de Mataró, aborda el final de curs polític amb un cafè-tertúlia amb la nova regidora de Promoció Econòmica, l'Alícia Romero (la de la primera foto), al barri de Rocafonda, el dia 5, i amb una xerrada de Manuel Mas (el de la segona foto) sobre la situació europea actual i l’estat de l’economia mundial, el dia 15. El primer format és un contacte directe amb qui ens vulgui venir a palrar, ja fa temps que l'hem provat, i la tertúlia permet parlar de tot el que interessa. El segon, sens dubte, té un alt interès en aquests dies d'incertesa sobre el futur de la construcció europea.
:
L’Ajuntament, de l’altra banda, organitza una Jornada sobre Promoció de ciutat, el dia 4, oberta per l’alcalde Joan A. Baron, i que permetrà continuar la reflexió feta fa uns dies (vegeu foto de sota, d'El Punt) sobre el model turístic de Mataró, un dels aspectes més importants del debat públic d'aquest mandat.
:
La Jornada es diu Mataró, ciutat mediterrània, tractarà diversos aspectes sobre la promoció de ciutat i serà oberta per l'Alcalde, Joan Antoni Baron. Hi ha agut alguna polémica respecte a la decissió de l'Ajuntament de fer aquest format, i no una Fira del Mar, com s'haviua anunciat. El cert és que, per problemes diversos que no vénen al cas, un d'ells la poca participació d'expositors, han recomant justament començar la casa no precisament per la teulada. Estic segur que una primera edició deslluïda i precipitada hauria estat un pas en fals en l'objectiu veritable: situar els actius de la ciutat en posició de competir qualitativament en el mapa turístic català.
:
Però això no s’acaba aquí, hi ha dues activitats més a destacar. El mateix dimarts dia 5, l’Alcalde visita un edifici industrial fet per PUMSA al polígon de Les Hortes del Camí Ral (se n’està fent un altre al de Vallveric). I el dijous dia 14 de juliol, hi ha una nova reunió de la comissió sectorial d’Economia i Habitatge del PSC, a la seu del Partit de Mataró. Ja ho deia, un mes ple d'oportunitats.