diumenge, de juny 19, 2005

Digueu-ho a plena llum

Galícia, el canvi pels pèls.
:
galícia Font: El Periódico.
:
Hores d'ara, pendents dels vots de l'emigració, Fraga no té assegurada la majoria absoluta i, per tant, el canvi pel qual ha votat una còmoda majoria de gallecs (823 mil vots contra 700 mil) encara és possible. Sí, sí, a Galícia, com a Catalunya, perdura un sistema electoral que pot fer trastocar el desig de la majoria. El que és clar és que el PSdG és l'únic partit que incrementa en vots, de forma espectacular (l'anècdota d'IU, senzillament, ha restat vots). El PP, a la baixa, ha aguantat força l'embestida i, finalment, el BNG ha baixat força en vots. A més Touriño, més canvi. En fi, desitjo de tot cor que Emilio Pérez Touriño (alt càrrec amb Borrell de ministre que ens va anar molt bé a Mataró) sigui el president del canvi al país de Pablo Iglesias. Senyors, encara és possible. Hem pogut seguir la jornada gràcies al blog de Manu Tordera, un crac.
:
L'evangeli d'avui
:
Avui, a les esglésies catòliques de tot el món s'ha llegit un text antic que, en aquesta època de weblogs, no sé pas com s'escriuria, però sí que sé que seria adient dir-ne alguna cosa. Diu: "No tingueu por dels homes. No hi ha cap secret que tard o d'hora no sigui revelat; no hi ha res amagat que tard o d'hora no sigui conegut. Allò que us dic en la fosca, digueu-ho a plena llum, allò que dic a cau d'orella, proclameu-ho des dels terrats. I no tingueu por dels que maten només el cos, però no poden matar l'ànima (...). No tingueu por: valeu més que tots els ocells plegats" (Mateu, 10, 26-28, 31).
:
Articles
:
És de destacar avui un parell d'articles a El País que, a banda de desmuntar arguments teològics o bíblics que s'oposin al matrimoni entre persones del mateix sexe, expressen algunes idees de cap on caldria que anés l'Església en aquest àmbit. Són el teòleg Juan José Tamayo i el coordinador del grup de cistians del PSOE, Carlos García de Andoin (gràcies, Miquel). A propòsit d'això, vegeu la notícia que surt avui al portal digital capgros.com del sopar debat celebrat ahir a Mataró, amb Josep Lligadas, amb el títol "Sóc cristià, i què?" (m'agrada aquest enunciat entre desafiant i paorós, entre sortir de l'armari i despistat). No hi vaig poder assistir, però t'adones que realment tens amics de veres quan avui reps un sms dient que t'ho han enregistrat en vídeo (gràcies, Marc, Quim i Joan). Finalment, us recomano la crítica que fa Pere Pascual també a capgros.com de l'exposició de la 1ª Biennal d'Art Torres Garcia - Ciutat de Mataró. L'he pogut visitar aquest matí, amb una mica més de calma, i alberga realment obres magnífiques. Hi he de tornar.

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Digue'm un país 0n no es mantingui aquest sistema tan dolent per tu que no afavoreix el teu partit. Al Gore no va dir que havia guanyat les eleccions, no es va queixar, va animar a fer pinya.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Hi ha alguns sistemes electorals que "corregeixen" els excessos (bé del sistema majoritari, bé pel pes territorial) i que podrien aplicar-se a les lleis electorals que perjudiquen la representativitat i el principi al qual ens hauríem d'acostar, almenys: un home, un vot.