dilluns, de setembre 21, 2009

Darrers dies d'“Interiors de culte”

:
Fins el proper diumenge 27 de setembre es pot veure a la sala 1 de Ca l’Arenas* (Centre d’Art del Museu de Mataró) la mostra “Interiors de culte” elaborada pel fotògraf Ramon Manent a través d’una sèrie d’instantànies que reprodueixien espais de culte de diferents religions que es practiquen a Catalunya.

Manent ha volgut mostrar “la diversitat d’espais de culte religiós que hi ha a Catalunya” que “ens mostren la veu íntima de persones que hi cerquen espais personals on poder expressar el més profund d’ells mateixos, és a dir, les seves creences en un món més enllà, en un món superior, en un món sublim, en un món màgic, en els mons que cadascú porta dintre seu”.

El fotògraf mataroní detaca la diversitat d’espais en què es practica el culte religiós a Catalunya, que “tant pot ser en una petita cel·la de la Cartoixa de Montalegre, com en ple Eixample de Barcelona, com en el cementiri de Collserola, com en una nau industrial, en un cinema convertit en oratori, com a la rambla de Barcelona, en els murs amb història de Sant Martí del Canigó o del Monestir de Poblet”, escriu al catàleg.

La mostra forma part d’un cicle del centre dedicat a “Interiors”, que clou amb aquesta i tres mostres mes.

Ramon Manent i Rodon (Mataró, 1948), a qui tinc per bon amic, és autor d’una setantena de publicacions, entre les que es detaquen Ceràmica Catalana, Argenters i Joiers a Catalunya, El Palau Güell, Barcelona vint segles i Catalonia. Gran coneixedor de l’obra de Gaudí, publicà el llibre Mirar Gaudí (2002).

* Ca l’Arenas (Centre d’Art del Museu de Mataró) C. d’Argentona, 64, Mataró.

: