diumenge, de setembre 13, 2009

Acte conjunt per l'acord de finançament

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, els tres partits del Govern d'Entesa vam decidir explicar conjuntament què representa l'Acord de Finançament a què vam arribar abans de l'estiu per un nou sistema per a totes les autonomies que significa un gran avenç descentralitzador i que, per Catalunya, és molt satisfactori. Ho farem referint-nos a l'actual moment de desplegament de l'Estatut en un clar avanç cap els drets nacionals i socials del país.
:
L'acte [Facebook] serà aquest dilluns dia 14 de setembre, a les 7:30 del vespre, a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, a la Plaça Occitània de Mataró [mapa]. Hi haurà la Consol Prados, diputada al Parlament de Catalunya pel PSC-CpC, Antoni Soy, President d'ERC de Mataró, i Salvador Milà, diputat al Parlament de Catalunya per ICV-EA, moderats pel periodista Oriol Burgada.
:
Crec que és bo destacar-ne alguna cosa. Primer, que l'acte sigui conjunt dels tres partits, en un país on hi ha molt poca tradició de fer coses junts a la llum pública. El propi Milà, per exemple, ha participat alguna vegada en actes del PSC, però recordo fa poc com van renyar (no des del seu partit) un regidor d'ERC que va acompanyar-nos en un acte públic al PSC.
:
Segon, que aprofitem la Diada, a més de festejar-la (alguns lamentant-se, com es veu que es fa festa en força llocs d'aquest país), per explicar quins avenços hi ha. No tot són derrotes el que hem de celebrar i el país necessita posar èmfasi també en les coses que van bé, per fixar-nos-hi bé.
:
Tercer, siguin bones notícies o no, els partits ens hem d'explicar més i millor als ciutadans. hem de ser més clars (especialment en temes difícils, copm els dels números, on és fàcil recórrer al sentimentalisme). Un (altre) article de l'Antoni Gutiérrez-Rubí, a El País de dijous, feia unes excel·lents recomanacions...
:
Bé, com que estem en pla ecumènic i pedagògic, us poso els enllaços als tres webs que, sobre el tema que parlarem dilluns, han preparat els respectius partits, el PSC, ICV-EA i ERC; i el del Govern de la Generalitat. Fins dilluns.
: