diumenge, de setembre 27, 2009

La grip A

Darrerament he assistit a algunes xerrades en les que directament o indirecta s'informava sobre les prevencions de la grip A, o grip nova. La darrera fou una lliçó magnífica del doctor Joan Vinzo, coordinador de la sectorial de Benestar i Salut del PSC de Mataró, en la primera d'una sèrie de xerrades que aquesta sectorial i la de la gent Gran, que coordina Pedro Palacios, van organitzar per a la divulgació de diversos aspectes relacionats amb la salut i els serveis sòcio-sanitaris, acompanyat de la regidora de Benestar, Salut i Consum de l'Ajuntament, Carme Esteban.
:
Em vaig quedar amb dues lliçons. La primera, del propi acte. Els partits hem de fer més actes com aquests: la política consisteix justament en parlar de coses concretes. de les generals, òbviament, i de les de més de fons, també, però aterrant a la relaitat de cada dia. la prova és l'èxit i l'expectació. Si, a més, comptem a Mataró -com és- amb gent que en sap molt, també és bo que fem 'pedrera'.
:
La segona és que cal lluitar, especialment, contra les simplificacions i els alarmismes, contra els rumors i les teories de la conspiració, que tenen molt d'èxit, especialment quan els problemes són complexos. Un dels arguments que més es fan servir per avalar aquestes actituds és que 'internet n'és ple', de manera que se sacralitza tot el que es diu: massa (des)informació i poc criteri. És el nou mil·lenarisme.
:
El doctor Lluís Force, de l'Hospital de Mataró, respon també molt bé a algunes qüestions en aquesta entrevista a capgros.com. També us deixo amb un petit power point que ha preparat el PSC.
:
Publica un comentari a l'entrada