L'entrevista que fan avui a El País a Salvador Milà (foto) avança quines seran les línies mestres de la nova Llei d'Habitatge que és a punt d'entrar al Parlament de Catalunya. Es tracta d'una aporta per l'habitatge protegit en tota regla, i contra l'especulació. I és la millor mostra dels resutats del Debat de Política General: màxima atenció a les polítiques socials i que res no distregui l'acció de Govern (que sigui el conseller d'Habitatge també és molt revelador). Aquesta nova llei, el Pla de construcció d'habitages públics i les mesures del Govern de l'Estat en el sentit d'incrementar els ajuts al lloguer i a l'habitatge protegit, mostren un panorama ben diferent al de l'etapa anterior de governs de CiU i del PP, que van desatendre la política activa per millorar l'accés a l'habitatge. Cap promoció a Mataró en 23 anys, per exemple, i reducció dràstica dels habitatges de protecció amb el Govern d'Aznar a Espanya. Aquest nou context veurà sorgir ben aviat, a Mataró, un Pla d'Habitatge local que, d'una banda, recull les múltiples iniciatives sorgides els darrers anys i, d'una altra, en planifica pel futur. En sentirem a parlar aviat.
:
Blocaires àrabs
:
Seguint amb la reflexió que postejava ahir a rel del debat de divendres (a la foto, de TecnoDiari, sóc al costat de Mia Font), deixeu-me dir un parell de coses. La primera, que el mèrit del debat el té en Quico Castanyer, director de Capgròs, que n'ha fet un post (l'Antoni de Sant Pol, també). La segona (gràcies, J.), que avui sortia publicat al diari Avui un reportatge sobre l'increment dels blocs als països governats per règims autoritaris al Pròxim Orient i els seus problemes. Els analistes els veuen com un agent molt important per a la democratització. Les xifres de Technorati, que xifren uns 19 milions de blocs al món, registren uns 700.000 nous blocaires diaris. Uns dels focus és justament el món àrab que, davant la censura a què és sotmesa habitualment la xarxa, aposten per aquests nous mètodes. Llegiu-lo. Nosaltres, aquí tan contents dient el que ens rota, no podem ni imaginar-nos el risc que corren aquests companys (els podem dir així?), un 20% dels quals dediquen les seves reflexions a la política i són carn de canó de la censura i la repressió. El reportatge acaba amb un testimoni curiós: "Ahmed, que llegeix 15 webs de notícies i 200 blogs al dia, ha de desconnectar de tant en tant per carregar les piles i poder estudiar. Els nostres països necessiten reformes desesperadament, i nosaltres volem fer-les realitat. Els bloggers àrabs afrontem la censura, l'arrest i altres problemes, però res ens aturarà", tecleja des del seu ordinador a Riad".
9 comentaris:
He llegit l'Avui i s'han descuidat d'explicar que existeix un comité internacional per protetgi els blocaires en països "complicats", o com a mínim denunciar la seva situació. Aquesta és l'adreça: http://committeetoprotectbloggers.civiblog.org/
Tots tenim moltes esperances amb el tema del desplegament del dret a l'habitatge. pel seu èxit, cal no cedir davant les pressions de molts privats (els mateixos que tenen la seva aportació a la consecució de la situació actual) i que els municipis també juguin. Per això cal que els que detenten aquestes polítiques se les creguin realment i les impulsin. Sinó, com sempre és una altre oportunitat perduda.
Cal treballar molt encara.
El govern del PSOE va fer gaire per les polítiques d'habitatge? Perquè jo sàpiga també és anterior.
- Antoni:
Gràcies per la informació.
- Jordi:
Sí, de fet, però, els governs locals som els únics qu hem fet política activa d'habitatge... Pregunta-li a Milà.
- Pedro:
Poc o molt, hi havia un índex molt més alt de protecció oficial.
Ramon...
Dues cosetes, he estat aquest matí a la presentació de l'avantprojecte i m'agradat sentir un seguit de propostes progressistes i encaminades a posar el tren sobre la via (aquell que fa temps que CIU i PP tenien en via morta). Alguns diuen que és intervencionista, potser si, però és que si deixem aquest tema en mans del mercat ja veiem on ens han aportat (jo pagaré hipoteca fins als 58 anys, i sort que vaig enganxar-ho abans de l'última pujada forta)... De moment alegria per la valentia d'en Salvador, en Ricard i la resta de gent que ha col·laborat a posar-la negra sobre blanc (els conec i no n'esperava res més). I espectativa per aquestes mesures que ens promets a nivell estatal... però de moment encara hi ha molt camí!
Segona... seguim amb els lapsus per en Marius Serra(aporta en comptes d'aposta) espero que no sigui cap referència al teu company Maragall... perdríem una gran oportunitat si hara en Pascual cedis als interessos econòmics i el cesses!
No t'ho prenguis malament però és que m'agrada col·leccionar lapsus lingüísitcs...
- Joan:
No, no m'emprenyo (és que algú em va dir que coregir les errades treu "frescor"... quina xorrada, oi?).
Per cert, no és "hara" sinó "ara".
Joan Lleonart a veure si ofereixes la possibilitat al teu blog de deixar comentaris als que no siguem de Blogger, pren exemple de'n Bassas.
Antoni,
Si busques un dels primers posts del meu bloc, entendras les motivacions que em porta a fer-ho així.
Tot i això, miraré si ho puc fer d'una altre forma per permetre comentaris...
Publica un comentari a l'entrada